Metsään meni ja hyvä niin

by Annika

Joskus on hyvä vain mennä aivan metsään. Tulos oli vallan positiivinen; piristynyt mieli, väsynyt kroppa, tyytyväinen koira ja kaikin puolin mukava päivä. Viime viikonloppuna lähdin siis Québecin puolelle Gatineau Parkin puistoon tepastelemaan ja olipa hyvä, että tuli lähdettyä!

Tietysti valitsin päiväksi sen viikon kuumimman, jolloin lämpötila oli 30 astetta ja ilmankosteus huipussaan. Tuli vain mieleen työkaverini pari päivää sitten murjaisema kommentti, kun hänelle tuumattiin “Oh you are glowing!”, johon tuleva äiti tuumasi nuivasti “I’m 8 months pregnant, I’m sweating”. Juu, olin aika säteilevän hehkeä itsekin tuolla kävelyllä, vaikka aamusta olinkin liikenteessä.

HIking Anni Nisu

Tyytyväinen parivaljakko

Nisu hiking

Onnellisesti ihan sotkuinen

Kuvat on otettu kaikki puhelimella, joten ne on vähän kummallista kokoa. En odottanut, että olisi niin mukava patikointipätkä, että se blogiin asti päätyisi, joten en edes ajatellut kameran mukaan ottamista. Ensi kerralla kyllä otan!Swamp

PlageTämä parin tunnin ulkoilutuokio oli jotenkin niin paljon parempi kuin odotin. Aina tulee haaveiltua kaiken maailman kuuluisista reiteistä ja upeista vaelluspoluista eksoottisissa kohteissa ja minä ainakin tuppaan jättää vähemälle arvostukselle nämä kotikulmien reitit. Nyt tuli todistettua, että pitäisi vain lähteä tutkimaan, vaikkei maailmanluokan vuoristoja olekaan taustalla. Tämä pätkä, jolla taaplattiin oli suurimmaksi osaksi jaettua reittiä maastopyöräilijöiden kanssa ja melkein uskallan sanoa, että syntyi kipinä lähteä samalle reitille pyörällä! Adam on innostunut viime aikoina maastopyöräilystä ihan tosissaan (vaikka siis tällä hetkellä olen edelleen reissuleskenä, kun Adam on Nunavutissa vielä pari viikkoa), joten pitänee palata tuolle reitille sekä jalkaisin että pyörällä.

Nisu and fly

Kesä ja kärpäset

Prive

Ja tiedättekö mikä oli koko patikan paras puoli? Siellä metsässä oli aivan tajuttoman hiljaista. Puhelimessa ei ollut kenttiä, joten pystyi aivan rauhassa keskittymään olennaiseen, eli ei oikein mihinkään, mikä olikin aivan mahtavaa. Aivan suorastaan sama fiilis, mistä puhuinkin jo viime viikolla. Viihdettä reissuun tarjosi Nisu sekä joka lätäkön lähettyvillä olevat ranskankieliset kyltit, jotka varoitteli, että nudismi on ehdottoman kiellettyä. Näitä oli jopa suon varrella. Eihän sitä koskaan tiedä noista liberaaleista fransmanneista…

Saattaisit tykätä myös näistä

5 comments

Soile July 18, 2015 - 3:21 pm

Hah, naurahdin tolle vikalle lauseelle!
Voi että odotan Suomenlomalta raikkaan ulkoilman lisäksi juuri kävelylenkkejä metsässä, ja luonnossa ylipäätänsä!

Reply
Annika July 18, 2015 - 5:07 pm

Suomen ja Kanadan ehdottomasti paras yhdistävä tekijä on just luonnonrauha!

Reply
Jenna July 21, 2015 - 2:04 am

Se metsän hiljaisuus ja puiden havina.. Niissä on jotain merkillistä ja rauhoittavaa.

Reply
Annika July 25, 2015 - 9:41 am

No minustakin kyllä! 🙂

Reply
Tiina, Kinttupolulla August 3, 2015 - 8:05 am

Kyllä noissa maisemissa kelpaa ja vielä kun on noin mahtavaa seuraa 🙂 Mä olen muuten yllättynyt miten erilaisia Espanjalaiset ja Ranskalaiset on. Provencelaiset on paljon säädyllisempiä kuin Andalusialaiset, anakin pukeutumisen suhteen.

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.