Terveisiä Nova Scotiasta!

by Annika

Heissan ja terveisiä Kanadan itärannikolta! Pyörähdin tänään töissä vain pikaisesti ja sitten otinkin suunnan lentokentälle ja kone toi minut Halifaxiin Nova Scotian provinssiin. En ole juuri puhunut suunnitelmistani tämän reissun osalta, joten tässäpä hieman esimakua siitä mitä on suunnitteilla!

Juuri nyt olen siis ihan vain lentokenttähotellissa Halifaxissa ja reippaasti kävin vuokraamassa autonkin ensimmäistä kertaa ihan ite! Tämä oli siis juurikin se syy miksi minun piti läpikäydä koko ajokorttihässäkkä, tosin tajusin juuri että annoin kyllä autovuokraamolle suomalaisen korttini 😀 Mulla ei ole vielä kanadalaista korttia, vaan pelkästään paperilappunen joka käy ajokortista. Mutta hyvinhän tuo onnistui suomalaisella kortillakin vuokrata, jätetään se kanadalainen ajokortti/ paperilappunen sitten poliisille, jos sattuvat tarkastamaan.

Halifax on siis Nova Scotian pääkaupunki, mutta olen täällä vain yön yli ja heti kunhan Adamin kone laskeutuu aamulla otetaan me suunta pohjoiseen, kuuden tunnin ajon verran. Tämähän on siis ihan puhtaasti työreissu ja olen täällä kehittämässä uutta reissua meidän firman tarjontaan. Tästä tuleekin hauska aktiiviloma, nimittäin tiedossa on pyöräilyä, vaellusta ja kajakilla melontaa. Olen viime ajat töissä tihrustanut karttoja ja ollut yhteydessä firmoihin täällä ja mielessäni siintää jo aivan huippu matka. Nyt olen täällä tietysti testaamassa teoriaani ja varmistamassa, että kyseessä on todellakin hyvä suunnitelma. Lisäksi tarkoituksenani on kirjoittaa yksityiskohtaiset ohjeet vaellus-ja pyöräilyreiteille, jotta voin sitten ensi kesänä lähettää tänne asiakkaita.

Tänä viikonloppuna on Kanadan kiitospäivä, eli maanantai on lomapäivä. Tarjouduin menemään tälle reissulle nyt pitkän viikonlopun aikana, koska pelkään että hyvät säät loppuvat, jos kovin odotan! Itärannikon säät ovat aina vähän tempperamenttiset, mutta toistaiseksi vaikuttaa hyvältä. Ehtonani oli tosin että saan ottaa seuralaisen mukaan, kun kerran monta lomapäivää olen työhommissa ja sehän passasi, joten täällä nyt odottelen Adamia. Mulla piti olla yksi kokous täällä tänään, mutta se kyllä peruuntui joten tämä meni ihan hengailuksi tämä eka iltapäivä.

Huomenna lähden siis kohti Cape Bretonia, aivan Nova Scotian pohjoiskärkeen Dingwallin ympäristöön. Siellä on mm eeppinen pyöräreitti (ja ylistetty road trip-paikkakin) Cabot Trail ja kuvien perusteella huikeat merimaisemat. Cape Bretonia on verrattu maisemiltaan Skotlantiin ja Irlantiin, joten vaikuttaa ainakin lupaavalta.

Tätä seikkailua voi seurata Instagramissa ja Facebookissa suurinpiirtein reaaliaikaisesti.Viikonloppuna on luvassa se ilmeisen odotettu italian opintosuunnitelma, joten pysykäähän kuulolla! Loppuun vielä täällä päin kuuluisa lainaus Graham Belliltä:

I have travelled around the globe. I have seen the Canadian and American Rockies, the Andes, the Alps and the Highlands of Scotland, but for simple beauty, Cape Breton outrivals them all.”

Saattaisit tykätä myös näistä

9 comments

Kea | Deep Red Blues October 9, 2014 - 10:42 pm

Vielä joku päivä mäkin matkustan Halifaxiin ja Prince Edward Islandille… se on ollu mun unelmakohde jo lapsesta asti, eli odotan innolla kuvia!

Reply
Annika October 10, 2014 - 7:13 am

PEI vaikuttaa sekin upealta paikalta! En ole vielä käynyt, mutta kuvien perusteella se on aivan toisenlainen paikka kuin esimerkiksi tässä vieressä oleva Nova Scotia. Itse en koskaan ajatellut Atlantic Canada mitenkään kummemmin matkakohteena, mutta kun aloin tutkimaan tätä aluetta tarkemmin niin vaikuttaa kyllä tosi hyvältä… 🙂

Reply
Milla - Pingviinimatkat October 10, 2014 - 12:01 am

Oi vitsi miten upean kuuloinen reissu. Odotan innolla reissuraporttia 🙂 Ihanaa viikonloppua!

Reply
Annika October 10, 2014 - 7:15 am

Raportoin heti kunhan pääsen itse asiaan 🙂 Ja kunhan nettiyhteys on tarpeeksi hyvä bloggailuun 😀

Reply
Soile October 10, 2014 - 2:24 am

Ihanaa minilomaa/työreissua! Nämä sun postaukset saa mut todellakin haluamaan Kanadaan töihin, googlasin jo Dubaissa sijaitsevan välitystoimiston. Eli, maybe one day…!

Reply
Annika October 10, 2014 - 7:16 am

Kiitos Soile! Hahah, Kanada kuume sen kun kasvaa.. Jee!

Reply
Elina / Narulelu maailmalla October 12, 2014 - 5:26 am

Sulla on ihan huikea työ! Nuo alueet kiinnostavat minuakin, joten innolla odotan tulevia postauksia 🙂

Reply
Annika October 13, 2014 - 7:17 am

No pitää kyllä olla samaa mieltä 🙂 Heti kunhan saan paremman nettiyhteyden käsiini niin postailen ensikuulumiset täältä!

Reply
Matkailumarkkinointia drinkkien äärellä eli työmatka Arizonaan - Tarinoita Maailmalta February 16, 2020 - 7:10 pm

[…] Olen myös reissannut työn puolesta täällä Kanadassa kehittämässä uusia aktiivilomapaketteja Nova Scotiassa ja Brittiläisessä Kolumbiassa. Nyt kun oikein mietin, niin olinhan myös Halifaxissa usein […]

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.