Kuinka minusta tuli kaksoiskansalainen

by Annika
kuvituskuva kuinka minusta tuli kaksoiskansalainen postaukseen

Ajatus kahden maan kansalaisuudesta kiehtoi minua ja nuorena, mutta en siltikään kuvitellut, että minusta joskus kaksoiskansalainen tulisi. Miksi tulisikaan, kun kuitenkin tulisin asumaan Euroopassa ja siellähän pärjää Suomen passilla! Noh… Eihän se ihan niin mennyt ja vuosien saatossa minusta tuli Kanadan kansalainen!

Olen ollut kaksoiskansalainen nyt reilun pari vuotta, tosin matkustamaan en ole päässyt Kanadan passilla montaakaan kertaa ennen kuin pandemia tuli sotkemaan suunnitelmia. Saan kuitenkin tänä vuonna äänestää jo toisen kerran vaaleissa, sillä täällä on nyt maanantaina 20. syyskuuta vaalipäivä. Edelliset vaalit oli tosiaan vain kaksi vuotta sitten, mutta jostain poliittisista syistä vallitseva puolue päätti järjestää toiset vaalit etuajassa.

Tällä videolla käyn läpi sen noin vuosikymmenen kestäneen prosessin, joka johti siihen, että minulla on nyt sekä punainen, että sininen passi. Kerron myös sen kumman olisin valinnut, jos olisin saanut valita vain yhden kansalaisuuden – huh, onneksi ei tarvinnut valita, kamala ajatuskin.

Jos Kanadassa asuminen ja työskentely kiinnostaa, niin Kanadan valtion sivut työluvan hakemisesta löytyy Citizenship & Immigration nettisivuilta.

Jos Kanada puolestaan kiinnostaa enemmän matkakohteena, niin suosittelen lukemaan näitä Kanada-aiheisia postauksia.

Saattaisit tykätä myös näistä

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.