Etelämantere – Ei sittenkään kerran elämässä

Pari vuotta sitten kirjoitin postauksen otsikolla “Kerran elämässä: Etelämantere”. Enpä silloin tiennyt, että tuo eeppinen matka seitsemännelle mantereelle ei suinkaan jäisi ainoaksi kerraksi. Kyllä vain, suuntaan parin viikon päästä takaisin pingviinien valtakuntaan!

Ottaen huomioon, että työskentelen arktisten alueiden risteilyjä järjestävälle firmalle, tämä reissu ei tullut mitenkään yllätyksenä vaan tiesin sen kuuluvan työnkuvaani. Sitä ei kuulkaa ikinä tiedä mihin työt matkailualalla vie 😉  Tällä reissulla tulen olemaan töissä, joten reissusta tulee varmasti monilla tavoin erilainen kuin ensimmäisestä kokemuksestani matkustajana. Matkaohjelman voi kurkata täältä One Ocean Expeditionin sivuilta.

24400535763_f01e0a6a39_h

22780760244_789840ec92_h

Lisäksi ajankohta on eri ja vaikka eroa on vain pari kuukautta, se on aika paljon Etelämantereen mittapuulla. Ensimmäinen reissuni sijoittui marraskuun puoliväliin, aivan kauden alkupuolelle. Tämä reissu on tammi-helmikuussa, jolloin lumet ovat jo hieman sulaneet ja toivottavasti joukossa on jo pikkupingviinejäkin!

Laivamatkani kestää kokonaisuudessaan kolme viikkoa ja se alkaa Falklandinsaarilta, suuntaa eteläisille Shetlanninsaarille ja sieltä eteenpäin Etelämantereelle ja lopulta taas takaisin Falkandinsaarille. Matkalla Falklandinsaarille pysähdyn myös pikaisesti Chilen Santiagossa ja Punta Arenasissa, joten tästä tulee aikamoinen matka joka kestää kokonaisuudessaan melkein kuukauden.

23382958566_c7707f4fc7_h

Etelämantere

Jos satut tietämään hyviä vinkkejä Santiagoon, niin mielelläni kuulisin! Pysähdyn siellä mennen tullen noin 24 tuntia molemmilla kerroilla, joten toivottavasti ehdin jotain kivaa nähdä sielläkin. Matkantekoa voi seurata Facebookista ja Instagramista, tosin sitten kun nousen laivaan niin tulenkin olemaan offline sen kolmisen viikkoa, huh!

En malta odottaa, että pääsen kirjoittamaan ja jakamaan kuvia tästä reissusta! Millaisia matkasuunnitelmia teillä on nyt uuden vuoden varalle? 🙂

8 Comments

 • Vau, mikä aloitus reissuvuodelle! En malta myöskään odottaa sun kuvia ja reissuraportteja. Mistä tulikin mieleen, että kas, ne Kanadan-lennot on edelleen varaamatta… Jospa se olisi mun vuoden ensimmäisen viikon agenda! 🙂 Hyvää uutta vuotta, Annika!
  Saana | Live now – dream later recently posted…Seikkailuvuoden 5 iloisinta yllättäjääMy Profile

  • Annika says:

   No älä muuta sano, pitää aloittaa pamauksella… Jospa tämä olis hyvä trendi loppuvuodellekin! 2017 oli niin köyhä matkavuosi, että huh. Tästä vuodesta tullee toivottavasti vähän vilkkaampi 🙂

 • Suunnaton says:

  Oi vitsi, onpa siistiä! Kolme viikkoa tuon tyyppisellä matkalla voi olla aika koettelemus, ja huikea kokemus! Toivottavasti näette pikkupingviinejä 🙂

  • Annika says:

   Joo innolla odotan, että tuleeko tästä koettelumus vaiko kokemus 😀 Ja minä toivon kanssa vauvapingviinejä..!!

 • Oho, vau mikä matka tiedossa! Ja pingviinit kyllä kruunaisi koko kokemuksen! 🙂

  • Annika says:

   Kiitos Sofia ja ihan samaa mieltä olen 😀 Pingviinejä siellä tulee varmasti vastaan, toivottavasti niitä pikkuisiakin 🙂

 • Jyrtz says:

  Tässä painelen hommia asiakaspalvelussa ja katselen upeita kuviasi. Olen itsekkin pitkään miettinyt suurta seikkailua mailman ääriin ja se on enemmänkin järjestely kysymys, kuin mikään muu. Turha haaveilla ja katua, kun tarttua toimeen ja lähteä maailmalle. Tarinasi toimii hyvänä inspiraationa ja huomaan, että mikään ei ole mahdotonta 🙂

  • Annika says:

   Moikka Jyrtz! Kiitos kovasti kommentistasi. Mahtava kuulla, että olen onnistunut olemaan inspiraation lähde! Olen ilman muuta samaa mieltä, että kannattaa vaan tarttua tuumasta toimeen ja lähteä maailmalle, tai toteuttamaan mitä tahansa haaveita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge