Siisteimmät hotellihuoneet, joissa olen yöpynyt

by Annika

Hotellin valinta – Siinä on asia, joka voi aiheuttaa kamalaa stressiä tai ihanaa autuuden tunnetta. Joka matkalla tätä asiaa joutuu pohtimaan ja meillä hotelleja tutkitaankin perinpohjin ennen niiden varaamista. Me ollaan Adamin kanssa molemmat sen verran nirsoja, ettei tulisi kuulonkaan varata hotellia sokkona, tiedättehän niitä nettisivuja missä yleensä on viime hetken diilejä, mutta et tiedä mihin hotelliin menet vasta kuin tyyliin paikan päällä. Toisaalta, eipä me olla kyllä montaa kertaa jouduttu pettymäänkään hotelleihin, joten perinpohjainen esitutkinta tuottaa vallan hyviä tuloksia!

Ajattelin esitellä muutamia helmiä, joissa on vuosien varrella tullut yövyttyä. Ah, että on muuten ihanaa, että ne sekadormien päivät on kaukana takana 😀 Oletteko muuten huomanneet, että majoitusten kanssa nälkä kasvaa syödessä, niin sanotusti. Ensin vaihtuu dormit yksityishuoneeseen, sitten omaan huoneeseen kylppärillä, sitten kolmen tähden hotelliin ja niin edelleen. Luksusmatkailijoita me ei vielä olla lainkaan, tulis matkailu ihan liian kalliiksi 😉 Ja esimerkiksi vaellusmatkoilla edelleenkin jaetut suihkut on normaalia ja molemmat ollaan innokkaita telttailijoita, joten monenlaista majoitusta tulee edelleen vastaan.

On pakko aloittaa Marokosta, jossa tuli vastaan heti monta ‘wow’-kokemusta majoitusten osalta – Ja yhtäkään näistä ei varattu itse eikä edes tiedetty mihin mentiin etukäteen, kun ne oli järjestetty matkanjärjestäjän toimesta 😀  Onneksi homma kuitenkin pelasi loistavasti, ja päädyimme muun muassa näihin hotelleihin: (P.S Marokon riad-kokemuksistani kirjoittelin jo aiemmin täällä.)

Riad Maktoub pool view

Riad Maktoub, Aid Ben Haddoussa. Siistein juttu oli, että rakennusmateriaali oli perinteinen saven ja oljenkorsien sekoitus.

Riad Karmela room

Riad Karmela Marrakechissa. Ikkunat aukesivat hiljaiselle sisäpihalle.

night camping in Sahara

Yö Saharan aavikolla -Kaukana luksuksesta, mutta mieletön paikka ja kirkas tähtitaivas!

New Yorkin hotellia vasta kauan etsittiinkin, mutta löydettiinhän me loistava! Huone Z Hotellissa itsessään oli aika tavallinen huone, moderni sisustus ja tyypillisen pienikokoinen niinkuin Nykin hotellihuoneet usein ovat. Tämän hotellin juju on kuitenkin koko seinän mittaiset ikkunat, joista aukeni mieletön näkymä Manhattanille – Jokainen huone on sijoitettu niin, että kaikista on sama näkymä (toki korkeammista kerroksista parempi, me olimme toiseksi ylimmässä eli 10. kerroksessa). Ette usko, miten hieno oli herätä auringonnousuun Manhattanin yllä – Uskon, että tällä hotellilla oli suuri vaikutus siihen miksi rakastuin New Yorkiin ihan täysillä.

Hotel Z NYC

Z Hotel ja hipsterit mason jar lamput

Manhattan Skyline view

Näkymä Z Hotellin ikkunasta – Manhattan auringonnoususta auringonlaskuun on aikamoinen näky!

Kanadassakin on tullut vastaan oikein mukavia majoituksia. Yleisesti ottaen ja New Yorkin poislukien, Pohjois-Amerikkalaisten hotellihuoneiden sanotaan olevan isoja Euroopan huoneisiin verrattuna ja tämän olen kyllä huomannut. Brittiläisessä Kolumbiassa sattui samalle reissulle pari aivan törkeän isoja huonetta, joista toinen oli itse asiassa asunto ja isompi kuin oma kahden makkarin kämppäni – Hyvin riitti tilaa, kun olin yksin matkalla 😀

Bedroom

Myra Ranch – Lasiovet parvekkeelle ja koko huoneen mittaiset ikkunat. Kyllä kelpasi olla luonnon keskellä!

DSC00747

Myra Ranchin huone toiselta kantilta katsottuna, tuon puoliseinän takana oli vielä sohva ja lukunurkkaus

Suite for one

Crooked Tree B&B – Tänne menen vielä takaisin ja otan kaverit mukaan! Täällä on myöskin iso parveke ja huikeat näkymät yli viinitilojen järvelle.

Ja lopuksi vielä Montrealin ALT-hotelli, joka toivotti karvakorvankin tervetulleeksi ja teki koiran kanssa matkustamisesta erittäin helppoa! Koiran peti, ruokakupit ja namit tuli hotellin puolesta ja check-in koira hihnan päässä vaikutti olevan maailman tavallisin juttu. ALT Hotels on uusi kanadalainen ketju, jonka erikoisuutena on se, että huonehinta on aina sama vuoden ympäri, olipa sitten joulu tai juhannus tai mikä tahansa syy minkä takia muut hotellit kaksinkertaistavat hintansa, ALT hotelleissa tiedät aina paljonko huone tulee maksamaan.

IMG_0667

IMG_0675

Tässäpä näitä! Toivon mukaan pääsen pian paljastamaan seuraavat matkakohteet teille ja valikoimaan hotelleja 🙂 Millainen on ollut sun mieleenpainuvin majoitus?

Saattaisit tykätä myös näistä

6 comments

Kohteena maailma / Rami November 21, 2016 - 2:33 pm

Tosi mukaansa tempaava postaus! Tällaisia on aina mielenkiintoista lukea 🙂

Tuon New Yorkin laitan kyllä muistiin, voisi olla hyvä vaihtoehto tulevaisuudessa hinta/laatu -suhteessa.

Voin vain kuvitella, kuinka upeaa on ollut katsella Saharassa pohjoista tähtitaivasta. Itse makasin muutaman tunnin Krugerin kansallispuistossa Etelä-Afrikassa selälläni ihaillessa viileässä illassa linnunrataa ja eteläistä tähtitaivasta -> upeampaa näkyä en ole sitä ennen enkä sen jälkeen nähnyt. Meillä oli telttamajoitus ja valosaasteista ei ollut tietoakaan – aivan huippu juttu!

Toki Suomestakin erikoisuuksia löytyy. Mielenkiintoisin yö on tullut vietettyä Helsingin rautatieaseman patsasmiesten kanssa tosin Kemissä: http://kohteenamaailma.fi/extreme/kemin-lumilinna/

Reply
Annika November 21, 2016 - 6:14 pm

Kiitos Rami! Tuo Z Hotel oli kyllä tosi kiva, suosittelen! Valosaasteeton tähtitaivas on aivan upea kokemus! Marokon matkalle sattui täysikuu, joten Saharan tähden jäivät näkemättä, mutta Jordanian Wadi Rumissa sen sijaan oli aivan mieletön taivas. Majoitus oli sitten sitä toista ääripäätä niin se ei päätynyt tähän postaukseen 😀
Eteläinen tähtitaivas olisi varmasti upea sekin – Olen mukamas Australiassa ollut pidemmän aikaa, mutta en muista että olisin yötaivasta nähnyt?? Taitaa olla reissusta vaan liian kauan aikaa 😀 Pitääpä lukaista tuo linkkaamasi postaus, majoituskokemukset on mielenkiintoisia!

Reply
SariKoo November 24, 2016 - 4:33 am

Siis tuonne Z Hoteliin on päästävä. Haluaisin NYCin skylinesta taulun seinälle mutta haluan myös itse valokuvata sen. Tuosta ikkunalta voisi olla jopa mahdollista onnistua 🙂 Hauska kyllä, kuinka meilläkin iän myötä alkaa tuo majoitustaso nousta ja nousta, vaikka budjetti haluttaisi pitää mahdollisimman pienenä. Mission impossible…

Reply
Annika November 24, 2016 - 8:19 am

Voi joo tuolta kyllä onnistuisi kuvata skyline! Siellä on myös kattoterassi (baareineen), josta voi kuvailla ilman ikkunaa välissä. Ja totta joo, mielellään mäkin pitäisin hostellien hinnat, mutta hyvätasoisen hotellin laadun 😀

Reply
Aron / Ja sitten matkaan... February 26, 2017 - 8:41 am

Totta on, että vaatimukset majapaikan suhteen kasvavat iän myötä. Meitä tosin eivät pelkät tähdet kiinnosta. Perusmotelli käy vallan mainiosti, kunhan huone on siisti ja rauhallinen. Huoneessa kuitenkin lopulta tärkeintä on se, että siellä saa nukutuksi. Herkkäuninen todella antaa arvoa rauhallisuudelle.

Viime kesänä pitemmällä jenkkireissulla vähän pröystäilimme majoittumalla kolmeksi yöksi Mandarin Orianteliin Las Vegasissa. Motellien ja muiden yhden yön tarpeisiin kelvollisten majapaikkojen rinnalla tuo oli aivan mieletöntä luksusta. Kyllähän siitä sitten saikin maksaa melkoisesti, mutta keskellä viikkoa hinta ei ollut ihan älytön laatuun nähden. Etenkin tuolla kyseisessä kaupungissa oli upeaa, kun hotelliin saapuessa sai jättää sen kaiken hullunmyllyn taakseen. Kyseessä kun on suunnilleen ainoa Stripin hotelli, jossa ei ole kasinoa.

Tuo Z Hotelin näkymä on kyllä aivan mahtava! Suurkiitos vinkistä, tämä hotelli tulee vahvasti mukaan harkintaan seuraavaa Nykin matkaa suunnitellessa.

Reply
Annika February 26, 2017 - 11:16 am

Haha minustakin tuntuu, että jos jossain pitäisi tuhlata luksukseen niin se olisi juuri Las Vegasin kaltaisessa paikassa!

Tuo Z Hotel oli aivan huippu! Itse asiassa juurikin pidän silmällä sen hintoja ja tarjouksia tässä kevään ja alkukesän varalle 😀

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.