Tunnustus: Haaveilen Havaijista

Kuva: Hawaii Tourism Authority/ Heather Titus
Kuva: Hawaii Tourism Authority/ Heather Titus

Oletko viime aikoina haaveillut uudesta matkakohteesta? Minä olen. Haaveilen vähän edelleenkin.

Pitkänhuiskeat palmupuut rantabulevardien varrella, modernit kaupungit pilvenpiirtäjineen, ruskettuneiden surffareiden täyttämät valkohiekkaiset rannat ja polynesialainen kulttuuri sekoitettuna amerikkalaiseen elämäntyyliin. Havaiji on mielessäni täynnä mielenkiintoisia vastakohtia. Nämä ovat tosiaankin vain mielikuviani Havaijista, kiitos telkkarin ja internetin, sillä en ole Havaijin maaperällä vielä astellut. Totuushan voi olla aivan toisenlainen, mutta haaveideni Havaiji kuulostaa tosi kivalta paikalta, joten pitäydyn mielikuvissani.

Kuva: Hawaii Tourism Authority/ Tor Johnson

Kuva: Hawaii Tourism Authority/ Tor Johnson

Myönnän, en ehkä ole valmis kirjoittamaan Havaijista. Ehkä senkin takia, että mielestäni englanninkielinen kirjoitusasu Hawaii on paljon hienompi kuin suomeksi yksinkertaistettu malli, joka on vähän kuin iskisi tikulla silmään. Kuitenkin, kun Momondolta otettiin yhteyttä ja pyydettiin kirjoittamaan unelmakohteesta tälle vuodelle, en voinut olla ajattelematta noita kiehtovan kaukaisia saaria Tyynellämerellä.

Itse asiassa Momondon kutsussa kehottiin etsimään matkakohdetta uutta Trip Finder toimintoa käyttäen. Hyödynnän Momondoa aika usein lentojen ja silloin tällöin majoituksen etsimiseen, joten uteliaisuudesta tsekkasin tuon trip finderin ja se on aika hauska tapa etsiä kohdetta tiettyjen kriteerien (matkan ajankohta, manner, aktiviteetti) avulla, jos ei ole ihan varma mikä se seuraava lomakohde olisi.

Screen Shot 2015-01-03 at 10.36.40 PM

Sattumaa oli, että olin juuri laskeskellut käyttämättömiä lomapäiviäni tälle vuodelle ja niitä on jäljellä vielä 11 -hirvittävän vähän ottaen huomioon, että on vasta tammikuun alku! Tällä hetkellä minulla ei ole edes suunnitelmia noille päiville, mutta toki jotain täytyy keksiä, sillä minähän en kallisarvoisia lomapäiviä aio hukata kotona lojumiseen. Valikoin tuohon trip finderiin ajankohdaksi marraskuun, kohteeksi luontopainotteista ja lomapäivien vähyyden huomioon ottaen pitäydyin Pohjois-ja Etelä-Amerikan kaupungeissa. Ja voilà; Honolulu pomppasi hakutuloksissa esille.

Montaa hetkeä ei ehtinyt mennä, kun olin jo etsinyt romanttisen haaveiden majapaikankin. Havaijissa minua viehättää nimenomaan sen kaukaisuus vähän kaikesta, mikä puolestaan lisää sen potentiaalia romanttisena kohteena. Jostain syystä maantieteellisesti kaukaiset kohteet ovat aina kiehtoneen minua ja Australiassa ollessani päällimmäinen fiilis olikin “Jes, olen vihdoin jossain kaukana!”. Sama viehätys on Havaijin saarissa, sillä jos joku paikka on keskellä ei mitään, niin se on kyllä Havaiji. Melkein 4000km Yhdysvaltojen mantereesta ja yli 6600km Japanista mielestäni ansaitsee tämän tittelin.

Kuva: Hawaii Tourism Authority/ Dana Edmunds

Kuva: Hawaii Tourism Authority/ Dana Edmunds

Mitä sitten tekisin Havaijilla? Ihan rehellisesti olen utelias näkemään, näyttäisikö Havaiji oikeasti samalta kuin telkkarissa. Todennäköisesti. Tämän asian todettuani nappaisin lenkkarit mukaan, repun selkään ja lähtisin kohti vaelluspolkuja. Havaijin saarilla on melko kattava valikoima eri reittejä; osa on suosittuja lyhyitä näköalareittejä (jotka usein johtavat vesiputouksille), mutta löytyy sieltä huhujen mukaan ihan kunnon polkujakin, joilla voisi tallustaa koko päivän. Tietysti haluaisin myös nähdä aktiivisia tulivuoria! Ja juuri keksin, että Havaiji voisi olla loistava paikka ratsastukseenkin. Vaikuttaa siis siltä, että vaikka romanttiselle lomalle lähtisinkin niin seikkailua siinä on oltava myös mukana.

Loppuajan käyttäisinkin sitten superpitkien sanojen, kuten humuhumunukunukuāpuaʻ(kiilasäppikala) lausumiseen. Eihän sitä tiedä, jos vaikka ravintolassa sitä tyrkyttävät ja pitää sanoa, että että “ei kiitos, en syö kiilasäppikalaa” 😉 Havaijin kieli muuten tuntuu sopivan suomalaiseen suuhun, oliskohan sitä mielenkiintoista opiskella? Ainakin alkaisi naurattamaan heti aamuisin, kun kuulisi hyvänhuomenen toivotuksen “Aloha kakahiaka“.

Flowers for sale at Kapiolani Community College Farmers' Market

Kuva: Hawaii Tourism Authority/ Dana Edmunds

Mistä tämä kaikki puhe ja haaveilu sitten temposi? No kilpailusta tietysti. Mahdollisuudesta voittaa se unelmien matka. Momondon kilpailu on niin bloggaajille kuin teille lukijoillekin ja te voitte osallistua kisaan testaamalla tuota yllä linkattua trip finderia ja kertomalla täällä kommenttiboxissa, mitä kohdetta/kohteita sulle ehdotettiin. Voidaan sitten vertailla lähettäskö samoihin kohteisiin 😀 Tarkemmat tiedot ja fiinin präntin voin lukaista täältä ja kilpailuaikaa on tammikuun loppuun asti. Päästä uteliaisuus ja matkahaaveilu valloilleen!

A hui hou kakou! (Kunnes tapaamme jälleen)

**Kaikki kuvat lainattu luvan kanssa Hawaii Tourism Authorityn mediapankista

17 Comments

 • Havaiji olisi kyllä kieltämättä aivan ihana lomakohde! Ja mua ärsyttää kanssa kirjoitusasu, sekaisinhan niissä kirjaimissa usein menee (siis suomenkielisessä nimessä). Mä olen pari kertaa kokeillut tota Momondon trip finderiä ihan huvikseen, mä kun käytän aina Momondoa lentojen ostoon 🙂

 • Jaaskarit says:

  Tuo paikallinen kieli on kyllä mainiota kuultavaa ja nostaa hymyn huulille. Viime talvena Hawaiilla 🙂 autoillessamme saimme useat makeat naurut paikallisia musiikkiralleja kuunnellessa. Pikkuisen kuin Suomea, mutta ei kuitenkaan ja kielestä taitaa puuttua kaikki kovat konsonantit. Pohdimme, että vaikkapa suomalaisilla juhannusjuhlilla monet puhuvat pikkutunneilla Hawaiin kieltä tietämättään 🙂
  Jaaskarit recently posted…Varsova by night…My Profile

  • Annika says:

   Voi tuota olisi niin makea kuulla livenä tuota Havaijin kieltä! Sitä ei juuri kuule telkkarissakaan kuin sanoja sieltä täältä. Ja totta hahah, juhannuksena voi monikin yllättäen puhua Havaijia 😀

 • Mulle Momondo tarjosi Sydneytä, kuten jo tiedätkin. 😉
  Jenni / Globe Called Home recently posted…Kilpailu: Unelmien matkakohteeni!My Profile

 • Havaijilla on tullut käytyä muksuna ja siitä mieleen on jäänyt aurinko ja isot aallot. Haikkauspolkuja lähtisin kyllä itsekin sinne mielelläni kokeilemaan. Nyt Momondo tosin tarjoili Uutta-Seelantia ja Aucklania mihin lähtisin vaikka heti! 🙂
  Satu VW I Destination Unknown recently posted…Suomi – paikka mistä ei voi pysyä poissaMy Profile

  • Annika says:

   No auringon ja isojen aaltojen vuoksi minä sinne menisinkin! Tosin pelkäisin niitä isoja aaltoja, joten taitaisin olla parempi niillä haikkauspoluilla 😉

 • Sofia says:

  Malediivit ja Mauritius löytyi tripfinderin hakuehdoilla rantaloma ja lämmin 🙂
  Sinne jos pääsisi ensi talvena kylmyyttä pakoon niin oi autuus!
  Sofia recently posted…MatkaunelmatMy Profile

  • Annika says:

   Mahtavaa! Eipä yhtään hullumpia paikkoja karata kylmyyttä pakoon..Joku purjeveneellä Malediiveillä kruisailu ois aika jees 😀

 • Loppuvuodesta 2009 seistiin paljain jaloin Mauin hiekkarannalla auringon laskiessa upeasti Tyyneen valtamereen leit kaulassa ja sanottiin toisillemme tahdon. Siinä hetkessä Havaiji oli uskomattoman hieno.

  Muutenhan Maui ja Honolulu ovat aika pitkälti jenkkituristien suosima lähilomakohde, vähän kuten kanariansaaret suomalaisille – sieltä löytyy siis upeita ja vähemmän tunnettuja paikkoja, mutta myös niitä, missä ihmisiä on enemmän kuin tarpeeksi. Varsinaisesta koskemattomasta paratiisista ei siis voi puhua Havaijin yhteydessä, sillä palveluitakin on ihan Tiffanystä lähtien. 🙂 Mutta upeita rantoja, tulivuoria ja maisemia on koettavana!

  Meitä kiinnostaisi vielä nähdä ja kokea Kauai, jota monipuolisen luontonsa ansiosta kehutaan aktiivilomakohteena!
  Miika ♥ Gia | matkakuume.net recently posted…Humans of Vietnam: ThuyMy Profile

 • Ode says:

  Afrikan luontoa etsiessäni lennot veisivät minut joko Nairobiin tai Dar es salaamiin. Kyllä vaan kelpais!

 • Susanna89 says:

  Samaa mieltä, näyttäisi aika upealta kohteelta eikä kohteen upeutta pahenna tulivuori ja mahtava luonto!
  Susanna89 recently posted…Matkakohteet ja käymäni maatMy Profile

 • Susanna89 says:

  Varasitko jo lennot?
  jos lähdet Havaijille niin matkajutut sieltä kiinnostaa kyllä kovasti 🙂

  • Annika says:

   No kuule lähellä oli, kun löysin tosi halvat lennot täältä!! Matkaseuralainen vain haluaisi suunnistaa enemmän Keski-Amerikkaan kuin Havaijille..Kuka ei haluaisi Havaijille??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge