#Instagram Travel Thursday: Pohjois-Irlanti

2014-03-20_1395284092

Tämän viikon maanantaina oli Pyhän Patrikin päivä, josta tuli mieleeni neljän vuoden takainen reissu Pohjois-Irlantiin. Joten nyt St Paddyn hengessä kuvia ja muistelmia Belfastista ja Pohjois-Irlannin itärannikolta! 

Skotlannissa asuessa ei kauaa tarvinnut miettiä viikonloppureissuja eri kaupunkeihin, tai vaikka eri maihinkaan. Iso-Britanniassa asumisen yksi parhaimmista puolista on nimenomaan hyvät yhteydet muualle Eurooppaan! Niinpä kerran lähdin marraskuisena viikonloppuna Belfastiin, kun lennot sai hyvin edullisesti. Ja todellakin, nämä kuvat ovat marraskuun puolivälistä, kovin on eri näköinen sama vuodenaika Suomessa ja Kanadassa.

2014-03-20_1395284265
Olimme yötä Adamin sukulaisen luona Belfastin lähettyvillä ja aloitimme alueeseen tutustumisen Belfastista. Se kaupunki ei mitään älytöntä kaipuun tunnetta jättänyt jälkeensä, aika peruskaupunki Brittiläisillä standardeilla. Tosin samaan hengenvetoon sanottakoon, että en viettänyt juuri ollenkaan aikaa itse Belfastissa ja on siellä sentään ainakin upea kaupungintalo:

2014-03-20_1395283797
Autolla oli hyvä tutkia vähän kauempiakin paikkoja ja etenkin rannikkoseudut olivat mielestäni tosi nättejä. Sää oli tyypillisen vaihteleva, satoi, paistoi, oli pilvistä, paistoi, satoi…Eli monelle Iso-Britanniassa asuneelle tuttu juttu!

2014-03-20_1395284724
Niin Irlanti kuin Pohjois-Irlantikin ovat kuuluisia vihreydestään, eikä suotta. On vihreitä neliapiloita, leprakooneja, vihreää olutta ja muuta oheistuotetta, mutta on siellä niitä vihreitä peltojakin ihan riittävästi. Ja lampaita. Aina on tilaa lampaille. Ja vielä muutamalle lisää.

2014-03-20_1395284546
Matkakuumetta voi käydä nostattamassa tuttuun tapaan Instagram Travel Thursday tempauksen järjestäjien sivuilla: KaukokaipuuRunning With Wild Horses ja Destination Unknown. Allekirjoittanutta voi seurailla Instamaailmassa Ankkuliini -nimimerkin takaa.

20 Comments

 • Innostuin aika lailla kun näin postauksen otsikon tuolla linkkikokoelmassa, me kävimme perheen voimin Pohjois-Irlantia kiertämässä viime syksynä, vaikka meiltä taas itärannikko ja Belfast jäi kokonaan silloin väliin. Nyt olikin mielenkiintoista nähdä miltä siellä näyttää, kovin samalta, märältä ja vehreältä arvatenkin! 🙂

  • Annika says:

   Meillä oli vähän erikoinen reitti tällä reissulla, kun esim. Giants Causeway oli suljettu, niin ei tullut mentyä niihin olennaisiin nähtävyyksiin juuri ollenkaan. Suosittelen kyllä tuota itärannikkoakin, ihania noi rannikkokaupungit 🙂 Instassa joku tiesi, että tuo kivikkorantakuva on Newcastlesta, joka oli tosi hurmaava pikkupaikka, ja varmasti vielä enemmän kesäaikaan.

 • Laura says:

  Mielettömän näköistä! Irlanti on kyllä yks niistä paikoista, joissa haluaisin palavasti päästä käymään – näiden kuvien jälkeen vielä kovemmin, jos vain mahdollista 😀

  • Annika says:

   Suosittelen lämpimästi Laura 🙂 Mulla on esimerkiksi eteläinen Irlanti kokonaan tutkimatta, joten varmaan joskus suuntaan vielä sinnekin takaisin seikkaileen.

 • Irlannissa on tullut käytyä joskus aikaa ennen lapsia…Pitäisi mennä uudestaan ja ehdottomasti juurikin autolla kiertämään maaseutua.

  • Annika says:

   Mulle tuo maaseutu teki paljon isomman vaikutuksen kuin kaupungit ja lisäksi tykkäsin kauheasti eri linnoista ja raunioista, niitäkin on ihan riittävästi 🙂

 • Katja says:

  Tuo vihreys on jotain niin uskomatonta! Olispa ihana päästä ottamaan vihreät pellot haltuun!

  • Annika says:

   Älä muuta sano Katja! Ja vitsin marraskuussa, kun muualla on tuhannen harmaata ja ruskeaa ja muutenkin masentavaa. Eli ensi marraskuussa noihin maisemiin harmautta pakoon 😉

 • Tuo viimeinen kuva on aivan uskomattoman kaunis. Skotlanti on pitkään ollut mun listalla, joten tämän postauksen lukeminen oli aivan mahtavaa. Myös rannikot ovat mun suosikkeja, joten pitäisiköhän sitä alkaa varailemaan uutta reissua ensi syksylle tämän postauksen tiimoilta.. (;

 • Aaah, irkkulampaat! Viime elokuussa teimme pyöräretken Portrushista Bushmillsin kautta Giants Causewaylle ja Belfast nähtiin samalla reissulla, ihan mieletön paikka ja pyöräilymaastoksi ihanteellinen ^^

  • Annika says:

   Oi, kuulostaa ihanalta pyöräretkeltä!! Irlanti olisi kyllä varmasti aivan loistava pyöräilemiseen, kunhan ilmat osuis suurin piirtein kohdalleen 🙂

 • Sofia says:

  Upeat on maisemat ja kaupungintalokaan ei ole hassumpi! 🙂 Ihanan vehreää, tulee kesämuistot Briteissä mieleen.

  • Annika says:

   Tuo kaupungintalo oli sisältäkin aivan upea, siellä voi käydä tekemässä pienen kierroksen. Eipä olis hullumpaa kävellä tuon näköiseen rakennukseen töihin joka päivä!

 • Rimma says:

  Voi Belfast! Samoilla paikoilla on tullut itse vaihtariaikoina pyörittyä. Tulipas ikävä Irlantiin. Sinne pitäisi kyllä pitkästä aikaa lähteä!

  • Annika says:

   Mullekin kelpais Irlannin / Pohjois-Irlannin matka kans, kun jäi mm. Giants Causeway näkemättä kun se oli suljettu. Kyllä niitä vaan on liian monia maita kierrettäväksi 🙂

 • VeeraBianca says:

  Ihania kuvia! Irlantiin kiinnostaisi kyllä reissata hurjasti!

  • Annika says:

   Kiitti Veera! Irlantihan ois oikein kätevä vaikka pidennetty vkonloppuloma! Oletan, että Suomesta menee suoria lentoja Dubliniin ainakin. Sehän on sitten eri asia, ehtiikö pidennetyssä viikonlopussa näkemään kaikki top-paikat, joita on aika monta. Itselle jäi ainakin kovasti vielä nähtävää!

 • Vau mitä kuvia – niin kaunista!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge