Matkasuunnitelmat vaihtoon!

alps

Suunnitelmat on tehty muutettavaksi, ainakin minun kohdalla! Jos jotain ei ole täysin lyöty lukkoon, niin melkein mitä vain voi tapahtua. Esimerkiksi saarihyppely-pyöräilyreissu Kreikassa voi muuttua joksikin ihan muuksi! Kun listasin tämän vuoden matkasuunnitelmia, olin suunnitellut meneväni syyskuussa Kreikkaan työmatkalle, joskin varsin leppoisalle sellaiselle. Jostain vähän puun takaa tuli kuitenkin muita ideoita. 

Mun työssä matkailun parissa tapahtuu todella usein sitä, että kun tutkii jotain tiettyä reissua tai maata, niin tulee sellainen “voi tonne olisi siistiä mennä..”-fiilis. Näinhän siinä sitten kävi, kun rentouttavan viikonlopun jälkeisenä maanantaina minua pommitettiin Mont Blanc trekkien kysymyksillä, että huikkasin pomolle et hei miten ois sittenkin Mt Blanc sen Kreikan sijaan. Ja koska pomoni on sieltä parhaimmasta päästä, niin vastaus oli suurinpiirtein että “Juu kyllähän se vois toimia sekin! Miten ois kesäkuussa?”

Eli kesäkuun puolivälissä lähden sitten trekkaamaan Mt Blancin ympäristöön!! Matka alkaa Ranskasta, jatkuu Sveitsin puolelle josta eteenpäin lempimaahani Italiaan ja sieltä taas takaisin Ranskan puolelle Chamonix Valleyhyn mistä reissu aloitetaankin. Olen ihan tolkuttoman innoissani! Toki Kreikkakaan ei olisi ollut paha vaihtoehto, mutta tälläinen itse-opastettu trekkauskierros upeissa vuoristomaisemissa kuulostaa hieman houkuttavammalta. Lisäbonuksena tässä trekissä on se, että Adam lähtee mukaan, kun se ei olisi voinut yliopiston takia lähteä syyskuussa Kreikkaan. Joten kaikin puolin huipputilanne! Kreikka jääköön matkalistalle, se olikin ehkä liian romanttinen reissu yksinään kokea joka tapauksessa.

mt blanc map

Koska luvassa on 8 päivää kävelyä vaihtelevassa maastossa, niin sain tästä aivan uuden motivaation kuntoiluunkin. Tykkään kyllä muutenkin käydä kuntosalilla, mutta onhan se nyt eri fiilis polkea sitä stepperiä, kun voi kuvitella itsensä Mt Blancin juurella! Vaikka kesäkuun puoliväli onkin kesä jo monessa paikassa, tuolla alueella ja korkeuksilla se on vasta trekkauksen alkukautta, joten olosuhteet voivat olla paikoin lumisetkin. Joten nyt kaikki sormet ristiin, että tänä vuonna ei ole tulossa mikään ekstrapitkä talvi. En kuitenkaan mitään lumikenkäilyreissua tästä haluaisi!

Loppuun vielä ilmoitusasia, sillä huomasin vasta nyt, että Matkalehden uusimmassa numerossa 11/2013 on mun kirjoittama ja kuvittama juttu Jerusalemista!

14 Comments

 • Kuulostaapa erittäin mielenkiintoiselta! Mont Blanc on aina kummitellut mielessäni ja täällä jo kärsimättömänä odottelen juttuja sieltä 😉 varsinkin jos Italian puolellekin päädyt!

  • Annika says:

   Olen kyllä itsekin aivan täpinöissäni 🙂 Italian puolellekin mennään juu, ainakin Courmaeyer on yks niistä isoimmista paikoista missä käydään.

 • Mari says:

  Huippua trekkailla kolmen maan alueella, ja hienoa että Adam pääsee myös mukaan! 🙂
  Ja Matkalehteä täällä taas metsästäen… 😀

  • Annika says:

   On kyllä kiva lähteä reissuun, kun tulee tässä ilman tuota toista puoliskoa reissattua! Mukava, että on jotain mitä suunnitella yhdessä! Onnea metsästykseen!

 • Kasku says:

  Matkasuunnitelmien joustavuus on kyllä tärkeää. Itsellänikin mietinnässä et yhdistänkö Englannin interrail reissuun vai teenkö siitä erillisen matkan. Tosin kaikille joille olen maininnut railaamisesta, haluavat tulla mukaan 😀

  Ehkä se Kreikka on mahdollisuus vuoden päästä 😉

  • Annika says:

   Oikeassa olet, joustoa pitää olla ja etenkin siellä matkan päällä kans! Voi hyvältä kuulosta tuo reili, en yhtään ihmettele että on kiinnostuneita seuralaisia 🙂 Ja Kreikkahan ei ole minnekään varmasti ihan heti menossa, joten ehdottomasti se on matkalistalla ja korkeammalla kuin ennenmmin!

 • Vau! Tätä mä odotan innolla 🙂

 • Oho, mahtavaa! Niin missäs sinä oletkaan töissä, haluan myös tuollaisen työn 😀

  • Annika says:

   Hahah, matkailualalla työskentelyssä on joskus mukavia bonuksia! Aktiivimatkoja siis suunnittelen ja järjestän Euroopan suunnalle täältä Kanadasta käsin 🙂

 • Upeat suunnitelmat vaikkei edellisetkään pöllömpiä olleet 😀 pitäisköhän sitä itsekin suunnitella joku patikointireissu, että löytyis taas virtaa kuntoiluun…. Ja sun työpaikka on tosiaan unelmatyö!

  • Annika says:

   Ei ne suunnitelmat ainakaan huononemaan pääse! 🙂 Mua vähän kans hirvittää, että entäs jos iskee laiskuus kesken kaiken, mutta sitten juttelen työkaverini kanssa, joka on menossa Kilimanjarolle syyskuussa ja tuumaan, että no enköhän mä nyt jossain alpeilla jaksa kävellä 😀

 • Eija says:

  Mahtavaa, Mont Blanc ja Sveitsi ovat lempparikohteitani Euroopassa! Niiden kanssa ei voi mennä vikaan. 🙂 Mun pitää kanssa aloittaa vimmattu kuntoilu Nepalia varten.

  • Annika says:

   Mä en ole vielä käynyt Sveitsissä, joten odotan innolla että pääsen sinnekin seikkailemaan! Mutta vuoristojen kanssa ei nyt voi mennä vikaan, kun on tasaisesta maasta kotoisin 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge