Matkachat

by Annika

matkachat

Mikä?

Matkachat, tai paremminkin #matkachat, on Suomen ainoa viikottainen matkailuaiheinen Twitterchat, ja on saanut Suomen matkailijat näppäimistön äärelle joka viikko jo vuodesta 2015 lähtien. Matkachat kokoaa suomalaisia matkaajia yhteen porisemaan matkailusta, jakamaan kokemuksia maailmalta ja kuulemaan vinkkejä muilta reissaajilta, sekä ennen kaikkea inspiroitumaan!

Viikoittain #matkachat houkuttelee useita kymmeniä, kaikenikäisiä matkailuintoilijoita keskustelemaan keveämielisesti mielenkiintoisista aiheista. Joka viikolla on oma aiheensa ja nämä vaihtelevat matkakohteista matkustustapoihin ja ihan mihin vain matkailuun liittyvään. Puolen tunnin chatin aikana twiittejä vilahteleekin useita satoja, joten #matkachat onkin saanut lempinimen “viikon nopein puolituntinen” ja se on ihan totta!

Kuka?

Nykyään minä toimin chatin ainoana puuhanaisena ja ideanikkarina. Alkuperäisiä chatin juontajia olivat myös Jenni Globe Called Home blogista ja Leena-Mari London & Beyond blogista, ja välillä rekrytoimme myös Marin Marimente-blogista mukaan.

Teen myös Matkachatin tiimoilta onnistuneesti yritysyhteistöitä, jolloin yritys voi sponsoroida chatin. Matkachat yritysyhteistyö on loistava keino tavoittaa suomalaisia matkaajia, ja kerron tästä mielelläni lisää. Jos tämä kiinnostaa, niin pistäpä viestiä osoitteseen annika (at)  tarinoitamaailmalta.com.

Milloin?

Matkachat on aina maanantaisin kello 20:30 Suomen aikaa.

Matkachatiin osallistuminen on hyvin helppoa, seuraa vain Twitterissä tägiä #matkachat niin näet meidän emäntien esittämät kysymykset viikon aiheesta, ja voit seurata muiden osallistujien kommentointia. Muista aina laittaa #matkachat- tägi omiin twiitteihin, niin kaikki näkevät vastauksesi. Suosittelen lämpimästi seuraamista Tweetdeckin kautta, jolloin voit seurata kommentteja ja notifikaatioita samalla ruudulla, kuten alla olevasta kuvasta voi nähdä. Tweetdeckin saa kätevästi käyttöön täältä. 

Kannustan kovasti tulemaan mukaan meidän loistavaan ja kasvavaan Matkachat-yhteisöön! Minusta hyväntuuliselle matkailujutustelulle on aina aikaa 🙂