Vinkkejä hotellin varaamiseen Pohjois-Amerikassa

by Annika

Matkoista haaveilu on ihanaa, niiden suunnittelu on huumaavaa, mutta itse varausten tekeminen on joskus vähän stressiä aiheuttavaa puuhaa – etenkin, jos matkaan sisältyy monta eri majoitusta ja ne sijoittuvat ulkomaille ja valuuttakin on uusi. Kokosin yhteen muutaman hyödyllisen vinkin, mitkä kannattaa ottaa huomioon suunnitellessa matkaa tälle puolen Atlanttia, sillä ei ole aivan sama asia varata hotellia Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

Ota huomioon kansalliset lomapäivät

Matkan suunnitteluvaiheessa kannattaa selvittää matkakohteen mahdolliset lomapäivät, etenkin pitkät viikonloput. Esimerkiksi Kanadassa on pitkä viikonloppu yhdeksänä kuukautena vuodessa ja mistäpä sitä äkkiseltään arvaisi, että helmikuun puolivälissä on yksi maanantai aina family day, perhepäivä, tai että syyskuun ensimmäinen maanantai on vapaapäivä sekä Yhdysvalloissa että Kanadassa. Näillä on väliä siis luonnollisesti hotellihuoneiden hintojen kannalta, sillä hinnat pompsahtavat aina pitkiksi viikonlopuiksi ja jotkut hotellit vaativat vähintään 2 yön yöpymisen – ja kohteesta riippuen huonevarausten kanssa saa olla erityisen hyvissä ajoin liikkeellä! Kanadan pitkät viikonloput ja muut lomapäivät voi kurkata täältä ja Yhdysvaltojen vastaavat täältä.

ALT Hotel, Halifax

ALT Hotel, Halifax, Nova Scotia

Muista, että hinta ei ole siltä miltä näyttää

Eurooppalaiset matkaajat unohtavat helposti yhden Pohjois-Amerikan ärsyttävimmistä piirteistä – Verot eivät sisälly hintaan, vaan ne lisätään mainostettuun hintaan. Jos matikkapää on samaa luokka kuin minulla, sitä ei noin vain päässä lasketakaan mikä on loppusumma $200 ostokselle 13,5% verojen kanssa (vastaus, $227). Hotellihuoneiden hinnat ilmoitetaan aina nätteinä tasalukuina, mutta elä unohda, että tähän hintaan tulee verot (joiden suuruus vaihtelee provinssin/ osavaltion mukaan) sekä monesti vielä kaupunkien omia, pienempiä, veroja muutaman prosentin verran. Varaussivustojen kuten hotels.comin kautta varattaessa hinta on lopullinen, eikä tarvitse odottaa yllätyksiä check-outissa.

Sama pätee tietysti muuallakin kuin hotelleissa, joten esimerkiksi Starbucksista ei kannata mennä tilaamaan listahinnan mukainen tasaraha kädessä… Nimimerkillä tein tätä varmaan 3kk Québeciin muutettuani. Lopulta siirryin maksamaan aina kortilla, kun ranskankielisistä numeroista quebecin aksenteilla ei ottanut erkkikään selvää tuossa vaiheessa ranskan opiskelua.

flag

Varaa oikeaan aikaan

Hotellialalla työskennelleenä voin kertoa, että hotellin tyypillinen asiakaskunta vaikuttaa siihen, milloin on paras aika varata hotellimajoitus. Pääasiassa businessasiakkaita majoittavan hotellin varauspäällikkö alkaa huolestumaan tyhjien huoneiden määrästä noin reilun viikon sisällä, jolloin hinnat todennäköisesti lasketaan houkuttelemaan viime hetken varauksia. Tilanne on aivan toinen hotellissa tai resortissa, jonka pääasiallisia asiakkaita ovat turistit- esimerksiksi vaikkapa Havaijilla tai  New Yorkin Times Squaren lähellä. Näiden hotellien huoneet varataan kuukausia etukäteen ja tällaisten kohteiden kanssa kannattaa olla ajoissa liikenteessä, 2 kuukautta etukäteen ei ole liioiteltua, New Yorkin tapauksessa saa varmasti olla aikaisemminkin liikkeellä.

Usein sanotaan ja luullaan, että viime tingassa varaaminen tietää edullisinta hintaa. Tämä on monesti ihan tottakin, koska hotellihuoneet myydään mieluummin halvalla kuin ei ollenkaan. Valitettavasti hotellien hinnoittelupolitiikka on yhtä sekava kuin lentoyhtiöiden ja viime tingassa varaaminen voi tietää myös kohonnutta hintaa. Jos hotellilla on vapaita huoneita vain muutama, tai jos ne ovat tulleet peruutuksen tuloksena, on hyvin mahdollista että hinta määräytyy sen mukaan, miten muilla hotelleilla menee.

Hotellin respassa työskennellessäni yksi asia, jota teimme kahdesti päivässä oli soittaa kaupungin muut hotellit läpi kysyen mikä on heidän sen päivän ja seuraavan päivän hinta ja varausprosentti – jos kävi ilmi, että seuraavana päivänä kaupungin hotellit ovat kaikki melkein täysiä nousi meidän hotellin vapaiden huoneiden hinnat, koska joku mattimyöhäinen matkaaja todennäköisesti maksaa korkeamman hinnan ennemmin kuin nukkuu ulkosalla.

19810963878_58306da2be_h

Löydä piilotetut kulut ja palvelut

Hotellit yrittävät ja onnistuvatkin olemaan ovelia erinäisten palveluiden kanssa. Ei kaikki tietenkään, joten ei yleistetä, mutta kannattaa olla valppaana. Olen huomannut etenkin Kanadan puolella on tapana sanoa “breakfast available” siinä huone-esittelyn yhteydessä. Huom huom, tämä ei kuitenkaan tarkoita, että se kuuluisi hintaan. Tuosta lauseesta on vain sattunut unohtumaan se pieni lisä “for an additional charge“, lisämaksusta. Kannattaa siis tarkistaa, kuuluuko se aamupala oikesti huonehintaan vai ei ja paljonko siitä pitää maksaa ekstraa.

Tästä askel korkeammalle oveluuden/kierouden asteelle on resorttityyliset majoituspaikat, etenkin Las Vegasissa, Floridassa, Havaijilla ja Karibialla, joissa laskusta voi löytyä aiemmin mainostamaton resort fee. Tätä vastaan on koitettu taistella, toistaiseksi aika tuloksetta. Resorttimaksut voivat vaihdella muutamasta dollarista muutaman kymmeneen dollariin per huone per päivä, joten ne saattavat nostaa huonehintaa huomattavasti. Usein niistä tosin saa jotain niin sanotusti takaisinkin, esimerkiski sen päivittäisen pina coladan tai vastavaa 😉 Itselläni on Las Vegas vielä tsekkaamatta, mutta kuulemani mukaan se on resorttimaksujen luvattu maa, joten niitä voi löytyä laskusta melko suurella todennäköisyydellä. Kannattaa tarkistaa, niin ei tule yllätystä! Kun maksaa netissä etukäteen esimerkiksi tuon hotels.comin kautta, niin ei tarvitse tästäkään liikoja stressata.

nyc2_11272868574_o

Lue arvosteluja – mutta älä usko kaikkea

Majoitusta varatessa kannattaa kurkata hotellista jätetyt arvostelut. Luonnollisesti hotellin omilla sivuilla ei ole kuin kaunista proosaa siitä kuinka täyttävä ja monipuolinen aamupala oli, kuinka huoneet ovat tilavia ja miten henkilökunta tekee enemmän kuin kukaan voisi odottaa. En sano, etteikö nämä olisi totta tai oikeita arvosteluja – todennäköisesti ne ovat juuri sitä. Tasapuolisuuden nimissä kannattaa kuitenkin tsekata arvosteluja usemmasta lähteestä, mutta jättää huomioimatta ne parhaimmat ja kamalimmat arvostelut.

Itse kiinnitän huomiota vain viimeisen puolen vuoden aikana annettuihin arvosteluihin – kahden vuoden takainen sättiminen hotellin henkilökunnasta tai haisevasta matosta ei saa aikaan juuri minkäänlaista reaktiota, sillä noin pitkässä ajassa on voinut ehtiä tapahtua vaikka kuinka paljon. Muutamien viimeisten kuukausien arvosteluista saa yleensä hyvän kuvan hotellin nykytilasta ja monesti olen bongannut maininnan meneillään olevasta äänekkästä remontista, josta olisin muutoin oppinut vasta sisäänkirjatuessa respan tiskillä olevan ilmoituksen ja “pahoittelemme meluhaittaa” – kyltin lukiessa.

**

Hotelliaiheiseen postaukseen innoitti yhteistyö CupoNationin kanssa. Heillä on meneillään kampanja 31.8 – 6.9 välisenä aikana, jolloin sivuilta on saatavilla alennuskuponki Hotels.comiin. Sieltä voi näiden vinkkien valossa varailla majoituksia tuleville seikkailuille -minunkin pitäisi ottaa itseäni niskasta kiinni ja varata marraskuisen Argentiinan hotellit jo! Jos CupoNation ei ole ennestään tuttu, niin se on sivusto, joka kerää yhteen osoitteeseen matkailutarjouksia ja alennuskoodeja. Hotels.com on varmasti monelle jo tuttu nimi, itse varailin sieltä mm. lähes kaikki Väli-Amerikan matkani majoitukset, joten en suosittele teille mitään mitä en itse ole testannut / käyttäisi 🙂

 

Saattaisit tykätä myös näistä

12 comments

Jerry / Pako Arjesta August 29, 2015 - 2:18 am

Hyvä postaus ja mielenkiintoisia vinkkejä :). Erityisesti kiinnostaisi kuulla enemmänkin noista hotellialalla oppimistasi jutuista. En esimerkiksi tiennyt, että businesshotelleissa 1 viikko on tuo yleinen maaginen raja (erinomainen tieto). Ärsyttää jo nyt, kun ajattelee ensimmäistä USA:n reissua joskus tulevaisuudessa, koska pitää huomioida “piiloverot”, piilomaksut ja vielä ne hemmetin tipitkin :P. Siksi rakastan Japania, kun tippejäkään ei pidä antaa x).

Reply
Annika August 30, 2015 - 2:19 pm

Kiitos Jerry! Juu noiden verojen kanssa saa olla tarkkana, kyllä se aikansa vei tottua tuohon. Ja edelleen voi höynäyttää itseään muka edullisemmilla hinnoilla, kun ei ota huomioon veroja 😉 Tippaus on kyllä aivan blah, edelleenkin olen hukassa sen kanssa!

Reply
Soile August 29, 2015 - 2:56 am

No hitsi, just varasin eilen hotels.comin kautta huoneet Bostonista ja Philadelphiasta. Mutta, täytyy laittaa toi cuponation muistiin ens reissua varten 🙂

Reply
Annika August 30, 2015 - 2:21 pm

No voi ei! No ehkä nyt alkavalla viikolla ehdit varata jotain muuta 🙂 Huippua, että olet tulossa taas tänne puolen maailmaa! Boston kiinnostaisi kovasti ja Philadelphiaa olen miettinyt ihan vain sen takia, että Ottawasta on suora lento sinne 😀

Reply
Alex August 29, 2015 - 3:35 am

Kiitti hyvästä ja informatiivisesta postauksesta huomioon otettavista asioista “over there”! Mielenkiintoinen tuo benchmarkkaus muiden hotellien hintatasosta ja varausasteesta minkä teitte respassa.

Reply
Annika August 30, 2015 - 3:23 pm

Ole hyvä Alex, huippua kuulla että tykkäsit!

Reply
Kthetraveller August 29, 2015 - 8:07 am

No voi kihveli, justiinsa varattiin Hotels.comin kautta sviitti Los Angelesista. Olis ollut tolle CupoNationin kupongille käyttöä! Mutta kiva kun teit tämän postauksen lukijoille. Olemme sen verran varailleet Jenkkilästä noita hotelleja. että olemme olleet tietoisia monista mainitsemistasi asioista. Hotels.com on kyllä ihanan turvallinen kun sen antama hinta pätee ja siksi se valikoituikin varaamissivustoksemme tällä kertaa.

Reply
Annika August 30, 2015 - 3:25 pm

No voi olipa tovin verran myöhässä sitten tää mun postaus – mutta hello, sviitti Los Angelesissa kuulostaa aika hyvältä 😀

Reply
Kannattaako yöpymisiä keskittää? - 50 State Puzzle August 29, 2015 - 9:06 am

[…] PS. Kannattaa lukea Tarinoita maailmalta Annikan postaus ”Vinkkejä hotellin varaamiseen Pohjois-Amerikassa”. […]

Reply
Jenni / Globe Called Home September 1, 2015 - 4:55 pm

Las Vegasissa oli tosiaan resort fee melkein joka hotellissa, ja ne oli useampaa kymppiä per huone… eikä kyllä saatu siitä hyvästä yhtään mitään vastineeksi! Tai virallisesti kai “pääsyn uima-altaalle”, mutta hei c’moon…

Mielenkiintoista tuo, että soittelitte läpi muita hotelleja. Olivatko muut hotellit tässä yhteisymmärryksessä ja toimivat samoin?

Reply
Annika September 1, 2015 - 6:01 pm

Joo monta kymppiä per päivä ekstraa, niin luulis saavan jotain muutakin kuin pääsyn uima-altaalle..!
Ja tosiaan tää on ainakin Ottawassa ihan yleinen käytöntö soitella hotellit läpi, muut hotellit tekivät ihan samoin, eli saimme myös vastailla näihin puheluihin tai sitten annoimme omat numeromme samalla kuin soitimme jonnekin.

Reply
Sanna I Siveltimellä September 7, 2015 - 3:25 am

Tosi mielenkiintoinen postaus, vaikka paljon olen juuri P-Amerikassa matkaillut, aina oppii jotain uutta ja hyödyllistä. Mielenkiintoista myös tuo tieto, että hotellista toiseen soitellaan hintojen perään.
Las Vegasista sen sijaan sanoisin, että lähes kaikissa hotelleissa lisätään pakollinen resort fee hinnan päälle – ja huom, hotels.comin varaustenkin päälle tulee vielä erikseen hotellilla maksettava resort fee, joka on usein n.20 taalan molemmin puolin per yö/huone.

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.