I’m dreaming of a white Christmas

by Annika

No itseasiassa ei tarvinnut edes paljoa haaveilla valkoisesta joulusta, kun lunta on ollut jo kuukauden verran ja jo monta päivää sitä on vain satanut lisää. Tiedän, että siellä Suomessa näyttää merkillisen vähälumiselta, jopa Oulun korkeudella. Tuleekohan sinne oikeasti lumeton joulu? Täällä on ollut puolestaan poikkeuksellisen paljon lunta tänä vuonna, vaikka toki valkeaan jouluun täälläkin on totuttu. Kävimme Adamin kanssa tänään iltakävelyllä naapurustossa katselemassa jouluvalaistuksia, samaan tapaan kuin Halloweenina bongailimme koristeltuja taloja. Mitään kovin muhkeita koristeita ei näkynyt tällä kertaa ja mukana olisi kyllä saanut olla lumikengät, sen verran oli hankea poljettavana auraamattomilla kävelyteillä. Tai olihan ne aurattu aiemmin päivällä, mutta siitä ei nyt juuri apua ollut! Näpsimme kuitenkin muutamia lumikuvia, joita halusin teidän kanssa jakaa ja toivoa samalla, että Suomeenkin tulisi jo pian lunta!

hidden lights

Ylläolevan kuvan jouluvalot ovat hyvästi hautautuneet lumen alle ja taustalla olevat autokin ovat saaneet hyvän kerroksen päälleen. Viimeiset pari päivää ovat olleet suorastaan lämpimiä alle 10 asteen pakkasillaan, verrattuna alkuviikon säähän. Mutta korkeissa pakkasissa oli se hyvä puoli, että oli oikein aurinkoista, eikä lunta satanut ollenkaan, joten bussit kulki ajallaan ja muutenkin kaikki oli oikein nätin talvista. Kunhan vain ei tarvinnut kauaa olla pihalla, sillä oli kyllä oikeasti kylmä. Sanojeni todisteeksi otin screen shotin viime tiistain säästä – Ja voin muuten kertoa, että bussia odotellessa kävi mielessä muutto lämpimään kerran jos toisenkin. Sää sitten lämpeni loppuviikkoa kohti ja kadut täyttyivät sohjosta ja talvikenkäni ystävällisesti päättivät päästää hieman vettä ja sohjoa sukkieni kaveriksi. Etsin edelleen mukavia ja nättejä kumisaappaita, sillä ne näyttävät olevan se ainoa tapa pitää jalat kuivina! Luulen, että tässä on ideaa omaksi joululahjakseni, kunhan tapaninpäivän alennysmyynnit koittavat.

Screen Shot 2013-12-17 at 8.01.38 AM

Toronton alueella lumi-ja jäämyrskyt ovat tällä hetkellä vieneet sähköt 400 000 taloudelta mutta täällä Ottawassa on vain tullut lunta tasaiseen tahtiin. Täällä siis tosiaan koetaan joskus jäämyrskyjä, joka on suora käännökseni termista ice storm, joita en kyllä muista Suomessa kokeneeni. Helpoin tapa selittää tätä ilmiötä on vesisateella, jonka pisarat jäätyvät heti kun pääsevät kosketuksiin puiden, teiden, autojen, voimalinjojen ja minkä tahansa kanssa. Täältä voi katsoa kuvia Toronton ja Québecin tämänhetkisestä myrskystä, jolta Ottawa on suurimmaksi osaksi välttynyt. Tällä hetkellä vaikuttaa, että kyseessä ei ole yhtä paha myrsky kuin 1998, joka iski Ottawaan ja etenkin Montrealiin pahasti. Täältä voi katsoa hurjia kuvia siitä, kuinka niinkin yksinkertainen asia kuin jääsade voi murtaa voimalinjoja ja aiheuttaa uskomattomia tuhoja.

snowy lane

Enää olisi maanantai ja puolikas tiistai töitä ja sitten koittaisi joululoma! Töissä onkin ollut kiirettä ja tammikuu tulee olemaan huomattavasti kiireisempi, joten meinaan ottaa joululoman ihan rennosti. Luvassa on tosin varmasti vielä joulupostaus täältä päin, sekä tietysti vähän vuosikatsausta menneeseen ja tulevaan vuoteen, kunhan vuodenvaihde lähestyy. Vielä on pari päivää aikaa osallistua myös Matkamessujen lippujen arvontaan täällä!

Saattaisit tykätä myös näistä

2 comments

Mari December 23, 2013 - 6:31 pm

Jäämyrskyjä, iiks! No mutta, onpahan ainakin kunnolla lunta ja pakkasta näin jouluna, jos jotain hyvää haluaa tuosta aatella.

Karistin tänään Helsingin mustan joulun ja jo lähes uudelleen pian viheriöivän ruohon kannoiltani – Kajaanissa sen sijaan on lunta ihan kivasti ja aatoksi on lupailtu pikkupakkastakin 🙂 Tunnelmallista Joulua teille molemmille!

Reply
Annika December 23, 2013 - 8:55 pm

Kiitos Mari! Ihanaa joulua sinnekin, mahtavaa että sielläkin on lunta 🙂 Joulupäivityksiä odotellessa..!

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.