Nova Scotia – Atlanttisen Kanadan parhautta

White Point

Olen jo pitkän aikaa haaveillut road tripistä ruska-aikaan, mutta jo monena vuonna se on jäänyt tekemättä. Olin mielessäni kuvitellut, että ihastelisin vaihtuvien lehtien värejä Mainessa tai jossain New Englandin alueella Yhdysvalloissa eikä Nova Scotian provinssi tullut mieleenikään ruska-ajan kohteena. Voi olisipa saanut olla mielessä! Luulin, että olin lokakuun puolivälissä jo myöhässä ruskan suhteen, mutta mitä vielä, saavuin juuri parhaimpaan aikaan.

Vaikka tämä reissu ei nyt aivan virallisesti road trip ollut, tuli silti ajettua yli 1300km. Halifaxista kun ajelee Cape Bretonin saaren pohjoisimpaan kolkkaan, niin kilometrejä kertyy aika reilusti kuuden tunnin ajon aikana ja paikan päälläkin tuli tietysti ajettua aika paljon. Olin aika tyytyväinen, etten ollut yksin liikenteessä! Maisemat olivat sanalla sanoen upeat, ehdottomasti parhaat näkemäni road trip maisemat.

Cabot Trail

Nova Scotian provinssi sijaitsee siis aivan itäisessä Kanadassa, aivan Atlantin valtameren rannalla. Cape Breton on provinssin pohjoisosassa oleva saari, joka on yhdistetty sillalla mantereeseen. Ohitimme muuten matkalla Halifaxista pohjoiseen paikan, joka on pohjoisnavan ja päiväntasaajan puolivälissä -Siinäpä teille koordinaatteja provinssin sijainnista! Nova Scotialla ja etenkin Cape Bretonilla on vankka skotlantilainen ja kelttiläinen kulttuuriperimä, joka tulee esille muuallakin kuin skotlantilaisissa sukunimissä.

 

Fall
Etenkin maisemat Cape Bretonilla olivat välillä aivan uskomattoman samanlaisia kuin Skotlannissa! Toinen majoituspaikkamme oli skotlantilaiseen tyyliin sisustettu vanha kartano 1800-luvulta ja oli kyllä ihan sellainen olo, kuin olisin ollut takaisin Euroopassa. Tämän reissun majoituspaikat olivat bed&breakfast-paikkoja ja varsin hurmaavia sellaisia. Toisessa paikassa oli aivan ihana ja oikea takka huoneessa- mitä luksusta! Tahdon kyllä takan omaan asuntooni joskus, se oli aivan parhautta. Mutta katsokaapa näitä kuvia, tuleeko jollain muullakin Skotlanti mieleen?

White Point view

Oon tällä hetkellä vielä Halifaxissa ja huomenna lennän kotiin (ja samantien töihin!), joten tässä ihan pikainen katsaus reissuun ja lisää on tulossa!

9 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge