Lähdetkö kanssani matkalle läpi Alsacen viinitilojen?

Alsacen viiniviljelmiä, kuva: CRTA Zvardon
Alsacen viiniviljelmiä, kuva: CRTA Zvardon

No nyt ollaan kuulkaas jännän äärellä. Olen täällä ruudun takana kihissyt innosta jo hetken aikaa ja nyt pääsen vihdoin jakamaan uutiset teillekin! Nimittäin reilu kuukausi sitten minua lähestyttiin suomalaisen matkatoimiston, Matkapoikien, toimesta ja kyseltiin halukkuuttani lähteä mukaan kisaan, jossa bloggaajat suunnittelevat oman näköisensä matkan ja toivon mukaan sen toteuttavatkin. Tietysti lähdin mukaan! Ja kun kerran Annikan näköistä matkaa haettiin, niin arvaatteko, mitä suunnittelin?

Pyörämatkan läpi Alsacen viinitilojen! Matkastahan ei saa mitenkään minun näköistä, ellei siihen liity vähän herkuttelua viinin muodossa. Ja koska olen tykästynyt pyöräilyyn liikkumismuotona, niin tiesin että tämä olisi se mun tyylinen matka, ehdottomasti! Ranska oli helppo valinta, onhan se pyöräilyn ja viinin maa. Tosin tällä reissulla ei sentään mitään Tour de Francea vedetä, vaan poljetaan leppoisasti läpi ranskalaisen maaseudun, symppisten kylien ja viiniviljelmien. Ranska houkuttelee vuosi toisensa jälkeen enemmän turisteja kuin mikään muu maa koko maailmassa, mistä voisi ehkä sanoa että Ranska on matkailumaailman klisee, mutta minä kuvailisin sitä ennemminkin klassikoksi. Iso maa, josta olen nähnyt vain murusia -sinne on siis päästävä takaisin.

Ravintola Alsacessa, kuva: CRTA Hampe

Ravintola Alsacessa, kuva: CRTA Hampe

Murusista puheenollen, Alsace, joka on se Saksan rajan lähellä oleva alue, on tunnettu paitsi viineistään niin myös gourmet foodie keskuksena. Michelin tähtien arvoisia ravintoloita löytyy tältä suhteellisen pieneltä alueelta peräti 26, eniten koko Ranskassa. Joten niitä murusia, niitä ei taida jäädä edes lautaselle. Alsace on myös pullollaan viinitiloja; isoja ja kuuluisia sekä pieniä perheyrityksiä. Alueen erikoisuus ovat etenkin valkoviinit, mikä sattuukin olemaan suosikkini!

Mutta ei tässä vielä kaikki, sillä Alsace on koti myös monille kylille, jotka ovat Les Plus Beaux Villages de France -Ranskan kauneimmat kylät-listalla. Ja bien sûr, ranskalaisilla on tällainen yhdistys!

Colmar, Alsace, Kuva: Estelle Tschan

Colmar, Alsace, Kuva: Estelle Tschan

Ja miten tämä sitten toimii? Tämän kilpailun tiimoilta on meneillään äänestys Matkapoikien sivuilla. Mukana on 8 eri bloggaajien kehittämää matkaa, joista sitten annettujen äänien perusteella valitaan voittaja(t), joita tosiaan voi olla useampi kuin yksi. Eniten ääniä saaneet matkat lähtevät toteutukseen ja myyntiin, ja jos ja kun matkalle lähtijöitä on tarpeeksi, niin bloggaaja lähtee vetämään suunnittelemansa matkan syksyllä. Minun nimikkomatkani kulkee Strasbourgista Colmariin ja täältä voi kurkata matkani esitteen.

Alsace crta_zvardon

Alsacen maaseutua, Kuva: Crta Zvardon

Jotta tämä ei nyt pyörisi aivan vain bloggaajien ympärillä, äänestäjien kesken arvotaan Matkapoikien lahjakortti Matkapoikien kilpailusivuilla JA lisäksi minä arvon täällä blogin puolella teille ilmaisen risteilyn Tallinnaan tai Tukholmaan! Jälkimmäiseen arvontaan voi osallistua tämän postauksen kommenttilootassa simppelisti kertomalla oletko käynyt Ranskassa ja/tai Alsacen alueella ja mitäpä tykkäsit? 🙂 Lisäksi kehoitan teitä tietysti äänestämään tässä kilpailussa, sillä mukana on tosi siistin kuuloisia reissuja ympäri Eurooppaa eri bloggaajien toteuttamana! Lisäksi on tosi hienoa, että suomalainen matkanjärjestäjä on ottanut bloggaajia mukaan tällaiseen projektiin, joten levitetään sanaa Facebookissa ja muuallakin, jotta saataisiin mahdollisimman runsas osanotto.

Oikein mukavaa ja viinin viemää viikonloppua kaikille 🙂

Kuvat ovat Alsacen Tourism Boardin kuvapankista luvalla lainattuja. Matkapoikien kisa päättyy 6. kesäkuuta ja sama päivä on viimeinen mahdollisuus osallistua risteilyn arvontaan tämän postauksen kommenttiboxissa. 

29 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge