Parhaat nähtävyydet Montrealissa

by Annika

Très chic, tellement français, Kanadan toiseksi suurin kaupunki Montreal kutsui minilomalle ja tokihan kutsuun oli vastattava. Montreal on ollut silleen puolituttu kaupunki, jossa olen käväissyt pari kertaa mutten koskaan kesäaikaan, vaikka monesti on ollut tarkoitus. Kun aamusta käänsimme auton nokan kohti Québecin provinssia, olimme perillä Montrealissa pari tuntia myöhemmin selvittämässä mitkä ovat parhaat nähtävyydet Montrealissa viikonloppulomalle.

Montreal on siitä kiva kaupunki, että siellä on paljon ihanan laajoja puistoja, joissa voi nauttia lämpimistä kesäpäivistä tai istahtaa vaikka piknikille. Meillä oli Nisu mukana tällä reissulla, joten keskityimme lähinnä ulkoilma-aktiviteetteihin, mikä passasi vallan hyvin, nimittäin sää oli mitä mainioin (ja siitä on melkoiset farmarin rusketusrajat todisteena…). Ja toisaalta, kukapa sitä nyt kauniilla kesäsäällä haluaisi sisällä piileksiä Montrealin kaltaisessa kaupungissa!

Yli neljän miljoonan asukkaan Montrealilla on kuitenkin kokoa ja näköä sen verran, että kaupunkilomaa kannattaa vähän suunnitella nähtävyyksien kannalta ja selvittää mitä Montrealissa voi tehdä. Tässä vähän listausta paikoista, joissa me pyörittiin ja voin kyllä suositella tätä settiä!

Parhaat nähtävyydet Montrealissa

  • Parc Mont Royal

Näkymä Mont Royal kukkulalta Montrealin keskustaan päinMontreal, Mont Royal – kuulostavat aika samalta, eikö? Montrealin nimi todellakin juontaa juurensa kaupungin Mont Royal kukkulaan, joka on loistava paikka aloittaa Montralin kiertely. Korkeutta kukkulalla ja Mont Royalin puistolla ei ole kuin reilu 200 metriä, mutta se on kuitenkin tarpeeksi korkealla mukaville näkymille. Puisto on muuten myös loistava paikka piknikille, vaikka paikalliset tosin suosivat sitä monenlaiseen sporttailuun.

  • Vieux Montreal

Vieux Montreal eli Montrealin vanhakaupunki kuuluu ehdottomasti parhaat nähtävyydet Montrealissa -listalle!Montrealissa on viehättävä, eurooppalaistyylinen vanhakaupunki, mikä on etenkin kesäviikonloppuisin täynnä matkailijoita. Pohjois-Amerikkalaisittain vanhakaupunki on aika ainutlaatuinen, tosin omasta mielestäni Québec Cityn vanhakaupunki on vieläkin söpömpi ja europpalaisempi. Vieux Montrealissa sijaitsee myös Notre Damen kirkko, joka on kuulemma huikean upea sisältäkin – tämä on jäänyt katsastamatta ihan siitä syystä, että en periaattestakaan maksa sisäänpääsymaksua KIRKKOON. Haloo! Kyllä nyt vitsi kirkkoihin pitäisi päästä ilman maksua. Sori, soijalatte voitti tämän erän, kun samalla hinnalla sai.

  • Vieux Port

Kuva Vieux Port alueesta eli vanhasta satamasta MontralissaMontrealin vanhakaupunki sijaitsee aivan Vieux Portin eli vanhan sataman vieressä ja tämä alue on minusta tosi kiva ihan vain rentoon käveleskelyyn, terassille istahtamista varten tai pienelle puistopiknikille. Vieux Port on ihan oikeasti ollut satama joskus ja nykyään se on noin parin kilometrin mittainen pätkä St Lawrence joen varrella. Loistava paikka hengähtää vanhan kaupungin tungoksesta ja people watch paikallisia ja matkailijoita.

  • Parc Jean-Drapeau

Kuva Montrealin siluetista auringonlaskun aikaanMontrealilla on ihan mukavan näköinen skyline, joka näkyy parhaiten Parc Jean-Drapeaun puistosta, St Lawrence joen toisella puolen sijaitsevilta Ile St Helenen ja Ile Notre Damen saarilta. Tiesitkö muuten, että Montreal itsessään sijaitsee saarella, aivan kuten Manhattan New Yorkissa? Suosittelen Parc Jean- Drapeaun tutkimista pyörällä, koska auringonlaskun aikaan (ilmaista) parkkipaikkaa oli ihan mahdoton löytää – oli muutama muukin liikkeellä. Parc Jean-Drapeau on myös todella laaja alue kierrellä ja siellä on mm. La Ronde huvipuisto.

  • Le Village

Kesäinen kuva Le Village-alueesta Montralissa, parhaat nähtävyydet Montrealissa postauksessaLe Village on värikäs alue monessakin mielessä, eikä vähiten liehuvien sateenkaarilippujen vuoksi. Montreal on selvästi ylpeä tästä alueesta, sillä sitä mainostetaan aktiivisesti kaupungin matkailutoimiston puolesta, eikä suotta! Minusta tämä alue kuuluu ehdottomasti ‘parhaat nähtävyydet Montrealissa’- listalle, koska on tosi mukavaa kierrellä; leveä kävelykatu, ravintoloita ja kahviloita ulkoterasseineen, rennon oloista porukkaa liikkeellä..Kesäaikaan sateenkaarilippujen lisäksi St Catherinen kadulle ripustetaan pinkit lisäkoristeet, mitkä tietysti vain lisää alueen omalaatuisuutta (ja kuvauksellisuutta!).

Nisu Montralissa

Niin kuin mainitsin, meillä oli nelijalkainen karvakaveri mukana ja huh että kaupunkiloma koiran kanssa olikin aika elämys. Nisu ei ole mitenkään kauhean innoissaan väkijoukoista, mutta Montrealin puistot vaikutti olevan kaverille mieleen. Myös meidän hotelli oli koiraystävällinen ja pitää kyllä sananen sanoa ALT – hotellista, joka hoiti nelijalkaisen vieraan niin positiivisesti, että aivan yllätyin!

Ensinnäkin huikea bonus siitä, että ‘koirakerros’ oli 12. kerroksessa, josta oli kivat näkymät. Toisekseen henkilökunta oli koiraystävällistä (eivätkä vain siis sellaisia, että sietävät koiria nenää nyrpistellen) ja olo oli tosi tervetullut, ehkä jopa enemmän kun normaalisti 😀 Pakko myöntää, että oli vähän hassu olo kirjautua sisään hotelliin koiran kanssa, mutta se vaikutti olevan aivan maailman tavallisin juttu. Huoneessa Nisua odotti oma peti, ruoka- ja juomakupit sekä pieni pussillinen keksejä – Napakymppi!

Dog friendly Alt Hotel in Montreal

Onko teillä kokemusta Montrealista tai suunnitelmissa mennä? Tai oletteko yöpyneet koiran kanssa hotelleissa?

Saattaisit tykätä myös näistä

4 comments

Noora June 20, 2016 - 11:58 am

Moi! Ihana lukea juttuja Montrealista! Itse kirjoittelin pari vuotta sitten juttuja sieltä blogiini, joka on harmillisesti jäänyt nyt tauolle. Missä päin Kanadaa asut? http://piljettimaailmalle.blogspot.no/2014/06/montrealin-nahtavyydet-skandaaleja.html?m=1

Reply
Annika June 20, 2016 - 6:30 pm

Moikka Noora! Kiva kuulla, että jutut kiinnostaa 🙂 Mä asustelen Ottawassa, eli en kovin kaukana Montrealista lainkaan!

Reply
Ottawan nähtävyydet | Tarinoita Maailmalta May 29, 2017 - 11:48 am

[…] joten sekin on tapahtumarikas kaupunki ja vain parin sadan kilometrin päässä Ottawasta. Montrealin nähtävyyksistä olen sentään kirjoittanut jo […]

Reply
Matkakohteena Calgary - Tarinoita Maailmalta November 23, 2019 - 9:02 pm

[…] onkin jatkoa juttusarjaani Kanadan kaupungeista. Lue täältä lisää Ottawasta, Vancouverista, Montrealista tai Halifaxista. Québec Cityyn olen menossa joulun alla, joten sieltä tulossa tuoretta postausta […]

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.