Parhaat kohteet Skotlannissa

Scotland Loch

Mitkä ovat parhaat kohteet Skotlannissa? Millainen maa se on matkakohteena? Minusta se on ainutlaatuinen, täynnä mielenkiintoisia tarinoita ja kauniita maisemia. Kolmen vuoden siellä asumisen jälkeen voin vakuuttaa, ettei siellä lopu näkeminen ja tekeminen kesken! Listasin kohteita, joissa on helppo vierailla päiväreissuilla Edinburgista.

Skotlanti junalla, bussilla vai vuokra-autolla?

Säkkipillien maa on siitä näppärä kohde, että siellä liikkuminen on pääpiirteittäin aika helppoa. Helpoin ratkaisu nähdä kaikki parhaat kohteet Skotlannissa on varmasti kulkupelin vuokraus, jos lupaat ja vannot, että osaat ajaa väärällä puolen tietä.

Vinkki Edinburghista lähteville, tämä kaupunki ei ole auto-ystävällinen lainkaan, joten suosittelen vuokraamaan auton vaikkapa lentokentältä, sitten vasta kun on tarkoitus lähteä jatkamaan matkaa Edinburghista. Myös hotellien parkkeeraus (jos edes saatavilla) verottaa kukkaroa reilun käden kautta.

Autonvuokraus voi käydä hintavaksi, mutta budjettitietoisellekin matkaajalle on hyviä uutisia; busseilla ja junilla pääsee hyvin moniin olennaisiin Skotlannin kohteisiin. Juna-liput kallistuvat mitä lähempänä lähtöajankohtaa varaat, joten kannattaa olla ajoissa ScotRailin sivuja kyttäämässä. Tarjolla on myös junapasseja, jotka voivat olla hyvä diili riippuen siitä paljonko suunnittevat matkaavasi.

Bussilla köröttely Skotlannissa onnistuu sekin hyvin, tosin hieman hitaammin (ja aika paljon edullisemmin) kuin junalla. Skotlannissa on kuitenkin sen verran hyvät maisemat, ettei se niin haittaa vaikka vähän pidemmän kautta mennäänkin!

Jos tarkoituksena on kiertää lähinnä kyliä ja kaupunkeja, toimii bussilla ja junalla liikkuminen mielestäni ihan hyvin. Kannattaa kuitenkin huomioida, että jos matkan pääpointti on etsiä syrjäisiä viskitislaamoja tai linnoja, voi olla ettei niihin pääse lähellekään ilman omaa autoa. Bussimatkailua pääsee suunnittelemaan kätevästi Visit Scotland sivujen kautta.

Kuva Skotlanti road tripiltä

Minne mennä ja mitä tehdä Skotlannissa?

Skotlannissa voisi hyvin viettää pari viikkoa kierrellen kaarrellen pikkuteitä ja siltikin löytyisi uutta nähtävää. Jos aikaa on kuitenkin vähemmän ja tavoitteena on nähdä juuri ne parhaat kohteet Skotlannissa, niin tässä muutama vinkki kohteisiin, jotka on helposti saavutettavissa Edinburghista:

Glasgow

Tokihan Skotlannin matkan pääpaikkana voisi olla Glasgowkin, mutta se on vähän hitti tai huti-tyylinen kaupunki, sen särmästä joko tykkää ihan kauheasti, tai sen rosoisesta olemuksestai ei perusta pätkääkään. Suosittelen siis Edinburghia pääpaikaksi ja Glasgowta päiväkohteeksi. Sinne pääsee junalla vikkelästi reilussa tunnissa. London & Beyond- blogista kannattaa kurkata hyviä Glasgow-vinkkejä, jos tämä kaupunkikohde kiinnostaa.

Stirling

Jos historia kiinnostaa, niin ehdottomasti Stirlingiin! Noin 65km Edinburghista sijaitseva 50,000 tuhannen asukkaan kaupunki pitää sisällään mielenkiintoisen linnan (jota monet, itseni mukaanlukien, kehuvat paremmaksi kuin Edinburghin linnaa), kuuluisan Wallace monumentin (William Wallace, Braveheart leffasta? Skottifaneille tuttua kamaa!) ja minusta itse kaupunkikin mukulakivikatuineen ja kivirakennuksineen on aika hurmaava. Ja sinne on niin mahdottoman helppo mennä päiväseltäänkin, ettei sitä kannata jättää välistä. Parhaat kohteet Skotlannissa blogipostaus kuva

St Andrews

Stirling voi olla rujojen skottisankareiden pääkaupunki, mutta jos haluat nähdä fiinejä aristokraatteja, jotka pelaavat golfia skottiruutuiset housut jalassa, niin St Andrews itärannikolla on oiva kohde. Täällähän myös Prinssi William ja Kate tapasivat opiskellessaan maineikkaassa St Andrewsin yliopistossa. Kaunis alle 20,000 asukkaan kaupunki on oikein mukava paikka piipahtaa.

North Berwick

Jos haluat nähdä söpön pienen skottikylän, tovin verran Edinburghista pohjoiseen sijaitsee North Berwick meren rannalla. Se oli takavuosien (siis todellakin takavuosien, 1800-luvun) lomakohde Skotlannissa hiekkarantojensa ansiosta. Aurinkoisemmat kohteet ovat sittemmin jättääneet North Berwickin varjoonsa, mutta hiekkarannat ovat paikoillaan edelleen. Hurmaava pikkukylä!

Linnat

Minun mielestäni yksi Skotlannin valttikortteja matkailun saralla on sen lukuisat linnat. Osa on raunioita, osa edelleen herttuoiden asuttamia ja osa on Historic Scotlandin pyörittämiä turistikohteita. Edinburghin ja Stirlingin linnat jo mainitsinkin, mutta jos ne kiinnostavat enemmänkin, suosittelen seuraavia kohteita:

Scotland Doune

Doune Castle

Tämä 1200- 1300 luvuilla rakennettu linna sijaitsee aivan Stirlingin lähellä, vain noin 13 kilometriin päässä Dounen kylässä. Doune Castle on vilahtanut monissa leffoissa, kuten Monty Python & Holy Grail sekä Outlander ja Games of Thrones tv-sarjassa. Linnaan pääsee sisällekin, vaikkei siellä juuri ole mitään, minkä takia pääsymaksukin on edullinen.

Blair Castle ja Blair Atholl viskitislaamo

Kaksi kärpästä yhdellä iskulla! Blair Athollin kylässä on hurmaava valkoinen linnna sekä viskitislaamo, mitäpä sitä muuta muutaman sadan ihmisen kylä tarvitsisi? Molemmat ovat käymisen arvoisia paikkoja ja Blairin linnan tiluksilla voi myös käydä patikoimassa, pyöräilemässä tai ratsastamassa. Linnan mailla voi myös majoittua, tosin linnassa itsessään ei, mutta sielläkin voi kierrellä katselemassa huoneita. Blair Atholl

Rosslyn Chapel

Reilu puolen tunnin bussimatka Edinburghista voi viedä sinut Rosslyn Chapel nimiseen kohteeseen, joka nimensä mukaisesti ei ole linna vaan kappeli. Jos nimi kuulostaa tutulta, se voi johtua muutaman vuosien takaisen Da Vinci Code- leffasta. Termit vapaamuurarit, temppeliritarit ja Graalin malja yhdistetään usein tähän paikkaan, mutta vaikkei mystiset historian kuviot kiinnostaisikaan on Rosslyn Chapel siltikin käymisen arvoinen paikka, nimittäin sen sanotaan olevan esimerkki Skotlannin hienoimmasta arkkitehtuurista.

Bonus road trippaajille: Dunnottar Castle

Lopuksi vielä bonuslinna, joka on vähän turhan kaukana päiväreissuksi, mutta jos matka kulkee itärannikolla (esimerkiksi kohti Aberdeenia tai Invernessiä) suosittelen ehdottomasti pysähtymään Dunnottarin linnassa. Se on rauniolinna, mutta aivan uskomattoman kaunis sellainen!

Dunnottar

Onko teillä suunnitelmia käydä Skotlannissa tai kenties jo kokemusta siellä reissaamisesta? Ehdottaisitko jotain muita must-see paikkoja Skotlannista? 

Mentioned in this post
 1. Edinburgh
  City in United Kingdom

  City of Edinburgh United Kingdom
 2. Glasgow
  City in United Kingdom

  Glasgow United Kingdom
 3. Stirling
  City in United Kingdom

  Stirling United Kingdom
 4. St Andrews
  City in United Kingdom

  St Andrews United Kingdom
 5. North Berwick
  City in United Kingdom

  North Berwick United Kingdom
 6. Doune Castle
  Attraction in Perthshire United Kingdom

  Castle Hill
  Perthshire United Kingdom
  01786 841742
  http://www.historic-scotland.gov.uk/
 7. Blair Castle
  Attraction in Perth and Kinross United Kingdom

  Perth and Kinross United Kingdom
 8. Rosslyn Chapel
  Attraction in Midlothian United Kingdom

  Chapel Loan
  Midlothian United Kingdom
  441314402159
  rosslynchapel.org.uk
 9. Dunnottar Castle
  Aberdeenshire United Kingdom

  Aberdeenshire United Kingdom
  01569 762173
  http://www.dunnottarcastle.co.uk/

41 Comments

 • Amanda says:

  Nyt tuli erittäin hyvään kohtaan nää vinkit, kiitos! Oi ihana Skotlanti 🙂

  • Annika says:

   Jees, mahtavaa että tuli hyvään ajankohtaan! Olet vissiin Skotlantiin menossa? Jos niin, oikein ihana reissua ja nauti Skotlannista!

 • Tuosta Dunnottarista minulta löytyykin muutama kuva lähes kymmenen vuoden takaa kun reissailimme autolla Skotlannissa. Tehtiin matka autolla Suomesta asti, joka oli muuten varsin hauska kokemus (laivalla Göteborgista Newcastleen ja edelleen). Viskitislaamoissa pysähdyttiin monissakin, mutta itselleni mieleenpainuvimmaksi jäi maisemien jälkeen majoitus Crieff Hydro hotellissa. Mieletön rakennus ja kylä itsessäänkin oli todella söpö.

  Glasgowssa kävin yli kymmenen vuotta sitten, mutta se ei sytyttänyt. Edinburgh sen sijaan on ollut toivelistalla jo pitkään, joten sinne suuntaava reissu olisi kyllä mahtava vihdoin toteuttaakin!
  Milla – Pingviinimatkat recently posted…Tallinnan Teletornin valloitus – reunakävely 175m korkeudessaMy Profile

  • Annika says:

   Voi automatka Suomesta Skotlantiin on varmasti ollut ihana kokemus!! Munkin Dunnottar castle kuva on supervanha ja rämällä kameralla otettu, mutta oli pakko laittaa kun se on niin mielettömän näköinen linna. Oonkin vitsaillut paremmalle puoliskolleni, että pitää ottaa koko Skotlanti uusiksi nyt kun on paremmat kameravehkeet 😀

 • Noora says:

  Tämä postaus tuli oikein mainioon aikaan! En juuri ole Skotlantin menossa, mutta ajatus sinne paluusta on kolkutellut nyt pari kuukautta takaraivossa. Olin Edinburghissa nelisen vuotta sitten yhdellä ensimmäisistä “oikeista” ulkomaanmatkoistani ja paljon jäi jo silloin näkemättä. Lisäksi löysin juuri kirjahyllystä pari silloin ostamaani kirjaa, jotka käsittelevät Skotlannin linnoja ym. Niiden löydön myötä tunne paluun tarpeesta on vain vahvistunut. Tästä sain sekä hyviä reissuideoita, että muistutuksen siitä, että paluu olisi hyvä tehdä ennemmin kuin myöhemmin : )

  • Annika says:

   Loistavaa, että oli ajoitus kohdillan inspiraatiota varten 🙂 Skotlannilla on kyllä tarjota vaikka mitä, etenkin historiasta ja linnoista jne kiinnostuneille. Suosittelen ehdottomasti paluumatkaa Edinburghiin ja muualle Skotlantiin, sellainen on itsellänikin alla!

 • Noi linnat on mulla ollut haaveissa jo tovin <3

 • Heidi says:

  Tosi kivoja vinkkejä. Skotlanti kovasti kiinnostaisi. Kiva olisi ollut nähdä vielä enemmän kuvia vinkkaamistasi paikoista – visualisti kun olen.
  Heidi recently posted…Terapian tarpeessa?My Profile

  • Annika says:

   Kiitos Heidi! Ja totta, kuvia olisi voinut olla tässä postauksessa enemmänkin! Monet ovat valitettavasti huonompilaatuisia, joten en niitä mielelläni blogiin laita, mutta on mulla onneksi jotain hyvää kamaakin 😉 Pitänee laittaa vaikka Skotlanti-aiheinen kuvapostaus tulemaan 🙂

 • Ihan mahtavia maisemia tuolla! Ja joo, komppaan Heidiä, kuvia voisi olla vähän enempi vielä!

  Just eilen naurettiin että pitänee taas kohtapuolin alkaa asettamaan aivoja takaisin normiasentoon ja palauttelemaan mieleen miten oikealla puolella ajetaan. 🙂
  Miika ♥ Gia | matkakuume.net recently posted…Leleuvia on liian hyvä pysyäkseen salaisuutenaMy Profile

  • Annika says:

   Mä en koskaan ajanut autolla Skotlannissa, mutta uskon että se vie aikansa totutella siihen ja normaaliin ajamiseen taas 😀

  • Tuli tuosta oikeanpuoleiseen liikenteeseen totuttelusta mieleen se, kun palasin Suomeen ajeltuani ensiksi puoli vuotta Thaimaassa ja sen jälkeen vuoden Australiassa, molemmissa maissa automaattivaihteisella ja siis väärällä puolen tietä. Hetki meni arpoessa mitä ihmettä niillä kaikilla polkimilla oikein tehdään, ja pihasta käännyin sujuvasti väärälle kaistalle. Onneksi ei tullut autoja ja onneksi kyydissä ollut alkoi huutamaan siihen malliin, että tajusin tehneeni jotain väärin 🙂

   Tässä postauksessa oli hyviä vinkkejä! Haaveilen Skotlannin reissusta ja ehkä ensi keväänä se voisikin olla mahdollinen.. Pitää laittaa vinkit talteen!
   Terhi / Muru Mou recently posted…Kun rantalomalainen Mount Kinabalun huipulle kiipesiMy Profile

   • Annika says:

    Hahaa, mulla on aina noiden polkimien kanssa sumpliminen kun menen Suomeen. Tuntuu, että Pohjois-Amerikassa kaikilla on automaattivaihteet.
    Kiva, että oli hyödyllisiä vinkkejä 🙂

 • Aivan mainioon väliin tuli munkin puolestani tämä postaus. Ollaan pitkään suunniteltu road trip -tyyppistä reissua Skotlantiin, Irlantiin, Pohjois-Englantiin ja Walesiin. Tosin eräs englantilainen kaveri meinasi, ettei missään nimessä kannata ympätä koko settiä yhteen reissuun, vaan mieluummin mennä maa kerrallaan, varsinkin jos aikaa olisi vain viikko tai kaksi. Toi “vääränpuoleinen” kuskihan multa löytyykin jo omasta takaa! 😉 Mitäs veikkaisit, mikä olisi paras kuukausi road tripille noin säiden puolesta? Piti tehdä tämä reissu kesän aikana, mutta meillä ei ollutkaan kummallakaan lomaa, joten siirtyy syksyyn tai sitten ihan ronskisti ensi vuoteen, harmi. Mutta onpahan enemmän aikaa suunnitella!
  Saana · Live now – dream later recently posted…Selviä Saksasta sakoitta – joitakin rikkeitä Saksassa valvotaan yllättävän tarkastiMy Profile

  • Annika says:

   Oo, oikein ihanan kuuloinen road trip suunnitelma, mutta olen kyllä samaa mieltä kaverisi kanssa, että aika kunnianhimoinen suunnitelma ellei aikaa ole ainakin kuukausi! Irlannin jättäisin ainakin jo sijainnin vuoksi eri reissulle.
   Skotlannin kesä on vähän niin kuin Suomen, lyhyt ja vähäluminen 😉 No ei vaiskaan, mutta kyllä sinne kesäkuukausina kannattaa, tosin itse tykkään myös syyskuusta (ainakin alkukuusta, loppukuusta voi jo sadella enemmän). Riippuu niin vuodesta millanen kesä on, tämä kesä on kuulemma ollut kamalan sateinen! Toisaalta esim toukokuu on huomattavasti ‘edistyneempi’ kesän kannalta verrattuna Suomeen, joten sekin voisi olla mukava aika 🙂

 • Hyviä vinkkejä, kiitti! Ollaan puhuttu kaverin kanssa, että ensi kesänä lähdettäisiin roadtrippaamaan vaikkapa ihan asuntoautolla Skotlantiin. Onko vinkkiä, että missä päin kannattaisi lähteä ihan vaikka päiväpatikkareissulle nummille? Hyviä mestoja taitaa kyllä riittää ainakin kartan viheralueiden perusteella. 🙂
  Lotta Watia | Unagidon recently posted…USA C2C: Texasin vuoristoradat ja törkeät tarjoilijatMy Profile

  • Annika says:

   Kylläpäs on monella road trip suunnitelmat ja hyvä niin! Skotlanti on loistokohde, asuntoautolla etenkin kun säästäisi tyyriin puoleisissa majoituksissa. Suosittelen Fort Williamia ja läheistä Glen Coen aluetta patikointiin! Fort Williamista pääsee Brittien korkeimmalle ‘vuorelle’, joka on päiväretki ja oikein suositeltava! Glen Coe on upeaa aluetta myös, mutta kannattaa olla varovainen sillä se käy äkkiä syrjäiseksi. Jos jostain tarvii Prinssi Williamin pelastamaan helikopterilla, niin se on usein Glen Coen tienoilta 😀

 • Oi, linnat kyllä kiinnostaisivat. Ja erilaiset kummitustarinat niihin liittyen! Vielä ei olla matkaa Skotlantiin suunniteltu, mutta eiköhän senkin aika joskus koita.
  Anne | Metallia Matkassa recently posted…Äkäslompolon nähtävyydet koiran kanssaMy Profile

  • Annika says:

   Kummitustarinoista ei kyllä tule puute Skotlannista, eikä eriskummallisista tositarinoistakaan. Suosittelen ehdottomasti reissua, helppo matkakohde ja lähellä 🙂

 • me ajeltiin vuosi sitten kesällä reilu viikko Skotlannissa. Auton vuokraaminen oli tosiaan kalliimpaa kuin varmaan missään sitä ennen. Mun suosikki oli Isle of Skye, ehdottomasti!
  Annika | Travelloverblogi recently posted…Trooppinen sademetsä ja afrikkalaisia kyliä (Andasibe, Madagaskar)My Profile

  • Annika says:

   Muistankin sun jutut! Mua harmittaa vietävästi etten ole päässyt Skyelle, kyllä pitää palata takaisin 🙂

 • Koskaan en ole käynyt, mutta arvaa tekisikö mieli… Oli puhetta Cambridgessä asuvan kaverin kanssa, että nähtäisiin Glasgowssa tai Edinburghissa viime keväänä, mutta ei sitten saatu päivämääriä sopimaan niin se jäi. Eniten mua kiinnostaisi juurikin tuo roadtrippaaminen – mutta mieluiten kartanlukijan roolissa!

  • Annika says:

   Joo hei mustakin saa oivan kartanlukijan, mutta suosittelen GPS:n ottamista mukaan, koska tienviitat ja sellaiset “30km to X” – opaskyltit on tosi harvinaisia mitä pohjoisemmas mennään…

 • Tiedän että tykkäisin Skotlannista ja se onkin vaelluskohteissa Bucket-listalla. 🙂
  Virpi /Täynnä tie on tarinoita recently posted…KYRÖNJOEN HELMI – ISOKYRÖMy Profile

 • Skotlanti on paikka, jonne tekee mieli uudestaan. Matkareitin suunnittelu pohjautuu aina kirjaan nimeltä Links of Heaven, joka kertoo Skotlannin links-golfkentistä (kentät jotka on tehty meren rannalle). Golfkenttien kiertelyn lomassa puoli päivää tulee sitten katseltua maisemia ja illat istuttua pubeissa. Muuta suunnitelmaa ei vaadita. Ainoa ongelma on se, että parhaille links-kentille joutuu varaamaan ajan tosi paljon etukäteen eli reitti on lyötävä jo lähteissä lukkoon.

  Jotta ei mennä postauksesi aiheen ohi, niin tutut paikat vilahtelevat tekstissä. St. Andrews on tunnetusti golfin koti ja sieltä löytyy myös golfmuseokin. Mikäli ei golfia pelaa, niin ehdotan päiväretken päiväksi sunnuntaita, jolloin vanha kenttä (Old course) on pyhitetty periteiden mukaisesti ulkoilijoiden käyttöön. Merenrantamaisemista ylipäätään pääsee nauttimaan parhaiten vuokra-auton avulla ja teiden mutkaisuuksien vuoksi ajo-ajat on yleensä tuplaten pidempiä mitä kuvittelee. Eli ei kannata ottaa liian isoa kakkua kerralla kierrettäväksi, jotta ehtii nauttiin tästä mahtavasta maasta rauhallisella tahdilla.
  Kohteena maailma / Rami recently posted…Cape Town Top10My Profile

 • Englannissa on autoiltu useampaan otteeseen, muttei (vielä) Skotlannissa. Isle of Sky on vielä jonkinlaisella listalla, kevyesti. Edinburgissa, Invernessissä ja Ulko-Hebrideillä on käyty. Viimeisin oli ihan kiva sarjassamme Atlantin hiukan karummat saaret.
  Pirkko / Meriharakka recently posted…Hakuja, joilla tähän matkablogiin on päädyttyMy Profile

 • Reetta says:

  Skotlanti onkin niitä harvoja Euroopan maita, jotka oikeasti kiinnostavat! Jonain kesänä (tai miksei talvenakin) olisi kiva päästä sinne vaeltelemaan pidemmäksikin aikaa. Tislaamot ei kyllä kiinnosta, mutta linnat senkin edestä! Muutama vuosi sitten oltiin kaveriporukalla viikko Edinburghissa, ja siitä jäi kova into päästä takaisin! 🙂 Tosi hyviä vinkkejä. Täytyy pistää tämä sivu muistiin!
  Reetta recently posted…Sadepäivä kuihtuneella jäätiköllä: Bow Glacier FallsMy Profile

 • Tää postaus niin kääntää veistä haavassa <3 Harmi kun me ei tunnettu toisiamme kun asuimme molemmat Skotlannissa muuten, hauska tää netti kun löytyy yllättäviä linkkeja blogien kautta. Mä tosiaan olin sillä Megabus-reissulla Skotlannissa vähän aikaa sitten ja ahh…. ne muistot. Skotlanti on niin kaunis, mutta se on myös niin nostalginen ja ihmiset ovat varmasti maailman mukavampia. Edinburgh taidettiin äänestää yhdeksi ystävällisimmistä turistikaupungeista hiljattain. Mahtavia vinkkejä Annika, itse suosittelen tuota Dunnottarin linnaa lämpimästi. Vaikka korkeanpaikan kammoista vähän huippasi siinä kielekkeen reunalla 🙂
  lena / london and beyond recently posted…#Matkachat-kooste: Omatoimi- ja pakettimatkailuMy Profile

 • Minulla ei kokemuksia Skotlannista ole, mutta reissuhaaveita kylläkin. Näiden kaupunkien ja kohteiden lisäksi Pohjois-Skotlantia olisi kiva kiertää, autolla tai ehkäpä ennemmin retkipyörällä 🙂
  Arja / Haavematkoja recently posted…Millainen on pyöräilymyönteinen kaupunki?My Profile

  • Annika says:

   No mutta reissuhaaveistahan niitä oikeita matkoja tulee, joten jatka haaveilua! Retkipyörällä olisi muuten oikein mukava kiertää Skotlantia, tosin pohjoisemmassa tulee kukkuloita vastaan 😉

 • Tulipa hyvään aikaa postaus!
  kaveri just kyseli vinkkejä tonne, ja ei mulla ollut mitään antaa, kun en ole koskaan käynyt. Mutta sulta löytyi 🙂
  Anna / Tämä matka-blogi recently posted…Keuhkon paksuneulanäyte, eli TT-ohjattu KNB-näyteMy Profile

 • Ah, Skotlanti! En ole käynyt, mutta haaveillut kyllä pitkään. Linnat ja kummitustarinat, viskitislaamot, nuo maisemat… Tonne on ehdottomasti päästävä, mutta täytyy kerätä rohkeutta autonvuokraamiseen ensin, koska tuolla näyttäis olevan järkevintä liikkua omalla autolla. Törmäsin just jossain, oliskohan ollut Mondon fb-feedissä kuvaan jostain jylhissä maisemissa puksuttelevasta (höyry)junasta (kävin tarkistamassa: Jacobite Steam Train), se olisi mun Stotlannin-matkan ihan must!
  Arna | Cocoa etsimässä -matkablogi recently posted…Lissabon-vinkit: BaixaMy Profile

 • Skotlanti ei ole ollut koskaan minun haavelistallani. Joskus haluaisin kyllä kierrellä Brittein saarella, koska en oikein tiedä Lontoon lisäksi siitä mitään :D. Ehkä sitten joskus, kun on joku, jonka kanssa voi lähteä autolla kiertelemään. Itselläni kun ei ole ajokorttia. Ehkä siitä johtuu, etten ole osannut ajatella kohteita, joissa autolla ajamisesta olisi varsin paljon hyötyä. Tuo vika kuva on kyllä ihana. Tuollaista maisemaa menisin mielelläni kuvailemaan :).
  Mirka/ Reason for a Season recently posted…Viiden tähden elämääMy Profile

  • Annika says:

   Kääk, sun pitää lähteä kiertelemään Brittejä niin avautuu nämä brittimatkailun salat sinullekin 🙂 Ei näihin autoa välttämättä tarvi, onnistuu julkisillakin!

 • sarrrri says:

  Musta olisi ihanaa lähteä Skotlantiin, ottaa auto alle ja roadtrippailla ympäriinsä. Enkä ole edes koskaan maistanut viskiä… 😉 Täytyy laittaa tämä juttu talteen siltä varalta että joskus olen niin rikas että voin toteuttaa kaikki matkat jotka haluan 😀
  sarrrri recently posted…Eataly Torino: Vanhan vermuttitehtaan ruokakauppakeskusMy Profile

 • Helena Arvio says:

  Skotlannin linnat kiinnostas kyllä!
  Helena Arvio recently posted…Inspiraation lähteillä..My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge