Minne matkustaa Euroopassa 2017

lisbon-1450809_1920

Minne matkustaa Euroopassa 2017? Tähän olisi varmasti monenlaisia vastauksia, mutta ajattelin teille kertoa omat hajatelmani aiheesta, jos siellä ruudun takana on vaikka inspiraation puutetta tämän vuoden reissuille.

Tämä listaus perustuu yksinvaltaisesti allekirjoittaneen tunnelmiin, mutta inspiraatiota olen haalinut eri tahojen listauksista tämän vuoden parhaista kohteista, matkailualan uutisista, tapahtumista ja lehdistä.

Eli vakavasti otettavaa listausta tulossa 😉 No ei vaan mennäänpä suoraan asiaan, eli minne matkustaa Euroopassa armon vuonna 2017:

photo of trams in old town Lisbon

Lissabon, Portugali

Lissabon + Portugali

Portugali on ollut mun mielessä jo jonkin aikaa, mutta nyt olen huomannut, että Lissabon popsahtelee esille tosi monessa paikassa. En tiedä selittyyköhän Lissabonin suosio sillä, että sieltä mahtanee alkaa monen matka muualle Portugaliin. Vaikka eipä sillä, Lissabon vaikuttaa todella kauniilta kaupungilta.

Portugali oli muuten Travel & Leisure lehden valinta viime vuoden matkakohteeksi ja Huffington Postin mukaan Portugali on se maa jonne kaikki suuntaavat vuonna 2017, joten tämä maa on ehdottomasti trendikäs kohde. Itseäni kiinnostaisi aivan huikean paljon lähteä patikoimaan Algarveen Fisherman’s Trail-poluille pitkin Portugalin eteläistä rannikkoa.

Street in Valletta, Malta

Valletta, Malta

Malta

Malta tuli ensin tutuksi suosittuna kielikurssikohteena ja parikin kaveriani siellä kävivät teineinä. Malta tuli kulttuurisesti tutuksi, kun jaoin kämppäni Edinburghissa kahden tulisieluisen, ah niin draamanhakuisen maltalaisen tytön kanssa. Malta on myös putkahdellut matkablogeissa aika ajoin esiin, viimeisimpänä Marimente  blogissa, jossa tutkailtiin talvista Maltaa. Minusta Malta olisi todella kiehtova kohde, ja kuitenkin vielä sellainen, jossa ei kamalasti ole Suomesta käsin turismia (käsittääkseni).

Ja vaikka olisikin, niin miksei turkoosinsinisiä merivesiä, arabin vivahteista kulttuuria ja historiallisia rakennuksia voisi jakaa kanssamatkaajienkin kanssa 😉

Kotor, Montenegro

Kotor, Montenegro

Montenegro

Jokunen vuosi sitten Kroatia oli se uusi Italia ja nyt kun massat ovat asettuneet Kroatiaankin, niin on Montenegron vuoro alkaa houkuttelemaan matkaajia. Mahdottoman pikkuruinen maa, mutta silti sinne mahtuu mielettömän näköisiä vuoria, ihana rantaviiva ja viinitiloja…Mitäpä sitä muuta tarvitsisi! Montenegro vaikuttaa profiloituvan ainakin jonkin verran aktiivimatkakohteeksi, eli vaellus, ratsastus ja koskenlasku vaikuttaa olevan suosittuja aktiviteetteja.

Bonuksena pienemmän turistimäärän lisäksi on tietysti myös edullisemmat hinnat!

photo of Snowdonia mountains in Wales

Snowdonia, Wales

Wales

Vaikka vannonkin Skotlannin nimeen matkakohteena, mielenkiintoni on herännyt Walesin suhteen. Pohjois-Wales on Lonely Planetin mukaan sijalla 4 tämän vuoden maailmanlaajuisella “Best in Regions” – listalla. Walesissa kiinnostaa ensisijaisesti luonto ja Wales näyttää myös houkuttelevan aktiivimatkailijoita. Se on myös loistava paikka tähtitaivaan tiirailuun valosaasteen puuttumisen ansiosta.

Tänä vuonna Wales mainostaa itseään “Year of the Legends” teemalla, joka korostaa myyttistä historiaa ja legendaarista seikkailua…Ei yhtään hullumman kuuloinen yhdistelmä!

Photo showing the coastline of Ireland

Irlannin rannikkoa

Irlanti

Jos seuraat yhtään kansainvälistä matkabloggaajayhteisöä, niin tulet näkemään Irlantia syksymmällä joka puolella, sillä matkabloggaajien vuosittainen suosikkitapahtuma TBEX Europe tulee olemaan Killarneyssa, Irlannissa lokakuussa. Myös Star Wars on tuonut Irlannin piskuiselle Skellig Michael- saarelle mainetta ja sekin on pohjois-Walesin tavoin tämän vuoden Lonely Planetin Best in Regions -listalla.

Itse haaveilen etenkin Irlannin länsirannikon tutkimisesta road tripin muodossa, säestettynä muutamille patikoinneilla.  Wild Atlantic Way tuntuu olevan esillä monessa paikkaa viime aikoina, eikä ihme sillä se näyttää aivan huikean kauniilta reitiltä!

Tässäpä näitä, matkahajatelmia siitä minne matkustaa Euroopassa tänä vuonna. Vaikuttaako mikään näistä sellaiselta mihin voisit mennä tänä vuonna, vai oletko jo suuntaamassa jonnekin muualle?

 

17 Comments

 • Marimente says:

  Tästä listasta haluaisin eritoten takaisin Maltalle, ja vähän seesteisempään vuodenaikaan kuin talvella, kiitos! 🙂 Merellinen pikkusaarivaltio italialais-arabialaisvivahteisella ruokakulttuurilla ja englannin kielen yleisyydellä teki vaikutuksen. En tiedä kuinka paljon Suomesta ihmiset reissaa sinne (kielikoulujen lisäksi), mutta siellä tunnustaa ainakin asuvan tuhannen paljon suomalaisia. Esimerkiksi Facebookin suomalaiset Maltalla-ryhmässä on lähes 1500 jäsentä.
  Niin ja kiitos linkkauksesta ja reissuinspiraatiosta! 🙂

  • Annika says:

   Ohoh, tuopa kuulostaa isolta numerolta Maltalla asuvista suomalaisista! Ketään en kyllä henk.kohtaisesti tunne, joka siellä asuisi, mutta kyllähän se kuulostaa aivan loistavalta juuri tuon englanninkielen ja italialais-arabialaisvivahteisen kulttuurin ansiosta. Tätä pitää alkaa tutkaileen ihan tosissaan kyllä, se näyttää niiiin houkuttelevalta kohteelta!

 • Kuinka ollakaan, kolme ensimmäistä kohdetta on kuin omaa bucket-listaansa lukisi! 🙂 Tai no, miksei kaikki viisi, viime heinäkuun Englannin- ja Walesin-kierros kun jäi Walesin osalta tosi lyhyeksi, kuten jäi myös viime viikon road trip Pohjois-Irlannissa. Irlannin osuus jäi sitten sitäkin vähemmälle. Liikaa koettavaa, liian vähän aikaa. Nyt, kun olen viime aikoina harrastanut automatkailua enemmänkin, olen koko ajan vakuuttuneempi siitä, että mun pitäis vaihtaa tää kämppä hippipakuun, johon saa sängyn ja jääkaapin. Ja netin, jotta saisi työtkin hoidettua! 😀
  Saana | Live now – dream later recently posted…Päiväretki Prahasta paratiisiin: Bohemian Switzerland National ParkMy Profile

 • Listasi voisi olla minunkin lista mutta lisäisin sinne muutamia kohteita, kuten Barcelona, Kroatia ja Islanti. Noista listallasi olevista kesällä meitä kutsuu Montenegro. Voi olla että listasi on kiinnostava myös siksi, että olen ajatellut bongata kaikki Euroopan maat ja listalla oli niitä maita, joita minulta puuttuu.

 • Listasi voisi olla minunkin lista mutta lisäisin sinne muutamia kohteita, kuten Barcelona, Kroatia ja Islanti. Noista listallasi olevista kesällä meitä kutsuu Montenegro. Voi olla että listasi on kiinnostava myös siksi, että olen ajatellut bongata kaikki Euroopan maat ja listalla oli niitä maita, joita minulta puuttuu.

  • Annika says:

   Oi joo, Islanti olisi niiiin hyvin voinut olla tällä listalla! Siellä olisi nähtävää ja koettavaa vaikka millä mitalla, ja itse asiassa se onkin tuon komeamman puoliskoni kohde #1, joten sinnekin ollaan varmaan suuntaamassa jossain välissä 🙂

 • Hyvä lista! Portugaliin ollaan menossa kesällä ja just tulin Dublinista. Blogista löytyy jo pari juttuakin sieltä.

  Maltasta on todella hyviä muistoja. Montenegro vielä kokematta, mutta tuskin kovin kauaa. Viime keväänä oltiin Yorkshiressä, ja sen innoittamana olen katsellut myös Walesia sillä silmällä.

  • Annika says:

   Kiitos Hanneli! Hei taisin huomatakin jotain sun Dublin juttuja, vai olikohan se Instan puolella. Dublin oli kyllä kiva kaupunki, palaisin mielelläni sinnekin tutkimaan, etenkin kesällä.
   Wales kiehtoo sekin kyllä, vaikka on tunnustettava, että en hirveästi sieltä tiedä mitään. Ehkäpä se juuri siksi on niin kiehtova 🙂

 • Kylläpä on nyt samat kohteet olleet itselläni mielessä! Walesin sijaan tosin haaveissa Skotlanti. Harmi,että näitä kaikkia ei saada mahtumaan mitenkään yhteen kesälomaan, jos mielii fiilistellä paikalla maisemia rauhassa. Eli taas on tehtävä valintoja, valintoja…

  • Annika says:

   Ahh, Skotlanti <3 Kukapa siitä ei tykkäisi! Mä suunnittelen sinne koko ajan paluuta, saa nähdä tuleeko siitä joskus ihan tottakin. Kyllä sinne ainakin matkamielessä pitää palata!
   Ajanpuute tulee kyllä näiden listojen kanssa, mutta minkäs teet kun matkainspiraatiota tulee joka tuutista 😀

 • Ah, Eurooppa! <3 Lissabon tulikin jo tuossa vuodenvaihteessa näistä korkattua, ja muista listasi kohteista edessä ovat tänä vuonna sekä Malta että Montenegro. Aika hyvät osumat! Walesin sijaan haaveilen Millan tavoin Skotlannista, mutta se tuskin toteutuu tänä vuonna. Madridiin sen sijaan on jo matka varattuna, samoin Riikaan. Berliini on joka vuosi listalla, joten sielläkin tulee todennäköisesti käytyä.

  • Annika says:

   Voiii sä teet mun unelmalistasta totta!! Lissabon talvella, eipäs olis tullut mieleenkään, mutta varmaan ihan talvikohdekin se on. Ja sekä Malta että Montenegro, tää on kyllä jo liian hyvää ollakseen totta 😀

   Mä haaveilen jatkuvasti Skotlannista, niin en edes laittanut sitä tähän listalle, mutta suosittelen ehdottomasti 🙂

   Berliini on myös aika ajoin esillä, mutta mä en ole vielä havahtunut siihen, että mikä siellä oikein kiinnostaisi. Se on kuulemma tosi hyvä paikka vegaaneille, mutta muuta mielenkiintoista en siitä oikein tiedä. Ehkä se pitää joskus käydä testaamassa sekin.

 • Heini says:

  Aivan ihana kirjoitus ja hyviä inspiraation lähteitä! Montenegro on mulla juuri mielessä ?

  Ps. Mietin sun blogin nimeä intuitiivisesti ennen kuin huomasin sen olevan jo olemassa! Tarinoissa on voimaa ?

  • Annika says:

   Kiitos Heini! Just tänään tuli taas yksi Montenegro postaus vastaan, World Nomads oli kirjoittanut jonkun oppaan sinne. Se olis kyllä tosi kiehtova kohde.

   Miten sattuikin että mietit samaa nimeä! Mulla oli alunperin ihan vaan Annika Maailmalla, mutta sitten jossain välissä vaihdoin sen Tarinoita Maailmalta enkä edes yhtään muista, että miksi tai mistä tämä nimi tuli. Tarinoissa on kyllä voimaa 🙂

 • Oih ja voih, kaikki nämä kiinnostaisi, eikä vähiten nuo Brittein saarten jylhät maisemat saati Maltan rannat. Portugali on kuitenkin ainoa varma ja sinne meinataan jopa muuttaa tänä vuonna. Lissabonissa tulee käytyä usein – on se vaan niin ihana kaupunki! Ja voin vakuuttaa, että myös talvella, kun aurinko paistaa. 🙂
  Johanna Hulda recently posted…Mitä tehdä Lusakassa? Vinkit Sambian pääkaupunkiinMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge