Euroopan Top 8 – kaupunkini (+ pari inhokkia)

Top 8

Mulla on taas meneillään sellainen “Eurooppa on ihana”- jakso, mikä aina aika ajoin iskee päälle. Pohjois-Amerikassa asumisen huonoja puolia on ehdottomasti se, että täysin erilaiset kulttuurit ja maat eivät olekaan enää 2-3 tunnin lentomatkan päässä, toisin kuin halpojen lentojen luvatussa Euroopassa.

Tästä ja Marimenten kehoituksesta syntyi listaus omista Euroopan kaupunkisuosituksistani! Mitäpä tässä turhaan jaarittelemaan, siirrytään asiaan:

8. Ljubljana

Tämä Slovenian pääkaupunki oli sellainen kohde, jonne lähdin kun jonnekin oli pakko päästä ja Finnairilla oli uusi reittitarjous. Tunnustan, en silloin edes tiennyt mistä maasta on kyse, mutta onneksi google auttoi ja siitä alkoikin eeppisen reppureissun suunnittelu. Itse kaupunki yllätti pastelliväreillään, linnallaan ja yleisellä söpöydellään. Kyllä, sanoin juuri kaupunkia söpöksi.

1-slovenia1

7. Lontoo

Uskoisitteko, että kolmen vuoden Briteissä asumisen aikana onnistuin käymään Lontoossa vain keskellä talvea? Olisi siis todellakin aika palata tänne mielellään hieman lämpimimmissä merkeissä. Lontoossa ihastuttaa kuuluisat nähtävyydet, punaiset puhelinkopit, shoppailu, teekaupat….Tätä listaa voisin jatkaa aika kauan.

6. Annecy

Että voikin kaupunki olla nätti! Ranska on kyllä pullollaan nättejä kaupunkeja ja haluan ehdottomasti niitä kiertää lisää. Tähänastinen suosikkini on Annecy, josta kirjoittelinkin jo aiemmin täällä. Tämä on kyllä niin kuvauksellinen paikka, että. Suosittelen! Water

5. Firenze

Ah, tuo kaupunki, johon olen ollut etäältä ihastunut jo vuosia. Todellakin etäältä, sillä en ole siellä koskaan käynyt. Olen kuitenkin vakuuttunut, että se on mitä hurmaavin kaupunki – ne joilla on vastakkaisia mielipiteitä, vaietkoon iäksi! Olen päättänyt, että Firenze on ihana. Haluaisin sen käydä kuitenkin itsekin todistamassa.

4. Tukholma

Hei naapurimaan pääkaupunki, olet nätti! Valoisa kesäilta, kattoterassin näkymät ja kupliva siideri – Minusta tämä on aika hyvä yhdistelmä kesäillan viettoon. Toisaalta mukulakivikadut, korvapuustit ja söpöt pikkukahvilat Gamla Stanissa ovat nekin jo yksistään syytä käydä täällä.

3. Rooma

Rooma, tietysti. Ei liene salaisuus, että tykkään Italiasta kuin hullu puurosta. Ikuisen kaupungin nähtävyydet ovat aika kirjaimellisesti vertaansa vailla ja se on ehdottomasti sellainen kaupunki, jossa jokaisen tulisi käydä edes kerran – Itse palaisin mieluusti takaisin. Roomasta kirjoittelin lyhykäisesti täällä.

colosseum

2. Venetsia

Lista lähenee loppuaan ja kolme italialaista kaupunkia on listalla  – Oon oikeasti käynyt muuallakin kuin saapasmaassa, mutta minkäs teet, kun siellä on niin ihania kaupunkeja! Venetsiassa kävin ensimmäisen kerran 16-vuotiaana ja sen jälkeen olen palannut sinne pari kertaa. Mikä kaupunki! Turistirysä? Sitäkin. Ainutlaatuinen, kaunis, kuvauksellinen, erikoinen? Ehdottomasti! Gondola2

1. Edinburgh

En rehellisesti tiedä, tuleeko mistään kaupungista Euroopassa, tai sen ulkopuolella, yhtä rakasta kuin Edinburgista. Asiaan vaikuttaa taatusti se, että asuin siellä kolme vuotta, joiden aikana ehdin hurahtaa kaupunkiin aivan täysillä ja kehittää jonkinlaisen tunnesiteen kaupunkiin, mikä saattaa kuulostaa vähintäänkin oudolta. On monia kaupunkeja joista pidän ja joihin palaisin mielelläni, mutta mikään muu kaupunki, jossa olen asunut ei saa aikaan samanlaista fiilistä kuin Edinburgh.

Colors

Ja entäs sitten ne inhokit? En nyt tiedä ovatko nämä varsinasesti inhokkeja, mutta ainakin ne olivat floppeja. Ekana tulee mieleen monien ihannoima Amsterdam – Äh, se ei vaan ole mun juttu. Olenkohan ainoa? Toki pidän sen kanaaleista ja uniikista lookista, mutta liekö huono sää vai matkaseuran puute vai mikä – Tämä kaupunki ei innostanut siinä määrin, että suunnittelisin paluuta. Toinen floppi on Frankfurt – Blah.

Mitä tuumitte, pitäisikö antaa toinen mahdollisuus näille kahdelle tapaukselle, joista en innostanut? Ja mitäs tuumitte tuosta mun Top 8- listasta? 

14 Comments

 • Marikaw says:

  Mä antaisin Amsterdamille uuden mahdollisuuden! Oon ite käynyt siellä keväällä, toki hyvässä säässä, mutta kaupunki kyllä sytytti. Uusi reissu suunnitteilla sinne marraskuulle joten saa nähdä miten vaikuttaa fiiliksiin. 😀 Mun eurooppalistalta löytyy näistä sun valinnoista ainoastaan Lontoo. Rooma menee vähän sinne toiseen päähän, oli aikoinaan ihan liian korkeat odotukset ja heinäkuinen Rooma oli lopulta vähän ahdistava.
  Marikaw recently posted…Kilpisjärvi & LofootitMy Profile

  • Annika says:

   No minäkin tätä aina mietin, kun näen kesäisiä kuvia Amsterdamista! Oikeastaanhan se on ihan kivannäköinen paikka, mutta jotenkin sinne ei ole palavaa halua takaisin, koska jos se ei kuitenkaan sittenkään sytytä!
   Voi voin vain kuvitella heinäkuisen Rooman olleen aika tupaten täynnä! Mä olin siellä helmi-maaliskuun vaihteessa ja vaikka pari kertaa satoi, niin ei se ollut yhtään hullumpi aika käydä siellä 🙂

 • Mä olen kanssa käynyt kerran Damissa ja eikä kyllä tarvitse toista kertaa mennä 😀 Haha no ei, jos joku maksaisi mun matkan sinne niin voisin lähteä mutta kaupunki ei kyllä sytyttänyt yhtään. Minulle jäi siitä vaan kamala biletyskaupungin meininki ja muutenkin ei kiva-fiilis.
  Laura/My post-University life recently posted…ViikkokuulumisetMy Profile

  • Annika says:

   No mullakin on silleen tuon Amsterdamin kanssa, etten nyt kamalasti pistä vastaan jos sinne joku haluaa esim porukalla lähteä, mutta omin päin en ole ihan heti palaamassa. Jos joku pitkä layover olis kentällä, niin varmaan kävisin pyörähtämässä. Ehkä 😉

 • Sofia says:

  Mä en kanssa tykästynyt Amsterdamiin, se oli luultavasti useamman tekijän summa (sää, ajankohta, turistien määrä jne.) Omia ajatuksiani damista pääset lukemaan tästä: http://project4ever.blogspot.fi/2015/08/ensivaikutelma-amsterdamista.html
  Sofia recently posted…Haarlem – Amsterdamin viehättävämpi naapuriMy Profile

  • Annika says:

   No meitähän oli usemapia, ketkä ei ole hurahtaneet Amsterdamiin! Niinhän se on, kaikkia ei voi miellyttää 🙂

 • Ansku BCN says:

  Näistä Ljubljana on käymättä, mutta kaikki muut suosikkikohteesi allekirjoitan: ihania paikkoja! Minä en aikoinaan lämmennyt Berliinille, koska oli kylmä, satoi vettä ja oli jotenkin tosi harmaata. Pitäisi kai käydä kokeilemassa kesäkuukausina uudestaan!
  Ansku BCN recently posted…Päivä Venetsiassa – 25 kuvaaMy Profile

  • Annika says:

   Musta tuntuu, että en ole lämmennyt Berliinille vaikken ole siellä käynytkään 😀 Sää vaikuttaa kyllä tosi paljon siihen, millainen fiilis reissusta jää.

 • Mun pitää selvästi kirjoittaa juttu aiheesta “Miksi Frankfurt on kiva ja mitä tehdä siellä”. 😉 Niin moni kaupunkiin on pettynyt, ja itsekin olin pitkään tuota mieltä, kunnes vietin siellä päivän toukokuussa ja totesin, että höpönlöpö. 😉
  Jenni / Globe Called Home recently posted…Muskeliveneellä MiamissaMy Profile

  • Annika says:

   No oikeesti en tiedä edes paljoa Frankfurtista vaikka siellä olenkin käynyt 😀 Se oli niin extempore reissu ja tuntui, että se oli ohi ennen kuin tiesinkään 😀 Joten kirjoita ihmeessä, jos vaikka oppisin jotain tästä paikasta jossa kävin!

 • Tämän kesän vierailumme Pietariin opetti, että kyllä uusi mahdollisuus kannattaa aina antaa! Pietari valloitti vasta kolmannella kerralla ja olen varma, että siihen vaikutti kiireettömyys, sekä todella kaunis kesäsää 🙂 Listaltasi yhdyn riemun kiljahduksin Roomaan, joka pitää itselläni ykkös paikkaa. Myös Ljubljana ehti muutamassa tunnissa vakuuttamaan. Tukholmasta tykkään myös ja vierailut sinne ovat aivan liian pikaisia. Hyvä lista 🙂
  Milla – Pingviinimatkat recently posted…Nähdä Napoli ja syödä maailman parhaaksi väitettyä pizzaaMy Profile

  • Annika says:

   No te olette olleet sitkeitä, kun olette antaneet kolmannen mahdollisuuden 🙂 Kävin Pietarissa joulukuussa ja keleistä huolimatta se oli kivan oloinen paikka, jonka haluaisin nähdä myös kesäaikaan!

 • Ei myöskään Amsterdam sytyttänyt ensimmäisellä kerralla. Kolme päivää satoi vettä ja oli kylmää. Toisella kerralla hiukan parempi meininki. Nähtävyydet Van Gogh museo ja Anne Frankin talo sytyttivät kyllä.
  sari matkalla recently posted…Ihmeellisiä paikkoja, missä olen saanut käydä OSA 2; PlitviceMy Profile

  • Annika says:

   Amsterdamissa on kyllä onneksi nähtävää, vaikka olisikin huono sää ulkona! Jonain päivänä jos palaan, niin pitää tsekata enemmän noita varsinaisia nähtäyyksiä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge