Ulkomailla asuminen & opiskelu #matkachat kooste

FRESH

Maanantai-iltana kymmenet suomalaiset olivat taas sormet vetreinä valmiina Twitterin #matkachattiin, jossa juteltiin ulkomailla asumisesta ja opiskelusta. Tosi monilta löytyikin kokemusta aiheesta, aina parin viikon kielikurssista täysipäiväiseen maailman kiertämiseen asti. Meitä tämänhetkisiä ulkosuomalaisikin oli paikalla myös aika monta!

#Matkachat on aina vikkelä puolituntinen, joten jos jotain jäi välistä niin tässäpä koostettaa siitä, mitä suomalaiset oikein tuumaavat ulkomailla asumisesta ja opiskelusta.

K1: Oletko koskaan asunut tai opiskellut ulkomailla? Missä ja milloin?

Minä ja toinen #matkachat emäntä London & Beyond blogin Leena olimme näköjään ottaneet hatkat Suomesta samaan aikaan ja muitakin pitkään ulkomailla asuneita oli linjoilla:

 

K2: Oletko joskus harkinnut muuttoa ulkomaille, vai onko Suomi paras maa asua? Jos asut ulkomailla, mikä siinä on parasta?

Ulkomailla oleskelu pidempiaikaisesti vaikutti kiinnostavan useita, mutta monet tuumasivat etteivät lopullisesti haluaisi Suomea jättää. Osa taas haaveili juuri siitä kovasti!

Ulkomailla asumisen hyviä puolia tuli niitäkin esille heiltä, joilla kokemusta aiheesta oli:

 

K3: Jos sinun pitäisi valita maa Suomen ulkopuolella, minkä valitsisit uudeksi kotimaaksesi? Miksi?

Tästä tulikin aikamoinen mielikuvitusleikki ja suomalaiset lähtisivät mielellään aika moneen eri paikkaan, osa lähelle ja osa maailman ääriin:

K4: Arveluttaako joku asia ulkomaille lähtemisessä? Kysy pois, langoilla on monia ulkosuomalaisia!

Ulkomailla asuminen on toki iso juttu ja se herätti monia kysymyksiä ja varsin hyviä sellaisia! Tämä on kyllä todella mielenkiintoinen aihe, jos teillä muuten on kysymyksiä aiheesta niin ehdottomasti saa ottaa yhteyttä aiheen tiimoilta. 

K5: Mikä on vaikeinta ulkomaille muuttamisessa? Onko sinulla hyviä vinkkejä jakaa siihen liittyen?

Vaikeinta monille tuntuu olevan perheen ja turvaverkon jättäminen taakse ja siihen tuntemattomaan sukellus. Jo ulkomailla asuneet kuitenkin vakuuttelivat, että avoimella mielellä ja reippaalla asenteella sitä selviää vaikka ulkomaille muutosta:

Kiitos vielä tätäkin kautta kaikille osallistujille, ihana kun teitä on niin monia aina innnostuneesti langoilla maanantai-iltaisin 🙂 Ensi viikolla onkin pian ajankohtainen aihe, mitäpä tuumitte tästä:

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge