Fisherman’s Wharf in Victoria, BC

white

Yksi Victorian erikoisempia ja viehättävämpiä alueita on kävelyetäisyydellä keskustasta oleva Fisherman’s Wharf. Värikkäät asuntolaivat, meren antimia kokkaavat kojut, kajakki – ja valasmatkojen järjestäjät löytyvät kaikki keinuvien laitureiden varrelta – Ja ne luovat ihanan tunnelman! 
clock
Wisherman’s Wharf oli todella kiva alue kierrellä, mutta täytyy kyllä hattua nostaa heille, jotka siellä asuvat. En usko, että itse jaksaisin jatkuvaa turistivirtaa suoraan etuovellani. Asuntolaivoissa ei tietenkään ole ollenkaan etupihaa, joten itsekin melkein säikähdin pari kertaa, kun huomaamattani kurkin avoimesta ikkunasta suoraan jonkun olohuoneeseen.

blue

Ne jotka tuolla alueella ovat päättäneet asua, ovat varmasti tosin hyvin tietoisia ettei siellä välttämättä kovin paljoa yksityisyyttä saa. Luulen, että tällä alueella viehättää enemmänkin se yhteisö itsessään ja jos asunnoista voi mitään päätellä, niin aika värikästä sakkia siellä asuukin.

faq

red.jpg

boat

Suurin osa asuntolaivoista oli todella huolella hoidettuja ja viehättävän näköisiä. Vain pari vähän enemmän ränsistynyttä paattia tuli vastaan, mutta ehkä se antoi vain särmää tälle naapurustolle.

wharf
Kuten varmaan jo edellisistä postauksista huomasitte, olen aivan hurmaantunut Victoriasta. Fisherman’s Wharfille tallustellessa tuli jälleen Kanadan länsilaidan erilaisuus väistämättä mieleen; kun ei ole talvea jäädyttämässä vesiä tai muuten kiusaamassa, niin sitä voi tehdä melkein mitä vaan -Vaikka asua laiturin varrella vuoden ympäri!

pier

9 Comments

 • Upean ja kiehtovan näköinen paikka todellakin! Ja kelpaisi kyllä minullekin tuo istuminen laiturilla vuoden ympäri 🙂

  • Annika says:

   Eikös vain! Ei minuakaan yhtään haittaisi, jos talvi päättäisi pitää välivuoden ensi kerralla. Mielellään asuisin jossain jossa ei ole talvea, mutta jossa se olisi kuitenkin lähellä. Eli ei olisi lunta, mutta olisi esimerkiksi vuoristoja lähellä minne voisi mennä jos tulee lunta ikävä.

 • Laura says:

  Vautsi, miten viehättävä ja mielenkiintoinen paikka! Tuolla on varmasti riittänyt paljon katseltavaa ja fiilisteltävää – näyttää nimittäin just sellaiselta paikalta, missä ainakin itse viihtyisin varmaan tuntikausia ihan vain tunnelmoimassa ja tiirailemassa ympäristöä 😀 On myös aika kiinnostavaa, että tuolla todella asuu ihmisiä aivan vakituisesti, sillä nyt kyseessä ei taida olla tosiaan mikään maailman yksityisin tai rauhallisin asuinalue… 😉 Joillekin se kuitenkin varmasti sopii ja onhan tuollainen asumismuoto erikoinen, jos ei muuta! Mäkin voisin kyllä tykätä kelluvassa kodissa asumisesta (tai ainakin olisin valmis kokeilemaan sitä), mutta valitsisin kotisatamakseni ehkä hieman rauhallisemman paikan 😉

  Victoria vaikuttaa kyllä upealta kaupungilta ja ainakaan sun kertomien juttujen ja ottamien kuvien perusteella en ihmettele yhtään sitä, että oot menettänyt sille sydämesi!

  • Annika says:

   Kiitos Laura kommentista! Tuo Fishermans Wharf oli tosi hyvä paikka seurailla maailmanmenoa. Jos söisin kalaa jne niin olisin voinut istuskella ravintoloiden edustalla ja katsella ihmisiä. En tullut jutelleeksi kenenkään siellä asuvan kanssa, mutta olisi mielenkiintoista tietää kuinka paljon isot aallot keinuttavat. Tai entäs jos köydet irtoaa yöllä ja sitten herää jostain keskeltä satamaa 😀 Niin ja lisäplussana tietty vielä ne hylkeet, joita itse näin vain yhden kappaleen, mutta ilmeisesti niitä siellä on kans. Hylkeitä naapureina, passais mullekin 😉

 • Nina says:

  Adorable! Kuvat ovat aivan ihania – viimeksi kun olin Victoriassa, siella satoi cats and dogs.

  • Annika says:

   Kiitos Nina! Meidän reissulla ei yhtään satanut, mutta en yhtään ihmettele että vettä tuli sun reissulla. Ensi kerralle toivottavasti sulle parempaa säätä jos oot menossa 🙂

 • Annika says:

  Oi, onpa söpön näköinen paikka. Ihanan värikkäitä koteja ihmisillä ja kiva, ettei heitä turistitkaan häiritse. Kunnioitusta varmaan riittää molemmin puolin 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge