Syystunnelmia vuorilta

Owl

Syksy ja vesisade, lyömätön parivaljakko. Ulkona on harmaata, sukat on märkinä lätäkköihin astumisesta ja aloit jo miettimään, miksi olitkaan innoissasi pimenevistä illoista ja syksystä ylipäätään. Alppien vaellukselleni sattui pari sateistä päivää, jotka muistuttivat pilviverhoineen ihan tavallista syyspäivää, vaikka olikin kesäkuu. Sillä hetkellä sadekamppeet päällä ei juuri huvittanut riemuita sateesta, kun edessä oli 8 tuntia ulkonaolemista..Positiivisella ajattelulla tästäkin selvittiin ja näin jälkikäteen tuli huomattua, että sadepäivinä tuli loistavan tunnelmallisia kuvia!

Joten koitetaan olla masentumatta, vaikka ilma olisikin vähän harmaa ja aurinko leikkii kuurupiiloa. Halusin jakaa muutaman syksyisen otoksen, joissa on mielestäni aivan syksyn tuntua mikä sopii tämänhetkiseen ajankohtaan vallan loistavasti. Olen edelleen vankasti sitä mieltä, että vaikka syysilmat ovatkin välillä tympeitä, on tämä silti kaikkein tunnelmallisin vuodenaika.

Tree

Tietysti sitä mielellään katselisi sadetta ikkunalasin takaa teekuppi kädessä ja kirja toisessa, mutta nyt on pakko myöntää että tätä alla olevan kuvan nopeasti kehittyvää sumupilveä oli huikea seurata paikanpäältä. Näimme kun se alkoi muodostua laakson pohjalla ja sieltä se nousi meitä kohti ja pian emme nähneet kuin muutaman hassun metrin eteenpäin. Vuoristossa saakin olla varovainen, etenkin jos on tuntemattomassa maastossa. Meidänkin ohjeissa luki, että jos sumu yllättää, lopeta kävely ja odota että se menee ohitse. Onneksemme löysimmekin hylätyn suojan, josta jo kertoilinkin Mutkia Matkalla-postauksessani. 

Fog

Kivimajassa sateelta suojassa lämmittelimme teen avulla ja kun sade ja sumu vain jatkui, päädyimme syömään lounastakin majan suojissa. Ja oli muuten tunnelmallinen lounas sateen ropistessa majaa vasten, usvan leijuessa vuorilla, eikä paikalla ollut ketään muuta kuin me, keskellä Ranskan Alppeja.
Tea

Mitenkäs teidän maisemissa, joko on syksy ja sateet vieneet voiton kesän rippeistä? Onko kynttilät jo kaivettu kaapeista esille? Täällä vielä kesä jatkuu, mutta kynttilät sentään piti jo ottaa esille, ihan vain tunnelmasyistä!

7 Comments

 • Marimente says:

  On noissa syksyisen utuisissa ja usvaisissa kuvissa silti hienoa syystunnelmaa! Täällä vetää just aika harmaaksi keli, mutta lohduttaudun vanilla-hasselpähkinäkahvilla ja ehkä parilla muutamalla suklaapalalla 😉 Ja lainasin just kunnon chicklit-kirjan, joka kertoo suomalaisesta kirjeenvaihtajasta Afganistanin Kabulissa vähän Bridget Jones-henkisen humoristisella otteella, mikäs sen parempaa! Huumoria kehiin tähän syksyyn 🙂
  Marimente recently posted…Tallinnan yössä: Club HollywoodMy Profile

  • Annika says:

   Onpas hyvän kuuloinen kahvi sulla! Melkein kateeksi käy 😀 Ja kirjakin kuulostaa vähintäänkin seikkailulliselta. Loistava yhdistelmä syysiltaan!

 • Heh, täällä Andalusiassa tais sataa viimeksi toukokuussa…. Tänään oltiin patikoimassa vuorilla ja nähtiin taas iso maastopalo rannikon suunnilla. Ei kai se auta kuin sadetanssia 😛
  Tiina, Kinttupolulla recently posted…Hevosen ja aasin elämää AndalusiassaMy Profile

  • Annika says:

   Vau, tuolla sun ilmastolla tulisikin kyllä jo ikävä sadetta! Näinkin nuo maastopalot, aika hurjia!! Ei muuta kuin jalalla koreasti nyt 😉

 • Haha, minä kaivoin kynttilät ja saderomppeet esille muuttaessani Luxemburgiin, ja laitoin ne pois muuttaessani Coloradoon. Ensimmäisessä oli loputon syksy, jos syksy tarkoittaa tihkusadetta ja harmaata, ja jälkimmäisessä toki sataa välillä, mutta kuiva ilmasto ja 300 aurinkoista päivää vuodessa ei paljon paina.

  Tajusin viimein viimeisen puolentoista vuoden aikana, mistä ihmiset valittavat, kun napisevat Suomen talvesta. Minä olen aina tykännyt talvesta eikä pimeäkään haittaa, mutta minulla samanlainen “heikko kohta” on jatkuva tihkusade. Päivä menee pinkeissä Hai-saappaissa, toisena päivänä iloa saa värikkäästä sadetakista, mutta seitsemäntenä päivänä putkeen kun sama harmaus jatkuu niin en kestä.
  Jenni / Globe Called Home recently posted…5 syytä miksi vuorikiipeilijät suosivat aamuja (Mt Audubon, 4030m)My Profile

  • Annika says:

   Hahah, mullakin on kyllä osa kynttilöistä ollut esillä, täällä kun tulee pimeä kesälläkin niin voi poltella 😉 Joo ei sitä tihkusadettakaan jaksa loputtomiin, tai lähinnä sitä värittömyyttä puista ilman lehtiä ja pimeistä päivistä. Teillä on kyllä aika passeli ilmasto sielä nyt 🙂

 • Jokin outo asia on ottanut minutkin valtaansa tänä syksynä. Yleensä lähes tulkoon vihaan nimittäin tätä vuodenaikaa (kaikkia muita paitsi kesää), mutta jostain syystä minutkin on vallannut sellainen tunnelmoiva fiilis :). Eli ymmärrän kyllä, että syksyssä on omat hyvätkin puolensa.

  Mutta ei näissä kotioloissa taida päästä yhtä hienoihin fiiliksiin kuin tuossa kivimajassa :)!
  Jerry / Pako Arjesta recently posted…Tyylikästä majoittumista Helsingissä – Radisson Blu PlazaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge