Terveisiä Nova Scotiasta!

Foliage

Heissan ja terveisiä Kanadan itärannikolta! Pyörähdin tänään töissä vain pikaisesti ja sitten otinkin suunnan lentokentälle ja kone toi minut Halifaxiin Nova Scotian provinssiin. En ole juuri puhunut suunnitelmistani tämän reissun osalta, joten tässäpä hieman esimakua siitä mitä on suunnitteilla!

Juuri nyt olen siis ihan vain lentokenttähotellissa Halifaxissa ja reippaasti kävin vuokraamassa autonkin ensimmäistä kertaa ihan ite! Tämä oli siis juurikin se syy miksi minun piti läpikäydä koko ajokorttihässäkkä, tosin tajusin juuri että annoin kyllä autovuokraamolle suomalaisen korttini 😀 Mulla ei ole vielä kanadalaista korttia, vaan pelkästään paperilappunen joka käy ajokortista. Mutta hyvinhän tuo onnistui suomalaisella kortillakin vuokrata, jätetään se kanadalainen ajokortti/ paperilappunen sitten poliisille, jos sattuvat tarkastamaan.

Halifax on siis Nova Scotian pääkaupunki, mutta olen täällä vain yön yli ja heti kunhan Adamin kone laskeutuu aamulla otetaan me suunta pohjoiseen, kuuden tunnin ajon verran. Tämähän on siis ihan puhtaasti työreissu ja olen täällä kehittämässä uutta reissua meidän firman tarjontaan. Tästä tuleekin hauska aktiiviloma, nimittäin tiedossa on pyöräilyä, vaellusta ja kajakilla melontaa. Olen viime ajat töissä tihrustanut karttoja ja ollut yhteydessä firmoihin täällä ja mielessäni siintää jo aivan huippu matka. Nyt olen täällä tietysti testaamassa teoriaani ja varmistamassa, että kyseessä on todellakin hyvä suunnitelma. Lisäksi tarkoituksenani on kirjoittaa yksityiskohtaiset ohjeet vaellus-ja pyöräilyreiteille, jotta voin sitten ensi kesänä lähettää tänne asiakkaita.

Tänä viikonloppuna on Kanadan kiitospäivä, eli maanantai on lomapäivä. Tarjouduin menemään tälle reissulle nyt pitkän viikonlopun aikana, koska pelkään että hyvät säät loppuvat, jos kovin odotan! Itärannikon säät ovat aina vähän tempperamenttiset, mutta toistaiseksi vaikuttaa hyvältä. Ehtonani oli tosin että saan ottaa seuralaisen mukaan, kun kerran monta lomapäivää olen työhommissa ja sehän passasi, joten täällä nyt odottelen Adamia. Mulla piti olla yksi kokous täällä tänään, mutta se kyllä peruuntui joten tämä meni ihan hengailuksi tämä eka iltapäivä.

Huomenna lähden siis kohti Cape Bretonia, aivan Nova Scotian pohjoiskärkeen Dingwallin ympäristöön. Siellä on mm eeppinen pyöräreitti (ja ylistetty road trip-paikkakin) Cabot Trail ja kuvien perusteella huikeat merimaisemat. Cape Bretonia on verrattu maisemiltaan Skotlantiin ja Irlantiin, joten vaikuttaa ainakin lupaavalta.

Tätä seikkailua voi seurata Instagramissa ja Facebookissa suurinpiirtein reaaliaikaisesti.Viikonloppuna on luvassa se ilmeisen odotettu italian opintosuunnitelma, joten pysykäähän kuulolla! Loppuun vielä täällä päin kuuluisa lainaus Graham Belliltä:

I have travelled around the globe. I have seen the Canadian and American Rockies, the Andes, the Alps and the Highlands of Scotland, but for simple beauty, Cape Breton outrivals them all.”

Mentioned in this post
 1. Halifax
  City in Canada

  Halifax Canada
 2. Dingwall
  City in Canada

  Victoria County Canada
 3. Cabot Trail
  Inverness County Canada

  Cabot Trail
  Inverness County Canada

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge