#IG Travel Thursday: Madeira

IMG_0077

Tällä viikolla matkataankin kauas kauas ajassa taaksepäin, vuoteen 2006 ja ensimmäiselle ja toistaiseksi ainoalle pakettimatkalle. Kohteena oli Portugalille kuuluva Atlantilla sijaitseva Madeiran saari, joka paljastui paljon kauniimmaksi paikaksi kuin osasin kuvitellakaan. Kaikenvärisiä kukkia ja pensaita, kallioita, korkeita vesiputouksia, loputonta vehreyttä, jonka kontrastina sinisen sävyissä kimalteleva valtameri.  

Madeira on todellakin vihreä ja vehreä saari ja on sitä vuoden ympäri. Itse olin siellä maaliskuussa ja sää oli miellyttävä, välillä pilvistä ja vettäkin sateli ajoittain, mutta mukavan lämmin Suomen maaliskuuhun verrattuna ainakin. Aurinkoa ei tarvinnut ottaa, mutta mukavan keveissä vaatteissa sai tallustella. Suunnistaminen pääkaupunki Funchalin alueella on hyvin helppoa; jos kävelet ylämäkeen olet menossa saaren keskustaa kohti ja jos matka kulkee sukkelasti alamäkeen, löydät itsesi pian rannalta. Funchal on todella mäkinen paikka, joten leppoisilla päiväkävelyillä voi hyvinkin tulla pakottava tarve hörppiä vettä ja pysähtyä kahvilaan vilvoittelemaan.

Madeira flower 2
Funchalissa oli iso market hall, jossa oli silmiä hivelevä valikoima leikkokukkia suoraan saarelta tietenkin. Samoja kukkia näkyi myös ympäri saarta ja upeiden luonnon kukkien ja istutusten ansiosta Madeira on todella kuvauksellinen paikka. Olisi ihana mennä takaisin nyt parempien kuvausvermeiden kanssa!

Paradise flower
Saarelta löytyy myös lähes 600 metriä korkea pystysuora pudotus Gabo Girao, jonka reunalla sekä korkeanpaikankammo että itsesuojeluvaisto muistuttivat olemassa olostaan. Mutta täytyihän se kuva käydä näppäämässä kuitenkin.

Cabo Girao
Kävin myös saaren kiertoajelulla jonkun paikallisen järjestäjän mukana ja olin aina vain yllättynyt sattumanvaraisista vesiputouksista. Niitä näytti pursuilevan vähän sieltä sun täältä korkealta kallioiden koloista, mikä vain lisäsi saaren mystistä tunnelmaa.

Sao Vicente
Matkakuumetta voi käydä nostattamassa tuttuun tapaan Instagram Travel Thursday tempauksen järjestäjien sivuilla: KaukokaipuuRunning With Wild Horses ja Destination Unknown. Allekirjoittanutta voi seurailla Instamaailmassa Ankkuliini -nimimerkin takaa.

Niin kuin sivupalkin logosta voi huomatakin, Tarinoita Maailmalta on ehdolla Supersaverin Matkablogi Awardseissa Asuminen Ulkomailla-kategoriassa. Logosta klikkaamalla pääsee kilpailun sivulle, jossa voi äänestää tykkäämiään matkablogeja eri kategorioissa (Paras Matkablogi, Paras Aasia blogi, Paras USA blogi, Paras Valokuvablogi ja jo tuo mainittu Asuminen Ulkomailla). Ehdolla on monia huippuja blogeja ja siellä saa ehdottaa lisää, jos oma suosikki puuttuu listalta. Käykäähän siis äänestämässä!

10 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge