Kuuseen kurkottajan mietintöjä

by Annika

“Kaikkea ei voi saada”. “Joka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa”. “Itku pitkästä ilosta” – Siis jestas, millaisessa negatiivisuuden tyyssijassa me olemme kasvaneet! Miksei voisi saada kaikkea? Entä jos kuuseen kurkottaessani pomppaan jonnekin vieläkin korkeammalle? Entä jos pitkän ilon jälkeen nauran kahta kauheammin?

Aloitan tällä viikolla uuden työn, samassa työpaikassa siis edelleen, mutta korkeammassa asemassa. Olen tietysti tyytyväinen, että olen tässä parin vuoden seikkailumatkaurallani saanut jo jotain ‘urakehitystä’ aikaan. Kuitenkin katson työkavereitani joista muutama on 10 vuotta itsenäni vanhempia ja mietin, että haluavatko tai suunnittelevatkohan ne olevansa koko lopun työuransa täällä? Itse en uskalla varmaksi sanoa, että kahden vuoden päästä olisin edes samassa maassa ja tiedän jo nyt etten tule olemaan samassa työpaikassa.

Aim higher& DREAM BIGGER (1)

Miksi en halua jatkaa hyvin alkanutta urakehitystä vuositolkulla? Työhän on alalla johon kävin koulut, saan matkustaa aika siisteihin paikkoihin ja olen aika varma, että halutessani saisin siirron hyvin helposti Australian toimistoon. Onko tämä jotain ‘nykynuorten’ eli millenials-sukupolven haihattelua? Eikö kannattaisi pitää kiinni, jos on melko hyvän työn löytänyt?

Sitten toisaalta katson suu auki vierestä, kun itseäni melkein kymmenen vuotta nuoremmat alkavat diginomadeiksi ja muuttavat Kaakkois-Aasiaan, tai lyövät rahoiksi taas uudella sosiaalisen median vimpaimella (Snapchatin perustaja Evan Spiegel, 25v, networth $1.5 miljardia) tai elättävät itsensä bloggaamalla asuen luksushotelleissa. Ovatko muutkin nuoret (onhan sitä vielä 29-vuotiaana nuori?) havahtuneet siihen, että vanhempiemme 40-vuotinen työura samassa paikassa ei ole enää se juttu mihin tähdätä elämässä? Että voisi tehdä jotain erilaistakin?

But what if

Tosiasiahan varmasti on, että nykynuoret eli nykypäivän kaksi- ja kolmikymppiset, näyttävät ajattelevan enenevissä määrin outside the box, uudella tavalla. Jos ennen oltiin töissä montakymmentä vuotta ja odotettiin eläkeikään asti, että saa vihdoin tehdä mitä mieli halajaa niin nyt kehitetään mitä luovempia menetelmiä saada kaikki nyt. Itse ainakin kuulun ehdottomasti tähän ryhmään, jonka pitäisi saada kaikki just nyt heti eikä 15. päivä – Kuka oikeasti jaksaa (enää) puurtaa yli puolet elämästä sen toivossa, että sitten reilu 60-vuotiaana voi ottaa rennosti, matkustaa, ostaa veneen tai mitä vaan on aina halunnutkaan tehdä?

Ja vaikka motivaatio olisikin kohdillaan tähdätä kaukaiseen tavoitteeseen, olipa se sitten mitä tahansa, kuka takaa, että on edelleen siinä kunnossa ja tilanteessa, että voi tehdä ne asiat, joista haaveili koko elämänsä ajan? Tai niin kuin tänä kesänä kävi lähipiirissä vasta eläköityneelle henkilölle, entä jos sairaus iskee ja ennuste siihen, että olet kuuden vuoden päästä edes elossa on erittäin huono?

Näiden asioiden valossa pitää kyllä tuumata, että hyvä että olen lähtenyt maailmalle niin kuin halusin, matkustanut, kun reissujalkaa on vipattanut ja tehnyt muutaman itsekkään ja kirpaisevan päätöksen. Minulla ei ole aikomustakaan vaihtaa tyyliäni perinteisempään, päinvastoin. Haluan työn, jossa maanantai ei tunnu maanantailta. Ajattelin ennen, että minun pitää löytää tällainen työ, mutta olen alkanut ajatella, että minun täytyy luoda se.

The idea is notto live forever,but to

Haluan pystyä sanomaan sukulaisille ja kavereille, että tietenkin tulen käymään kolmeksi viikoksi kesällä sen sijaan, että laskeskelen lomapäiviä yhden käden sormilla todeten, etteivät ne riitä mannerten väliseen matkaan mitenkään. Haluan pystyä ottamaan sen $200 lentodiilin Bahamalle (näin tämän aikuisten oikeasti viime kuusssa), enkä miettiä sitä, että onkohan diili enää tarjolla, kun saan puhuttua pomolleni ja lomapäivät anottua.

Tästä voisi päätellä siis, että jonkinlainen vapaudenkaipuu on valloillaan. Haluan kyllä tehdä töitä, en haaveile riippumatosta loikoilusta loppuelämäni ajan. Haluan oppia uusia asioita ja kehittyä siinä mitä teen, vastaanottaa uusia haasteita. En halua raapia kasaan muutamaa satasta kuussa bloggaamalla, jotta voin asua halvan elintason maassa, vaan haluan sellaiset tulot, että voin asua mukavasti ja ylläpitää haluamaani elämäntyyliäni esimerkiksi Kanadassa.

OPEN (1)

Ja sitten sanotaan, että kaikkea ei voi saada. En ehkä kaikkea haluakaan, mutta aika paljon kuitenkin. Miksei kuitenkin kannattaisi ainakin yrittää saada sitä kaikkea mitä haluaa ja kurkottaa sinne kuuseen? Koska se on varmaa, että jos ei edes yritä, ei taatusti saa aikaan minkäänlaista muutosta. Richard Branson tuumasi uudessa blogipostauksessaan mielestäni osuvasti “It is the optimists who get things done“.

Tämän valossa toivotankin teille oikein positiivista viikon alkua! Ollaan optimistisia ja laitetaan töpinäksi eikä hukata kallisarvoista aikaamme tehden asioita, joita emme oikeastaan edes halua tehdä.

Saattaisit tykätä myös näistä

27 comments

Elina | Vaihda vapaalle August 4, 2015 - 1:10 am

Aivan loistava postaus! Juuri näin. Paljon olen miettinyt samoja asioita viime aikoina ja itseasiassa tehnytkin asian eteen jo pienen liikautuksen. Katsotaan mitä siitä tulee vai tuleeko mitään. 🙂 Toivottavasti sinun haaveesi ja suunnitelmasi toteutuvat ja uskon kyllä, että tuolla asenteella toteutuvatkin. 🙂

Reply
Annika August 5, 2015 - 9:29 pm

Kiitos Elina! Mahtavaa kuulla, että olet jo pistänyt töpinäksi! Minäkin olen vähän aloitellut pitkän linjan projektia, tuntuu kivalta 🙂 Ja nimenomaan, katsotaan mitä tästä tulee, jos ei mitään niin onpa yritetty ainakin ja varmasti jotain opittu siinä sivussa.

Reply
Jerry / Pako Arjesta August 4, 2015 - 1:50 am

Todella hyviä ajatuksia sisältävä postaus :)! Ollaan tästä saatettu ennenkin jutella, mutta näinhän asia juuri on. Negatiivisuus pois ja positiivisuus tilalle :D.

Reply
Annika August 5, 2015 - 9:30 pm

Kiitos Jerry! Tästä on ennenkin ollut puhetta ja mulla onkin susta kuva tosi positiivisena tyyppinä, joten hyvin on onnistunut tuon ‘sloganin’ toteutus 😉

Reply
Jerry / Pako Arjesta August 6, 2015 - 11:00 am

Niin on ollut :). Hienoa, että olet tuota mieltä!

Reply
Teea / Curious Feet August 4, 2015 - 3:03 am

Mahtava teksti! Ihanaa lukea tämä heti aamusta, saa hyvän potkun päivään :). Optimistit toteuttavat omia unelmiaan ja he myös inspiroivat muita esimerkillään. Hyvää viikkoa sinnekin!

Reply
Annika August 5, 2015 - 9:42 pm

Aa ihanaa Teea, että sain päivää piristettyä ja positiivistettua 🙂

Reply
Marimente August 4, 2015 - 4:07 am

Mahtava postaus ja hienoa pohdintaa, hyvin tuttuja ajatuksia ja monia näistä taidettiin miettiä viime viikolla Nisu-lenkillä 🙂

Oon ehdottomasti sitä mieltä, että parempi edes yrittää jotain mitä haluaa, enemmän harmittaisi jälkeenpäin jos ei ikinä edes tullut kokeiltua (muutto ulkomaille, työpaikan vaihto jne.). Ja en missään nimessä odottele eläkepäiviin asti, että elämä voi vihdoin alkaa, kun se voi olla tässä ja nyt.

Millon lähetään sinne Bahamalle? 😉

Reply
Annika August 5, 2015 - 9:45 pm

Kiitos Mari, ja juu hetken kesti tämä juttu muhia pääkopassa ennen kuin sai sanoiksi asti 🙂 Olen niin samaa mieltä, että aina kannattaa yrittää ja lähteä mukaan vaikka ja mihin, eipähän tule kaduttua jälkeenpäin.
Bahamas 2016 planin vois kyllä pistää alulle 😉 Syyskuulle on yleensä tosi hyviä diilejä!

Reply
Tiina, Kinttupolulla August 4, 2015 - 4:25 am

Tuolla asenteella ei voi mennä mönkään 🙂 Olen sun kanssa täysin samaa mieltä, että omia unelmia kannattaa toteuttaa ja uskoa niihin.

Mun utopia olisi elämä ilman rahaa ja työ joka korjaisi tämän maailman epäkohtia. Haaveena tietenkin vielä tallata kaikki maailman polut ja pelastaa kaikki hätää kärsivät siinä samalla, näin vaatimattomasti 😉

Olen pohtinut

Reply
Tiina, Kinttupolulla August 4, 2015 - 4:31 am

Hups, jäi kesken….

Olen siis pohtinut erästä lausahdusta jonka jostain kuin:

” Ei se ole rikas, jolla on jo kaikkea, vaan jolta ei mitään puutu”

Olen samaa mieltä, jos tarkoitetaan rahaa ja kulutusta, mutta haaveet ja suunnitelmat ovat sitten erikseen. Niiden tulee olla isoja ja niitä täytyy olla paljon 😀

Reply
Annika August 5, 2015 - 9:47 pm

Kiitos Tiina! Minustakaan ei kovin pahasti voi vikaan mennä tällä tyylillä, toivottavasti ainakaan..! Ah no ei tuo sun vaatimaton unelma kuulosta yhtään pahalta, haastavalta ehkä nykypäivän yhteiskunnassa 😀 Ja on muuten hyvä sanonta tuo minkä mainitsit ja hyvä pitää mielessä, ettei koko ajan tarvi haluta jotain vaan pitäisi muistaa olla tyytyväinen siihen mitä on 🙂

Reply
lena / london and beyond August 4, 2015 - 5:05 am

Annika, ihan huikea juttu. Mä oon aina ihmetellyt tuota suomalaisten asennetta menestymiseen ja unelmien tavoitteluun. Joskus tuntuu jopa, että siinä yksi syy, että Suomesta ei mitään maailmankuulua yritystä esimerkiksi ole viime vuosina tullut. Nokia tietysti, mutta sekin taisi kaatua pieneen ylimielisyyteen ja näköalattomuuteen. Mun mielestä ihmistä pitäisi aina kannustaa tavoittelemaan unelmiaan ja tekemään elämästään juuri oman näköinen. Richard on mun suuri esikuva, luonnoksissa on yksi artikkeli itseäni motivoivista henkilöistä ja hän on suuressa roolissa siinä. Pitääkin palata sen pariin. 🙂

Ps. Tuo “If you don’t build your dreams, someone else will hire you to build theirs” on mahtava. <3

Reply
Annika August 5, 2015 - 9:50 pm

Kiitti Leena! Monilla suomalaisilla on kyllä sellainen vähän perusnegatiivinen lähtökohta, mutta haluan uskoa, että kyllä sieltä jotain positiivista täytyy löytyä! Useimmista henkilöistä ainakin… Nimenomaan oman näköisen elämän haluankin ja ainahan pitää olla vähän erilainen 😀 Odotan mielenkiinnolla tuota postausta minkä mainitsit! Mä oon miettinyt, että pitäisi lukea joku Richard Bransonin kirjoista tässä piakkoin, taidankin saman tien kurkata löytyykö niitä e-kirjoina!

Reply
lena / london and beyond August 6, 2015 - 7:55 am

Oot oikeessa Annika, ehkä suurimmassa osassa suomalaisia henkilöitä on positiivista ajattelua… se pitää vain löytää.

Mulla on Bransonin kirjoja kaksi ja kolmatta yritän etsiä kirjakaupoista 🙂 Sanoinkin Matteolle että jos en olisi hänen kanssaan ja Richard olisi noin 30v nuorempi niin tietäisin ketä miestä yrittäisin metsästää 😀 Ihan huikea tyyppi!

Reply
aNNa August 4, 2015 - 8:22 am

Amen! Todella hyvä postaus – mäkin olen pohtinut näitä asioita paljon viime aikoina. Monet kaverit eivät voi tajuta, että aion maksaa opinnoistani, jotka aloitan nyt, kun olen ollut jo neljä vuotta työelämässä. Enkä mäkään tiedä, mutta se tuntuu just nyt just oikealta! Mun poikaystävä elää 8 kk töissä, 4 kk vapaalla elämää, ja rakastaa sitä. Yksi tuttu tekee jollain paratiisisaarella tietokone-juttuja vuoden rantatuolista käsin, ja sitten se matkustelee vuoden mitä eksoottissimmissa paikossa. Ja monet kaverit taas rakastaa sitä rivitalo-elämää mitä heillä on Suomessa. Ei voi sanoa, että jokin tietty tapa olisi väärä tapa elää, mutta kaikkien pitäisi rauhassa saada tehdä sitä minkä he kokevat olevan oikein. Mä niin uskon tähän “aim higher, dream bigger” -tyyliseen elämään! Ja tuo viimeinen lause “if you don’t build your dreams, someone else will hire you to build theirs” taitaa olla mun uusi motto 😀

Reply
Annika August 6, 2015 - 8:01 am

Kiitos Anna! Mahtavaa, että teet just sitä mikä tuntuu itsestä hyvältä, vaikka kaikki ei ymmärräkään ihan täysillä. Aina löytyy niitä, jotka ei vaan käsitä sitä omaa juttua, mutta eipä kaikkien onneksi tarvikaan! Pääasia, että itse tekee sitä mistä tykkää.
Mä luulen että tuo viimenen lause on munkin uusi motto 😀

Reply
Helena Arvio August 4, 2015 - 10:15 am

Hieno teksti, Eilen matkachatissa joku sano, if there is a will, there is a way..

Reply
Annika August 6, 2015 - 8:02 am

No totta tuokin sanonta Helena! Kiitos kommentista 🙂

Reply
Maarit Johanna August 4, 2015 - 12:50 pm

Luin tämän postauksen päivällä, kun pidin yksinäni kahvitaukoa töissä. Se teki minut niin iloiseksi, ettet arvaakaan! Oon niin kauan painiskellut tällaisten tuntemusten kanssa ja vaikka ihana matkabloggareiden joukko onkin tosi samanhenkistä, on niiin paljon porukkaa joka on edelleen tällaista elämäntyyliä vastaan.
Haluan todellakin kaikki mulle heti nyt, ja jos mulla on vapaata pari päivää ja tilillä pari sataa niin miehän otan ja lähen jos se on hauskempaa kuin kotona möllöttäminen.
Kamalin juttu, mitä mulle vähään aikaan on sanottu oli tänä kesänä: “nyt ku sie kokoajan taistelet että sulla on kokoajan hauskaa ja reissaat ja oot niin onnekas, niin ootko ajatellu, että se voidaan viiä pois sulta? Sullehan vois tapahtua vaikka jotaki pahaa ja sitte loppuis kaikki nuo vouhotukset!” Meni kyllä tyttö ihan hiljaiseksi, mutta vain siksi, että miten joku voi tosissaan sanoa jotain noin tyhmää toiselle.
Tässä kommentissa ei ollut päätä eikä häntää taas, mutta kiitos silti ihan parhaasta ja inspiroivimmasta postauksesta pitkään aikaan!

Reply
Annika August 6, 2015 - 9:16 pm

Kiitos kommentista Maarit, ihana kuulla että sain hymyn aikaan 🙂 Tämä on kyllä melkeinpä ammattitauti matkabloggaajien keskuudessa 😀
Ja siis miten kamala tuo kommentti minkä sait :O Niin että parempi ettei pidä hauskaa tai nauti elämästä, kun se voidaan ‘viedä pois’!! Tuohan on itku pitkästä ilosta-sanonnan ruumiillistuma..Siis voi juma mikä kommentti. Mokomatkin!

Reply
Tiia August 4, 2015 - 2:20 pm

Juuri näin! Samaa olen minäkin mietiskellyt ja erilaisia ajatuksia paljon päässäni pyöritellyt. Olen tullut tulokseen, että sitä kohti pyritään 🙂 Ihana, ihana kirjoitus!

Reply
Annika August 6, 2015 - 9:17 pm

Voi kiitos Tiia! Ihana kuulla, että muillakin on samanlaisia mietteitä, tästähän tulee suorastaan vertaistukiryhmä 😀

Reply
Palmuaseman Sanna August 4, 2015 - 2:48 pm

Olipa mahtava kirjoitus ja niin kovin tuttuja mietteitä – kiitos! Muistin myös, että pitikin katsoa risteilyjä Bahamalle…

Reply
Annika August 6, 2015 - 9:18 pm

Kiitos Sanna ja kiva että tykkäsit 🙂 Risteily Bahamalle kuulostaa muuten aikas hyvältä..!

Reply
Ulla August 4, 2015 - 7:33 pm

Enpä voisi olla enempää samaa mieltä! Ihan mahtava postaus. Jos kello ei olisi puoli kolme yöllä ja en olisi juuri istunut autossa 7 tuntia, kommentoisin pidemmästi. Mutta ehkä palaan jatkamaan keskustelua… 🙂

Reply
Annika August 6, 2015 - 9:18 pm

Jes, mahtavaa kun on näin monta samanmielistä tyyppiä! Ja bonus pisteet yömyöhällä kommentoinnista 😀

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.