Vaellusmatkat vauhdittivat Twitterissä

Matkachat Twitter hires

Vaellusteemainen #matkachat kokosi taas yhteen kymmeniä reissuintoisia suomalaisia Twitterin syövereihin twiittailemaan vimmatusti. Ja reilusti siellä viserreltiinkin, yli 500 twiittiä ehti lentää #matkachat-tägillä maanantai-iltana! Erityisen mukavaa oli se, että mukana oli vaellusmatkojen järjestäjät Manadala Travel ja Faralong, joilta tulikin monen monta matkavinkkiä – Taisi yhdellä jos toisellakin bucketlista kasvaa.

Ja oli hei muuten tosi hienoa huomata, että oli heti useampi reissaaja inspiroitunut matkachatistä niin että oli luonut Twitter tilin ja oli ensimmäistä kertaa mukana! Mahtavaa, että saadaan uusia matkaajia mukaan maanantain vauhdikkaimpaan puolituntiseen. Keskustelu oli tuttuun tapaan vilkasta, tässäpä siitä hieman koontia:

K1: Missä olet ollut patikoimassa tai vaellusmatkalla, kotimaassa tai ulkomailla?

Tähän kysymykseen oli niin monta vastausta, jotka heti aloittivat monta vilkasta sivukeskustelua: milloin kävit, oliko hienoa, suosittelisitko? Arvatenkin erikoisvieraamme Faralongin ja Mandala Travelin kaverit pistivät aika kovia nimiä tiskiin, mutta niin kyllä monet muutkin. Hienoa oli taas huomata, miten suomalaiset reissaavatkaan!

K2: Mikä on vaellusmatkan paras majoitus; hotelli, vuoristomaja, teltta vai joku muu? 

Tämä kysymys taisi jakaa mielipiteitä enemmän kuin mikään muu – Teltta on parhautta vai sinne ei saa kirveelläkään? Vai tuleeko puukko teltan kankaasta läpi? Monenlaista kokemusta ja mielikuvaa tuli vastaan!

 

K3: Mitkä olisivat unelmakohteitasi patikoimaan tai pidemmälle vaellukselle?

Matkachattailijoiden vaellusunelmat ei suinkaan olleet sieltä pienimmästä päästä, eikä tarvitsekaan! Näiden twiittien mukaan suomalaiset valloittaisivat mielellään vaellusreittejä ympäri maailmaa. 

K4: Tykkäätkö mennä omin päin, pienellä porukalla vai liittyä isompaan ryhmään? Suomalaisella vai kansainvälisellä porukalla? 

Vaikuttaa, että pienryhmät tai jopa kaksistaan on suosituin vaihtoehto vaeltamiselle ja patikoimiselle. Isommat ryhmät kiinnostavat yksin reissaavia ja heitä, jotka haluavat niin eksoottisiin kohteisiin, että parempi olla porukka mukana!  

K5: Mitä kannattaa huomioida vaellusmatkassa? Pakkaus- tai treenivinkkejä?

Vinkkejä sinkoili suuntaan ja toiseen, mutta pari asiaa tuli ilmi useammankin kerran: 

 

K6: Mikä Nepalissa houkuttaa vaelluskohteena? Vaikuttaako maanjäristys potentiaalisiin matkasuunnitelmiisi?

Nepalin matkailukausi on aluillaan juuri nyt ja turistien määrän uskotaan olevan reilusti pienempi kuin yleensä, sillä keväinen maanjäristys on vielä tuoreessa muistissa monilla. Nepalin vaellusreitit ovat kuitenkin valmiita toivottamaan vaeltajat tervetulleeksi. Nepali houkuttaa monia legendaarisena vaelluskohteena ja syitä matkata sinne on useita:

 

 

Ensi viikon #matkachattia saadaan taas odotella kieli pitkällä, nimittäin 21. syyskuuta aiheena on monien ihannoima New York! Tästä kaupungista löytyy varmasti tuhat ja yksi tarinaa ja kokemusta, joten luvassa on taas huikea matkachat maanantaina! Olitkos sinä tämän viikon chatissä mukana? Kiinnostaako New York matkakohteena? 

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge