Kuinka blogini johti ylennykseen ja unelmatyöhöni

by Annika

Hyvää lokakuuta! Ottawassa on syysruska parhaimmillaan, ilma viilenee niin, että kohta lienee yöllä jo pakkasta ja pumpkin spice latte on kauden herkullisin juoma. Sen sijaan, että suunnittelisin laukkujen pakkausta ja muuttoa tuhansien kilometrien päähän, hörpin mausteista kahviani ja kirjoitan winter survival list; talvesta selviytymislistaa. Miten tässä nyt näin kävi?

Viime kuukausina olen heitellyt enemmän ja vähemmän suoria vihjeitä siitä, että tarkoitus on tänä syksynä muuttaa Kanadan länsirannikolle. Adam valmistui nyt syksyllä ja meidän suunnitelma oli aina valmistumisen jälkeen jättää talvisää sikseen ja muuttaa Vancouver Islandille, ja paluumuutto Skotlantiinkin oli vaihtoehto. Vielä kaksi viikkoa sitten tämä olikin se suunnitelma, vaikka se vähän harmaita hiuksia aiheuttikin. Olin valmistellut puheen jo pomolleni, jolle meinasin ehdottaa suunnitelman, että pidän työni tai ainakin suurimman osan siitä ja teen etätyötä länsirannikon kotitoimistosta käsin. Aika hyvällä todennäköisyydellä se olisi ehkä onnistunutkin.

Pumpkins

Kuitenkin viittä vaille ennen kuin sain sanottua suunnitelmani (piti odottaa sitä kuuluisaa oikeaa hetkeä) heitti pomoni tarjouksen, josta en mitenkään voinut kieltäytyä ja joka on sen arvoinen, että talvestakin voi vähän vielä kärsiä. Pidempään blogia seuranneet saattavat muistaakin, että yleensä pomollani on ollut varsin loistavia ideoita ja ehdotuksia; vaellus Alpeille, matka Etelämantereelle ja reissuja Kanadan molemmilla rannikoilla. Tällä kertaa kyse ei ollut matkasta (vaikka niitäkin epäilemättä tulee vielä), vaan uudesta roolista markkinointipäällikkönä!

Olen hurjan kiinnostunut markkinoinnista, sosiaalisessa mediassa ja muutoinkin, mutta varsinaista koulutusta minulla ei markkinoinnin saralta ole, yhtä tai kahta yliopiston peruskurssia enempää. Niinpä olen kaiholla katsellut miten mielenkiintoisia töitä markkinoinnin saralla olisi ja harmitellut, etten mitenkään pääsisi sen alan töihin ilman koulutusta tai kokemusta.

Ottawa fall

Mutta miksi sitten sain tämän roolin, ilman kokemusta ja koulutusta? Uskokaa tai älkää, niin tästä on kiittäminen blogiani! Sen myötä olen saanut kokemusta blogini markkinoinnista sosiaalisessa mediassa ja yhteistyökumppaneille. Osaan tuottaa sisältöä blogiin ja saada sen näkyviin somesssa ja hakukoneissa. Osaan käyttää WordPressiä ja järjestää Facebook mainontaa. Lisäksi tunnen Euroopan kuin omat taskuni, mikä on olennaista sillä uusi roolini on nimenomaan markkinoida Euroopan aktiivimatkoja Pohjois-Amerikan markkinoille. Tämän tarinan opetus lienee tällä kertaa se, että kannattaa tuoda esille omat kiinnostuksen aiheet työpaikallakin, vaikka kyseessä olisikin ihan vaan se omaksi iloksi kirjoittamasi blogi 😉

Toki tulen tekemään paljon muutakin kuin yllämainittuja juttuja, ja nykyinen markkinointipäällikkö opettaa minulle mitä kaikkea se sisältää, ja keskittyy itse Euroopan ulkopuolisten matkojen markkinointiin. Lisäksi meillä on, kuten leikkisästi sanomme, yhteishuoltajuus Kanadan matkojen markkinoinnista. Joten mielettömän mielenkiintoiset ajat edessä!! Tämä viikko oli ensimmäinen uudessa roolissani ja se tuntui aika huikealta 🙂

Evening walk

Tämä johtaa auttamatta siihen, että tulen olemaan Ottawassa ja talvi on pian jo ovella. Olen valittanut talven paukkupakkasista suureen ääneen, mutta viime aikoina olen hokenut ‘embrace the winter‘ ja toivonut, että ehkä se onkin asennekysymys. Mielessäni kaikuu Québec Cityn aikaisen vuokraemäntäni sanat, “ei täällä voi asua, jos ei opi tykkäämään talvesta” – Sama taitaa päteä Ottawaan. Niinpä olen aloittanut kirjoittamaan talvesta selviytymislistaa, jossa tietysti ylimmällä viivalla on matka jonnekin lämpimään. Listalta löytyy myös lumikenkäilyä ja luistelua, kylpyläreissuja, kaupunkimatka *jonnekin* ja juuri bongasin tammikuisen jääviinifestivaalin – Se vois kuulostaa ihan mun jutulta!

Nyt olis vinkit tarpeen, miten selviää talvesta positiivisin mielin ja ilman peittojen alle hautautumista? Mitkä on teidän lempijuttuja tehdä talvella? Voin muuten kertoa, että meidänkin taloudesta löytyy yksi otus, joka odottaa talvea kuin kuuta nousevaa 😀

Nisu

Saattaisit tykätä myös näistä

31 comments

Maarit Johanna October 16, 2016 - 12:03 pm

Siis kerrankin voin täydellä sydämmellä sanoa onnitteluja!! Mulla on ollut superhankalaa olla onnellinen muiden työhommien puolesta viimeaikoina kun omat työnhaut on menneet niin takapakkia. Perjantaina sain kuitenkin itsekin tietää saaneeni ihan unelmaduunin ja vielä vakkarin sellaisen. Ompahan elämä onnellista!
Aivan suuren suuret onnittelut siis sinullekin! Markkinointipäällikön homma kuulostaa täydelliseltä sulle! 🙂

Reply
Annika October 16, 2016 - 12:08 pm

Voi ihanaa, kylläpä me ollaan nyt onnekkaita molemmat 🙂 🙂 Tiedän kyllä tunteen, kun seuraa muiden menestystä ja itse tuntuu, että omat suunnitelmat ja haaveet ei etene minnekään. Onneksi joskus näinkin päin kuitenkin 🙂 Ja huikeat onnittelut sullekin vakkaripaikasta!!

Reply
Soile October 16, 2016 - 1:15 pm

Oikein paljon onnea ylennyksen johdosta!
Talvesta selviytymiseen en voi antaa neuvoja, kun itsekin olen sitä ollut jo kolme vuotta paossa täällä Saudeissa 😉

Reply
Annika October 16, 2016 - 1:19 pm

Kiitos Soile! Mä luulen, että Saudien sää olis mulle ihan liikaa, kun Ottawankin kesä on jo liian lämmin 😀 😀

Reply
Teija / Lähdetään Taas October 16, 2016 - 2:34 pm

Wau! Onnea! Itsekin sain juuri äitiyslomalta palattuani ihan mielettömät työtehtävät itselleni, mistä olin vain osannut haaveilla. Uskon, että juuri blogiini panostaminen äitiyslomani aikana edesauttoi tässä suuresti. Mieletöntä, miten saa tehdä sellaista työkseen, jota vapaa-ajallakin ihan into piukeana puuhastelee 🙂

Minä taas jo odotan innolla talvea ja lunta ja paukkupakkasia. Pimeys on taas se, mitä en oikein haluaisi elää, ja sen vuoksi sitä lunta saisi kyllä tulla ja ihan kunnolla 🙂

Reply
Annika October 16, 2016 - 3:42 pm

Kiitos Teija! Ja onnittelut sullekin, varmasti on uutta puhtia äitiysloman jälkeen uusissa hommissa! Kyllä sitä on vain tämän blogin myötä oppinut hurjasti uusia juttuja ja niitä voi todellakin soveltaa työelämäänkin. Tosin monet omista uusista tehtävistäni (somekanavien hoito, blogin kirjoittaminen jne) ei tarvitse edes soveltaa kun ovat ihan samaa mitä tekisin oman blogini kanssa 😀

Täällä on vielä aivan syksy, kaikki puut eivät ole edes vaihtaneet väriä vielä. Toivottavasti kuitenkin tulee valkoinen joulu, koska jos talvi kerran on tullakseen niin saa olla kyllä kunnon talvi sitten 😀

Reply
salaine October 16, 2016 - 2:53 pm

Hienoa onnea! Sometouhuista on hyötyä. Välillä näistä on hyötyä aivan uskomattomiasa paikoissa ja tilanteissa. Somejuttuja kun tarvitaan tällä hetkellä lähes joka paikassa.

Reply
Annika October 16, 2016 - 3:44 pm

Kiitos! Kyllä sosiaalisen median osaamisesta on vaan nykyaikana erittäin paljon hyötyä, kun viimeistään nyt yritykset ovat huomanneet laahaavansa perässä, jos some ei ole kunnossa!

Reply
Maria October 16, 2016 - 3:28 pm

Mahtavaa!! Hienoja uutisia! Onnea uuteen pestiin!

En tiedä onko minulla vinkkejä talven varalle… Talvi on minulle ollut ehkä sellainen välttämätön tosiasia. Se tulee aina kuitenkin. Koskaan en ole kuitenkaan haaveillut vaikka muuttavani paikkaan jossa ei olisi talvea. Listaan siis tähän vaikka miksi tykkään talvesta kylmyydestä huolimatta:
1. talvella on kaunista
2. lumi narskuu kivasti
3. talvivaatteet
4. kutominen (eli siis neulominen)
5. kynttilät
6. joulu
7. arvostaa kesää enemmän 😀

Reply
Annika October 16, 2016 - 3:46 pm

Kiitos kovasti Maria, kiva kuulla sinustakin taas 🙂 Mä luulen, että olen käyttänyt liikaa aikaa haaveilemaan paikoista, joissa ei ole lunta 😀 Olet kuitenkin ihan oikeassa siinä, että talvella on erittäin kaunista! Ja kynttilät mulla onkin jo palaneet niin hyvin, että pitää lähteä hakemaan kaupoista lisää! Olinpa ihan unohtanut kutomisen – kiitos muistutuksesta! Lähdenpä kaivelemaan puikkoja tuolta kaapin perältä…. 🙂

Reply
Annika - home & away October 16, 2016 - 3:41 pm

Mahtavaa, onneksi olkoon! Talvessa parasta on, että voi hyvällä omatunnolla käpertyä peiton alle kirjan kanssa, teekuppi kädessä ja kynttilät sytytteinä 🙂 No ei, onhan se talviluonto myös erittäin kaunis. Varsinkin siellä Kanadassa, jossa on pitkät ja aurinkoiset päivät!

Reply
Annika October 16, 2016 - 3:49 pm

Kiitos Annika! Sattuipa hyvästi, kun juurikin tänään sateisena sunnuntaina on teekuppi, kynttilät ja kirja suunnitelmani 🙂 Meinasin tekaista vielä keksejä seuraksi!
Talviluonto on kyllä kaunista ja totta, että täällä on tosi valoisaa koko talven, Suomeen verrattuna, vaikka nyt kauhistuttaakin kun on jo ennen iltakahdeksaa pilkkopimeää!

Reply
Ananas2go / Popot pogoillen October 16, 2016 - 9:35 pm

Onneksi olkoon! Teekuppi, kirja ja kynttilät (mitä jos kokeilisi kaakaota kookoskermaan?) ovat erinomainen keino! Niinpä, talvi on kaunis, jos sitä saisi vain katsella Ikkunasta… Lumi muuten tuo uudenlaista hiljaisuutta.

Se, että on kiinnostavaa tekemistä, auttaa pahimman yli. Käytätkö villavaatteita? Lämpimiä, hengittäviä luonnonkuituja kannattaa arvostaa.

Onko talvi siellä kostea ja viimainen? Kuiva pakkanen on tavallaan helpompi.

Jaksamista!

Reply
Annika October 17, 2016 - 7:37 am

Kiitos kovasti! Ehdottamasi teekuppi, kirja ja kynttilät kuulostaa aivan loistavalta yhdistelmältä! Olen samaa mieltä, jotain tekemistä ja jotain mitä odottaa pitää olla ehdottomasti.
Ottawan talvi on aika kuiva, mutta pakkasta onkin sitten oikein kunnolla. Saapa nähdä millainen talvi sitä on tulossa tällä kertaa 😀

Reply
Teea | Curious Feet October 17, 2016 - 1:33 am

Todella hieno uutinen, onneksi olkoon! Ihanaa miten elämä kuljettaa ja yllättää 🙂

Reply
Annika October 17, 2016 - 7:37 am

Kiitos Teea! 🙂

Reply
Jenna / With huge passion for life October 17, 2016 - 4:31 am

Ihan mieletöntä! Onneksi olkoon 🙂 Elämä tuo eteen hienoja juttuja. Talvea varten kannattaa kerätä lista hyvistä kirjoista, joita voi viltin alla lukea, kun tulee koiran kanssa pihalta. Kynttilöitä vaan palamaan. Musta talvella on ihanaa käydä ulkoilemassa ja tulla punaisilla poskilla takaisin sisään ja laittaa villasukat jalkaan ja sujahtaa viltin alle lämmittelemään 🙂

Reply
Annika October 17, 2016 - 7:39 am

Kiitos Jenna! Hyvät kirjat on kyllä must-juttu, mielellään kasa niitä! Talviulkoilu ei ole yhtään hullumpaa, paitsi jos on ihan mahdoton sää 😀 Villasukat ja viltit kuulostaa just hyvältä, pitänee laittaa uusi lämmin viltti hankintaan… 🙂

Reply
Terhi / Muru Mou October 17, 2016 - 8:17 am

Voi miten mahtavaa! Onnea ylennyksestä! 🙂 Mulla on omat työkuviot olleet viime aikoina pohdinnassa, sillä olen alkanut ymmärtää entistä selkeämmin, että yrittäjyys taitaa sittenkin olla se mun juttu. Joten jos vaan rohkeutta riittää, niin saattaa olla, että lähden siihen suuntaan…
Vinkkejä talven kestämiseen mulla ei ole kuin yksi: juurikin tuo laukkujen pakkaaminen ja etelään suuntaaminen 😀

Reply
Annika October 17, 2016 - 2:02 pm

Kiitos kovasti Terhi! Ilman muuta kannattaa rohkeasti kokeilla mikä tuntuu omalta jutulta 🙂

Reply
Elina | Vaihda vapaalle October 17, 2016 - 10:08 am

Ihan huikeaa! Paljon onnea uudesta pestistä! Kuulostaa kyllä ihan unelmaduunilta. 🙂

Talvesta selviytymisvinkkinä ja omassa käytössä mulla on ennen kaikkea varata matka lämpöön. 😉

Reply
Annika October 17, 2016 - 2:02 pm

Kiitti Elina! Matka lämpöön on suunnittelun alla 😀

Reply
Janika October 17, 2016 - 1:31 pm

Onneksi olkoon uudesta työtehtävästä! Kuullostaa oikein hyvältä jobilta sulle 🙂

Mie taas olen niitä ihmisiä, jotka vain odottavat kesällä talven tuloa ja surkuttelen keväällä kun lumi sulaa. Tässäpä mun syitä miksi rakastan talvea:
1. Paljon eri aktiviteetteja joita ei voi kesäisin harrastaa: lumikenkäily, hiihto, laskettelu, pilkkiminen, moottorikelkkailu… Eniten juuri rakastan lumikenkäilyä ja hiihtoa. Hiljaiseen metsään on mahtavaa päästä helposti lumikengillä tarpomaan ja ihmettelemään eläinten jälkiä. Myös tuntureille on paljon helpompi kiikkua talvella kuin kesällä.
2. Lumisade: taivaalta sataa isoja lumihiutaleita jo toista päivää eikä auraajat ole kerenneet kaikkia teitä auraamaan. Laitat pitkä vartiset kengät (huopikkaat) jalkaan ja kalhaat vain lumessa ja pyydystelet kielellä lumihiutaleita suuhun. Tai sitten pyydystelyn sijaan suutelet siippaasi ja painat sen herkän hetken visusti mieleesi. 😉
3. Kylmyys: kun muut tutisevat sisällä (kylmyyden) pelosta niin sinä osaat kerrospukeutumisen ja lähdet yksin nauttimaan hiljaisista kaduista. Tulet takaisin sisälle ja fiilistelet peilin edessä punaisia terveitä poskia (ja nenänpäätä)!
4. Tähtitaivas ja revontulet: jos ei saunasta huvita lähteä käymään ulkona jäähyllä ihailemassa taivaan omaa näytelmää niin kannattee tunkea mahollisimman paljon vaatetta kaapista päälle ja lähteä hankeen vain makoilemaan.
6. Hyvä syy pysyä sisällä: On oikeasti jo niin kova pakkanen, että auto ei käynnisty ja tekisi mieli jäädä vain kotiin lämpimään. Mikä hyvä syy jota kaikki muutkin käyttävät. Kääriydyt peiton alle ja saat hyvällä omatunnolla katsoa koko päivän lempisarjoja, elokuvia ja lukea kirjoja mitä kesällä ei koskaan kerkeä kun pitää juosta paikasta toiseen. On kerrankin hyvä syy tehdä kotona jotain mitä on aina halunnut tehdä.
7. Joka talvi on myös muistettava, että lumiset talvet ovat pian historiaa joten yritetään niistä nyt nauttia.

Reply
Annika October 29, 2016 - 11:23 am

Wau, no nyt tuli kyllä aika loistava lista talven varalle!! Kiitos 😀 Tässähän suorastaan innostuu talvesta 😉

Reply
Ulla October 29, 2016 - 4:38 am

Mää olen täällä selän takana ollut superonnellinen sun puolesta ja superkiitollinen sulle tästä postauksesta!! Siis onnea, onnea, onnea! Tää on kuule niin upea juttu, että se sai mun opinnäytetyön aiheen kirkastumaan mulle ja kirjoitin siitä juuri postauksenkin. Oot niin suuri inspiraatio! Kiitos <3 http://stilettikorkokanta.blogspot.fi/2016/10/opinnaytetyosta-ja-kutsumustyon.html

Ja nuo talvesta selviämisen strategiat ovat täällä kans joka vuosi selvityksen alla. En ole mitään viisasten kiveä vielä löytänyt, mutta ehkä pidemmällä aika välillä hankitaan joku talviasuttava mökki, josta voi alkaa rakentaa sellaista tunnelmallista ranchiä. Kokeilin luoda positiivisia mielleyhtymiä talvesta rakentamalla Pinterest boardin. Ehkä sitä voisit kans kokeilla? 🙂 https://fi.pinterest.com/alakangas/ranch-2020/

Reply
Annika October 29, 2016 - 11:27 am

Voi olipa ihana kuulla, että tällä postauksella oli noinkin kauaskantoiset ja hyvät seuraukset!

Ja vitsi, tuo talvinen Pinterest board on ihan loistava idea! Sieltähän sitä inspiraatiota löytyy jos mistä 🙂

Reply
Ulla October 30, 2016 - 2:31 pm

Hihii loistavaa, että Pinterest board toimi myös sulle! 🙂 Kiitti hirmuisesti vielä tästä postauksesta ja kommentista, jonka jätit mun blogiin. Juuri vastailinkin siellä pidemmästi. On tää blogimaailma kyllä mieletön juttu! Ei voi muuta sanoa 🙂

Reply
Kysyn vaan November 7, 2016 - 7:23 am

Ööö, miten talvi ja siitä selviytyminen voi olla noin rankkaa suomalaiselle???

Reply
Annika November 7, 2016 - 10:32 pm

No äläpä muuta sano Piia!

Reply
Rantapallon blogikoulu osa 9: Blogi osaksi CV:tä vai ei? December 22, 2016 - 5:14 am

[…] tutkinto ei ole markkinoinnin alalta, oli matkablogin kirjoittamisella suuri merkitys valinnassa. Lue lisää aiheesta Rautiolan Tarinoita Maailmalta […]

Reply
Matkailualan työt – Mitä ne oikeasti ovat? | Tarinoita Maailmalta December 26, 2017 - 5:34 pm

[…] Matkailumarkkinointi on myös mukavan laaja työpaikkojen suhteen; hotellit, matkanjärjestäjät, eri kaupunkien / alueiden / maiden matkailutoimistot kaikki ovat olemassa markkinoinin ansiosta. Itse ajauduin markkinointipäälliköksi, koska työnantajani tiesi blogitaustastani! Lue vanhempi postaukseni: kuinka matkabloggaaminen johti unelmatyöhöni. […]

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.