Etelä-Amerikan matkahaaveita ja matkachatin parhaat palat

23337036885_1a912e48a6_h (1)

Onko sinulla aluetta, maata tai kokonaista manteretta, jonne huomaat haaveilevasi jatkuvasti? Joka tuntuu olevan niin täynnä mielenkiintoisia paikkoja, ettei niitä kaikkia saa mitenkään mahdutettua yhteen reissuun? Minulle Etelä-Amerikka (ja ok, Väli-Amerikka myös!) on juuri tällainen kohde. Viime maanantain matkachat antoi vielä vaan lisää vettä myllyyn, kun suomalaiset kerääntyivät linjoille jakamaan kokemuksia ja mielikuvia Etelä-Amerikasta.

Tällä mantereella on niin hurjan paljon näkemistä, etten edes tiedä mistä aloittaisin oman bucketlistani rakentamisen. Trekkailu Perun Andeilla ja aivan eteläisessä Chilessä ja Argentiinassa eli Patagoniassa vievät varmasti tämän listan kärkisijat, luulen että näihin paikkoihin haluan itse seuraavaksi. Mitäpä muut matkachattiläiset sitten olivat mieltä tästä mantereesta?

K1: Oletko koskaan käynyt Etelä-Amerikassa tai onko se suunnitelmissa? Missä kävit tai minne menisit?

Aika monen suomalaismatkaajan tie olikin vienyt jo Etelä-Amerikkaan, monilla aika samoihin kohteisiin – näyttää kaksi maata pomppaavan esille melkein jokaisen vastauksessa!

 

 

K2: Mikä Etelä-Amerikassa kiinnostaa eniten; luonto, kaupungit vai kulttuuri itsessään?

Tähän kysymykseen tulikin sitten vastauksia laidasta laitaan, niin kuin voi odottaa näinkin valtavalta mantereelta!

K3: Millaiseksi kohteeksi miellät Etelä-Amerikan matkustuksen helppouden, turvallisuustilanteen, hintatason jne puolesta?

Moni mieltää Etelä-Amerikan ehkä hieman turvattomaksi, mutta toisaalta niin kuin moni sanoikin, niin maat ovat todella erilaisia keskenään!

 

K4: Mikä on erikoisin kokemus, mitä sinulle on sattunut Etelä-Amerikassa?

Mitään kovin kummallista ei ollut monellekaan sattunut, mutta muutamia mainitsemisen arvoisia juttuja kuitenkin!

K5: Parhaat vinkkisi Etelä-Amerikkaan matkaaville, tai mitä haluaisit tietää, jos et ole käynyt?

Tässäpä niitä! Ensi viikolla aiheena sitten jotain erilaista taas, nimittäin UNESCOn maailmanperintökohteet! Tiedätkö sinä, monessako olet käynyt?

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge