Seuraavana Sveitsi, Ranska ja Italia

ETE15-Le-Dr-Paccard-face-au-mont-Blanc-©-OT-Chamonix-©-Monica-Dalmasso

Hei kohta on perjantai! Perjantaina iltapäivällä hyppään koneeseen ja laskeudun aamukahvin aikaan Geneven lentokentälle ja sen jälkeen alkaa seikkailu. Tässäpä meidän tarkempi suunnitelma Alppien valloitusreissulle, joten kun blogi viettää hiljaiseloa niin te tiedätte missä bloggaaja huitelee sillä välin. 

Heti ens alkuun huomio että ylin kuva on lainattu Chamonixin matkailutoimistolta, mutta pian on omiakin kuvia sieltä- etenkin kun saan kuin saankin uuden kamerani reissuun mukaan! Vietämme siis ensin viikonlopun Ranskan alppipäämajassa Chamonixissa ensimmäisiä vuorimaisemia ihastellen. Tarkoituksena on myös käydä jossain ylempänä tähyilemässä maisemia, mutta se riippunee säästä, joka toivon mukaan on loistava koko reissun ajan. Täällä todennäköisesti myös syömme viimeiset kunnon ateriat ennen vaellukselle lähtöä.

Olen todellakin hieman skeptinen ruokailun suhteen meidän majapaikoissa, joissa on kuuleman mukaan kasvisruokailijat eivät juuri juhli. Tähän on varauduttu, joten kunhan nyt jotain saa syötäväksi niin hyvä on! Vaellus alkaa siis maanantaiaamuna seuravaan kylään lähelle Sveitsin rajaa ja jatkuu seuraavat kolme päivää Sveitsin puolella. Sveitsin jälkeen on vuorossa ikuinen suosikkini Italia ja Courmayerin alppikylä. Jos Chamonix on Ranskan alppien päämaja niin Courmayeur on Italian vastaava, tosin käsittääkseni paljon pienempi.

Tour map.jpg
Lyhyen Italian pyrähdyksen jälkeen on aika palata Ranskan puolelle ja taivaltaa vielä pari päivää ihaillen Mont Blancia eri puolelta. Sitten kun jalat on hyytelöä ja todennäköisesti rakkoja on siellä täällä me otetaan suunta kohti Annecyn kaupunkia, joka valikoitui ihan sillä perusteella että se näyttää tosi nätiltä ja sijaitsee suht lähellä Geneveä. Annecyssä minä ainakin suunnittelen ottavani rennosti, mutta luulen että matkaseuralla on vähän adrenaliinipitoisempia suunnitelmia, joten katsotaan miten käy loppupeleissä!

11 päivää olisi siis aikaa tälle Euroopan seikkailulle ja sitten olen takaisin raportoimassa kuulumisia blogin puolellekin. Matkan varrelta laittelen Instagramiin kuvia aina kun vain on wi-fi tarjolla ja päivitän myös blogin Facebook sivua matkan aikana, joten jos et vielä seuraile noita kanavia niin klikkaile linkeistä seuraillaksesi matkapäivityksiä!

16 Comments

 • Laura says:

  Kuulostaa kylla silta etta teilla on ihan mieleton reissu tulossa! Innolla odotan jo matkakertomuksia ja kuvia!

  • Annika says:

   No toivottavasti on 🙂 Kiitos kovasti, postailen tästä(kin) reissusta varmasti ihan riittävästi 🙂

 • Laura says:

  Kuulostaa mahtavalta, upeaa reissua! 🙂

 • Ymmärsin aluksi että roadtrip ja katoin karttaa, että ompa melkoisen lyhyt lenkki noin pitkässä ajassa. Sitte vasta luin että jalat rakoilla ja olin että aaaaaa no nii se selittääkin 😀 Noita maisemia olen itsekin haaveillut niin paljon! Itävalta on minun lempparimaa ja aina kun lentää Alppien yli etelään vain kurkkii ikkunasta alas ja toivoisi olevansa kiikkumassa jollekin niistä tuhansista huipuista ^^ Ihan loistavaa matkaa teille!

  • Annika says:

   Kiitos! Hahah, joo melkoisen hitaasti sais autolla ajella että sais tuon ajan kulutettua viikossa 😀 Eli ihan apostolin kyydillä mennään, sehän tästä niin jännää tekeekin kun ei tiedä kuinka pitkälle jalat kantaa 😀

 • Hieno reissu luvassa ja toivottavasti saat jotain sapuskaa 🙂

  • Annika says:

   No on meillä omat eväät kaiken varalta 😀 Laittelin just mailia kaikkiin majoituspaikkoihin, että tietävät että ollaan tulossa ja tosi kivasti vastailivat että onnistuu kyllä. Joten ehkä tämä tästä 🙂

 • Oi oi, kun kuulostaa hyvältä reissulta 🙂 Vuoristomaiset vaan on jotain niin upeita, että uskon sinun saavan matkalla ainakin silmänruokaa. Ei siinä mikään vatsan kurniminen missään tunnu 😉

  • Annika says:

   Hahah, toivottavasti olet oikeassa Elina! 😀 Olen itsekin aika heikkona vuoristomaisemiin, ja kohta oon jo siellä! Jee!

 • Annika says:

  Kuulostaa ihan mahtavalta reissulta ja kivan “erilaiselta”. Tuollainen pyrähdys pitäisi itsekin totettaa joku päivä! Jään siis odottelemaan matkaraportteja ja kuvia matkan päältä seuraan varmasti 🙂 Hyvää, rakotonta vaellusta!

  • Annika says:

   Kiitos! Erilainen on kyllä todellakin oikea adjektiivi tähän reissuun 🙂 Rakotonta vaellusta toivoen..

 • Eija says:

  Aah, Chamonix ja Alpit ylipäänsä! Tulee varmasti ihan mahtava reissu.

  Sun matkablogi on muuten about ainoa, jota jaksan omassa reissussani seurata. 🙂

 • Teea says:

  Upealta kuulostaa, hauskaa reissua!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge