Sneak Peak Victoriaan

by Annika

Heissan Vancouverin lentokentältä! Yksi minilento Victoriasta Vancouveriin (24min, elämäni lyhin lento!) on jo tälle päivää takana ja reilun tunnin päästä lähtee Ottawan paluulento. Chai latte tuolin käsinojassa, vuoret maisemissa ja läppäri sylissä on hyvä bloggailla ennen lentoa!

Victorian matka on nyt  kutakuinkin takana päin ja voin kertoa heti alkuun, että olen ihan rakastunut siihen kaupunkiin! Mukavan kokoinen kaupunki, etenkin minulle koska tykkään pienemmistä kaupungeista. Wikipedia kertoo siellä olevan vain reilu 80 000 asukasta (pääkaupunkialueella tosin 344 000) ja se oli ehdottomasti hyvin luonnonläheinen pieni kaupunki, vaikka pakko myöntää nyt että luulin sen olevan sentään vähän isompi asukasmäärältään. Pienestä koostaan huolimatta Victoria on Brittiläisen Kolumbian provinssin pääkaupunki, eikä Vancouver kuten usein luullaan.

park

Meidän reissun ajankohta ajoittui toukokuun pitkälle viikonlopulle, joten tapahtumaa kaupungissa riitti, etenkin kun kyseessä oli sen nimikkojuhla; Victoria Day. Majoituimme aivan keskustassa sataman lähellä ja tuntui, että viereisellä Parlamenttitalolla oli tapahtumaa ihan koko ajan. Ja jos ei Parlamentin edustalla, niin sitten muualla kaupungissa oli jotain kivaa meneillään. Monta kertaa lähdin ihan vain kävelylle keskustaan ja huomasin, että kas meneillään on joku Red Bull konsertti, Parlamenttitalon portailla on kokonainen soittokunta esiintymässä, puistossa on Highland Games meneillään ja niin edelleen.

Ja ne ravintolat! Ei tarvinnut tosiaan nälkäisenä olla tällä reissulla ja löysin jopa pizzerian, joka tekee gluteenittomia ja vegaaneja pizzoja. Voin muuten kertoa, että oli tasan ensimmäinen kerta, kun söin vegaania pitsaa ravintolassa. Käytiin siellä ehkä toisenkin kerran, eli meillä on suorastaan jo vakiopaikat siellä.

pizza
Erityisesti positiivinen yllätys oli Victorian säätiedotukset, jotka sinnikkäästi lupasivat pilvistä ja vesisadetta, mutta kertaakaan ei vettä satanut ja mulla on naama ja rintakehä sen näköinen, kuin olisin jossain etelämpänäkin käynyt. Kanadan länsirannikko on tunnettu sateisuudestaan (koska sitä lunta ei tule), mutta tän matkan aikana opin senkin, että Victorian vieressä olevien vuorien ansiosta siellä itse asiassa sataa vain 1/3 siitä mitä esimerkiksi Vancouverissa. Eräänä päivänä näimmekin muhkeat sadepilvet vastarannalla olevan Olympic National Parkin (USA) yllä, mutta meidän päälle osui vain muutama pilvi ja reilusti aurinkoa!

Oli hyvin tapahtumarikas 5 päivää reissatessa ja ehdin muuten ottaa osaa Skypen välityksellä kummitytön ristiäisiinkin! Hotellin respan neiti hieman kohotteli kulmiaan, kun istuin aulassa ennen viittä sunnuntaiaamuna pyjamahousut jalassa, mutta siisti bleiseri päällä puhumassa tuntematonta kieltä. Pitihän sitä nyt koittaa näyttää siistiltä ainakin siltä osalta mikä kameraan näkyi, kun kerran oli pappi ja kaikki paikalla 😉

Happy
Tässäpä pientä pikakatsausta Victoriaan, lisäjuttuja seuraa piakkoin kunhan pääsen takaisin Ottawan alueelle ja toivun tästä hurjasta kolmen tunnin aikaerosta. Ja huomautettakoon, että vaikka täällä kentällä onkin ilmainen netti ja suht toimiva, niin ihan niin hyvä se ei ole, että jaksaisi kuvia ladata joten julkaise-nappia on klikattu vasta Ottawassa!

Saattaisit tykätä myös näistä

8 comments

Jenni Manninen May 20, 2014 - 12:30 am

noni muuttakaa jo!

Reply
Annika May 20, 2014 - 7:59 am

No yritetään ainakin kovasti 😀

Reply
Kea | Deep Red Blues May 20, 2014 - 4:32 am

En oo ikinä käyny Victoriassa, pelkästään Vancouverissa muutamia kertoja. Mutta näyttää kyllä ihan kivalta silläkin puolen… ja siellä länsirannikolla sataa sademetsien vuoksi. Niistä oli muuten juttua tuolla mun blogissa just. 🙂

Reply
Annika May 20, 2014 - 8:00 am

Mulla on puolestaan tuo Vancouverkin vielä tutkimatta, mutta vielähän tässä ehtii 🙂 Pitääpä kurkata mitä oot rustaillut sademetsistä!

Reply
Laura May 20, 2014 - 7:06 am

Nayttaa aivan mahtavalta ja kauniilta! Kadehdin jo instassa sun kuvia, taytyy varmaan laittaa taakin Bucket listalle

Reply
Annika May 20, 2014 - 8:01 am

Suosittelen! Tosi nätti paikka, nyt haaveilen sinne muutosta minkä ehdin 😀

Reply
Nina May 20, 2014 - 9:28 am

Victoria on todella kaunis! Kavin siella usein, kun asuin Seattlessa – 3h ferry ride menee niin nopeasti. Toivottavasti ehdit vierailla Butchart Gardens.
Ja mita tulee pajamas & nice blazer – aivan kuin mina aamun ensimmaisissa video conferencessa 🙂

Reply
Annika May 20, 2014 - 1:32 pm

Joo näinkin monta kertaa sen Seattleen menevän lautan! Hassua ajatella, että se on niinkin lähellä. Butchard Gardens jäi välistä tällä kertaa, vaikka ehdottomasti haluan sinne takaisin. Piti vain jättää jotain seuraavallekin kerralle 😉

Hahah, hyvä tietää että muutkin tykkää tuosta pyjamat-bleiseri yhdistelmästä 😀

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.