Tour du Mont Blanc- Kolmen maan vuoristomaisemia

Mountains

Heissan taas kaikille! Tämä bloggaaja on palannut takaisin Kanadaan uskomattoman reissun Euroopan reissun jälkeen. Ei ole edes kauheaa jetlagia, luulisin. Ensimmäinen työpäivä mennee kahvin voimalla, mutta kohtahan se on onneksi jo viikonloppu. Mahtava vaellus siis takana ja halusin heti ensialkuun jakaa muutaman kuvan, kun sattui sopivasti olemaan Instagram Travel Thursdayn aika taas.

2014-06-19_1403192059
Upeista maisemista ei ollut puutetta tällä reissulla, tuntui kuin joka päivä näkymät olivat kauniimmat kuin edellisenä. Vuoristomaisemat ovat yksi heikkouteni ja matkan aikana tulikin montaa kertaa pohdittua, kuinka erilaista olisikaan elää paikassa jossa on vuoria.

Heti jo Chamonixista käsin kävin testaamassa korkeanpaikankammoa 3842 metrin korkeudessa Aigulle du Midin huipulla. Tässä sentään huijasin vähän ja menin kahdella hissillä ylös asti. Ilma oli muuten huomattavasti ohuempaa noissa korkeuksissa! Ei tarvinnut kuin muutaman portaan mennä niin oli jo aivan hengästynyt.

Kylmäkin siellä tietenkin oli, miinusasteita, mutta olihan siellä niin kaunista, että väkisinkin virnistytti.

2014-06-17_1403026219
Itse valluksen varrella oli tasaiseen maastoon tottuneelle älyttämän upeita maisemia joka puolella. Pieniä vuoristokyliä, suuria vuoria, vihreitä metsiä ja valkoisia vuoren huippuja. Aloitin Ranskan puolelta, mutta pian olin jo Sveitsissä ja parin Sveitsi-päivän jälkeen seurasi Italia ja sitten taas takaisin Ranskaan.

2014-06-21_1403342552
Maiden vaihtumista ei huomannut juuri muualla kuin Italiassa, jossa italia oli tietysti pääkieli. Tuolla alueella on kyllä sanonta ettei Mont Blancilla ole kuin yksi kieli (ranska, bien sûr) ja sillä kyllä pärjääkin hyvin, mutta Italiassa tuli käytettyä lähes kaikkia osaamiania kieliä selittäessäni ravintolassa että hakusessa on vegaaniateria. Lopulta homma onnistui aivan loistavasti, kunhan päästiin yhteisymmärrykseen.

Vuoristokylien elämään kuuluu maanviljely, joten lehmiä, lampaita ja muita eläväisiä tuli vastaan siellä täällä. Näillä sveitsiläisillä ammuilla oli kyllä aikamoiset maisemat reilun 2000 metrin korkeudessa, kateeksi kävi.

2014-06-20_1403282159
Ihmisiä oli yllättävän vähän loppujen lopuksi liikkellä, koska oli vasta tämän kesän alkukausi. Nautin kyllä ihan täysillä luonnon rauhasta ja siitä tunteesta, että olimme lähes ainoat ihmiset keskellä Euroopan korkeimpia vuoria.

2014-06-22_1403465525
Tämä postasus on osa kansainvälistä Instagram Travel Thursday-kampanjaa. Matkakuumetta voi käydä nostattamassa tuttuun tapaan tempauksen järjestäjien sivuilla: KaukokaipuuRunning With Wild Horses ja Destination Unknown. Allekirjoittanutta voi seurailla Instamaailmassa Ankkuliini -nimimerkin takaa.

22 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge