Kanadan kaunein kaupunki

Inner harbour2

Edelleen riittää superlatiiveja Victorian kuvaamiseen ja olen sen jo julistanut Kanadan kauneimmaksi kaupungiksi. Tosin pitää myöntää, että kesäinen Ottawa on aika kiva myös, mutta Victoria on niin tunnelmallinen paikka, että sitä on hankala peitota. Luvassa siis lisää kuvia uusimmasta kaupunki-ihastuksestani! 

turisti
Paras piirre Victoriassa on se, että sen keskusta-alue on tosi viehättävä ja etenkin ilta-aikaan tunnelmallinen. Ottawan keskusta..Noh, se on täynnä tylsiä harmaita, funktionaalisia valtionvirastoja ja koko keskusta-alue tyhjenee iltakuuden jälkeen, Byward Marketia lukuunottamatta. Victoria puolestaan on juuri sellainen kaupunki jonne voi mennä hengaamaan keskustaan ihan vain muuten vaan, päivällä tai illalla. Tässä kuvassa sitä ei näy, mutta jos seisoo vähän korkeammalla, parlamentin takana näkyvät ihanat lumihuippuiset, teräväkärkiset vuoret!

Night
Ja kun keskusta-alueella kerran on, niin siinähän voi samalla istahtaa terassille tai illalliselle. Niin kuin jo taisin mainita, vegaanieväistä ei ollut tällä reissulla puutetta! Victoria on aika pieni kaupunki, joten mikään ei ole kauhean kaukana ns keskusta-alueelta.

Street

Vegan

taxi

Sitten kun downtown ja Inner Harbour on tutkittu voi mennä vaikka vesitaksilla kauemmas, Fishermans Wharfille tai kauemmaskin. Melko lyhyltä tuntuvan matkan jälkeen voikin löytää itsensä jo aivan luonnon helmasta, joko rannikolta ihailemasta Yhdysvaltojen puolella olevia vuoria tai vaikka Beacon Hill puistosta. Tämä puisto oli tosi kaunis, täynnä kukkia ja eläimiä ja olipa siellä häätkin meneillään kun me oltiin siellä.

Park

stairs
Luonnosta puheenollen, me nähtiin ensimmäinen peura jo 5min päästä lentokentältä ja yllätykseksemme eteemme tupsahti kolme peuraa University of Victorian kampuksella!! Olimme siellä siis tsekkaamassa yliopistoa kun näimme peuroja syömäpuuhissa vihreällä kampuksella.

deer

Meidän hotelli oli onneksi aivan keskustassa, joten siellä tuli käveleskeltyä ihan riittävästi vähän joka kellon aikaan. Ja mikäs siellä kävellessä, näissä maisemissa ja tunnelmissa!

Empress

No niin, nyt sain hehkutettua Victoriaa taas vähän lisää, phew! Nyt voin jatkaa sunnuntain viettoa ja lähteä nauttimaan ihanasta kesäilmasta. Mukavaa viikon alkua kaikille!

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge