Instagram Travel Thursday: Kauneimmat kaupungit

rome2

Täällä Pohjois-Amerikassa asuessa kaipaan kovasti kauniita kaupunkeja. Toki tälläkin puolella Atlanttia on mahtavia ja mielenkiintoisia kaupunkeja, mutta ne eivät ole samalla tavalla kauniita kuin eurooppalaiset kaupungit. Ottawa on nätti kanaaleineen ja parlamenttitaloineen, Québecissä on hurmaava vanhakaupunki ja New York ei paljon selittelyjä tarvitse. Mutta mikään näistä ei mielestäni vedä vertoja euroopan kaupungeille, joissa arkkitehtuuri on vuosisatoja vanhaa ja joiden mukulakivikaduilla kävellessä näkee historiaa silmien edessä.

Sanojeni tueksi esittelen teille osana Instragram Travel Thursday tempausta omasta mielestäni Euroopan kaupunkien kaunokaisia. Matkakuumetta voi käydä nostattamassa tuttuun tapaan tempauksen järjestäjien sivuilla: Kaukokaipuu, Running With Wild Horses ja Destination Unknown. Allekirjoittanutta voi seurailla Instamaailmassa Ankkuliini -nimimerkin takaa.

Edinburgh, elämäni ensimmäinen kaupunkirakkaus, joka kukoistaa edelleen. Skotlannin pääkaupunki on vahvasti goottityylinen ja arkkitehtuuri on aika tummanpuhuvaa, mutta on se vaan kaunis.

2013-12-05_1386211244

Ljubljana, Edinburghin vastakohta söpöine pastellivärisine rakennuksineen. Söpö. Ei siitä nyt muuta voi sanoa. En olisi kauhean pahoillani, jos joutuisin tuonne vielä uudestaankin.
2013-12-05_1386211685
Venetsia, kaupunkikliseden klassikko. Ei ole varmaan yhtään katu-uskottavaa tykätä näin kauheasta turistirysästä, mutta menisin kuulkaas takaisin vielä kolmannenkin kerran. Venetsian karneevalit ovat bucket listalla!

2013-12-05_1386207370

Roomasta en oikein tiedä kuuluuko se tälle listalle vai ei. Minulle jäi Roomasta hieman kaoottinen kokonaiskuva, mutta kun kiinnittää huomiota pienempiin yksityiskohtiin, niin kyllä sitä kauneutta tästäkin kaupungista löytyy. Ja tämän kaupungin historia on kyllä vailla vertaa sekä pituudessa että tapahtumarikkaudessa!

2013-12-05_1386212035

12 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge