Paljonko Kanadassa asuminen maksaa?

by Annika

Ulkomaille muuton edessä aina mietittyttää, että no paljonkohan se eläminen maksaa uudessa maassa. Joskus on hankala hahmottaa onko Suomen ja toisen  länsimaisen maan hinnoissa eroja. Aasian maista nyt osaa ajatella, että halvempaa siellä on, mutta entäs muu maailma? Espanjassa asuvan kaimani Annikan innoittamana päätin valaista teille hieman paljonko maksaa asuminen Kanadassa. Ajattelin lähinnä selvittää ruokamenoja, vaikka voinhan minä vuokraa ja muita asumiskustannuksia selvittää, jos kiinnostusta on. Mutta aloitetaan nyt sitten ruokaostoksilla!

Meillä tulee monesti osteltua ruokajuttuja aina vähän väliä, minä käyn yleensä lounastunnilla ruokakaupassa ja Adam saattaa poiketa hakemaan sitä sun tätä pikaisesti. Nyt kun pyöräily- ja moottoripyöräkausi on ohitse, käymme kaupassa bussin kyydillä ja yleensä tuleekin ostettua aikalailla tavaraa yhdellä kertaa. Näin läksimme myös pari päivää sitten ensilumen sataessa maahan.

groceries2

Ostoskärryyn kertyi lähinnä asoita, joita ostamme tavallisestikin, tosin yllättävän vähän tuoretavaraa tuli nyt mukaan, koska olin vasta hakenut maalaismarkkinoilta läjän paprikoita, kukkakaalia sun muita. Tuollaisia kalliimpia, harvemmin ostettavia asioita ovat mm. aurinkokuivatut tomaatit (ah, elämäni ruokarakkaus) ja vanilja chai teejuoma ($5.99), joka on Adamin vastine mun viininjuonnille. Me ollaan aika tarkkoja siitä minkälaisia aineksia käytämme, vaikka kovin usein ei luomujuttuja ostellakaan. Mutta esimerkiksi tuo kookosmaito maksaa yli $3, mutta siinä ei ole mitään ylimääräisiä keinotekoisia aineita, kuten halvemmissa versioissa on. Eli ruokaa saisi varmasti halvemmallakin, jos ei ole niin nuukaa mitä syö. Tähän väliin mainittakoon myös, että kolme laatikollista pastaa ja tomaatti-paputölkit on ihan täysin Adamin eväitä, itse syön hyvin harvoin pastaa ja papuja tomaattikastikkeessa en vaikka aseella uhattais!

Eli ostoskasseihin kertyi siis pastaa, mustikoita, kasvisliemikuutoita, bataatteja, mantelimaitoa,papuja tomaattikastikkeessa, kookosmaitoa, appelsiinimehutiivistettä, vanilja chai teejuoma, perunoita, porkkanoita, omenoita, inkivääriä, maustettuja tofupaloja, kaneli-omenaleipäsiä, sipulia, banaaneja, sieniä, paahtoleipää ja kokovehnäsämpylöitä, mustapapuja ja kikherneitä. Huh, jokohan siihen tuli kaikki!

all3
En ole käynyt Suomessa ruokaostoksilla kirjaimellisesti vuosikausiin, joten en tiedä miten tämä vertaa Suomen hintoihin. Miten on, oliko kalliit ostokset Suomeen ja muuhun maailmaan verrattuna?

 

Saattaisit tykätä myös näistä

3 comments

Maaria November 12, 2013 - 1:16 pm

Kirjoitin kesällä tällaisen tekstin meidän kuluista:
http://ottawaan.blogspot.com/2013/08/elamisen-hinta.html

Teidän taloudessa ei vissin noitten maitotavaroiden hinnoista tarvitse paljon huolehtia? 🙂

Reply
Annika November 12, 2013 - 7:47 pm

No joo, maitojuttuista ei tarvi murehtia! Ovatko kalliitakin? Tosin meillä juodaan tuota mantelimaitoa, joka on kyllä ihan hyvän hintaista sekin (jotain neljän dollarin luokkaa 2 litraa), mutta sitä ei kyllä käytetä kovin paljoa. Joskus muroissa jos on murokausi meneillään, kaakossa, leivonnassa jne, eli ei varsinaisesti juomana.

Reply
Annika November 12, 2013 - 7:51 pm

Ai joo, lukaisin tuon sun postauksen -Kalliita ovat! Juusto on meillekin (siis vegaaniversio) kallista, melkein 5 dollaria sellainen pussi, minkä takia sitäkään ei kovin usein ostella. Pitsaan yleensä 🙂

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.