Matkailun aakkoset 2015

by Annika

Vuosi 2015 oli suunnittelua, seikkailua, kesähelteitä ja näköjään talvihelteitäkin (jouluaattona +18 astetta!). Tuntuu, että eihän tuota nyt niin paljon tullut reissattua, mutta laskujeni mukaan reissattua tuli kuitenkin viidellä eri mantereella. Viime vuonna listasin matkailun aakkoset ja nyt ajattelin tehdä ihan saman, joten pidemmittä puheitta tässäpä vuoden 2015 matkat aakkosin:

A: Adirondacks vuorilla käytiin telttailemassa ja patikoimassa juuri ennen syysruskaa.

B: Buenos Airesissa toljotin tangoa ja manailin mielenosoituksia.

C: Colonia del Sacramentoon karkasin Buenos Airesin sadetta ja suuruutta. Tämä paikka hurmasi, siitä lisää täällä!

D: De Los Andes oli hotellini maailman eteläisimmässä kaupungissa Ushuaiassa.

E: Etelämantere oli kuudes mantereeni ja toki vuoden odotetuin matka.

F: Fordilla tehtiin road trip Yhdysvaltoihin loppukesästä.

G: Tapasin Annika G:n eli Home & Away blogin neidon uskokaa tai älkää niin Buenos Airesissa! Varsinainen bloggaavien Annikoiden tapaaminen..:D

H: Helsingissä pyörähdin tammikuussa matkamessuilla ja viihdyin jopa yön yli.

Untitled design (2)

I: “If you don’t build your dreams someone else will hire you to build theirs” oli tämän vuoden sitaatti ja sen mukaan tein suunnitelmia tulevaisuudelle.

J: Jäävuoria tuli vastaan monenmuotoisia ja -kokoisia. Oli pienen pieniä, ja isompia kuin laivamme ja tietysti vain noin 30% jäävuorista näkyy pinnalle. Läheltä katsottuna se on aika jännän näköinen juttu!

K: Karmela oli Marokon matkan upein riad eli majapaikka. Riadeista lisää täällä!

L: Lake placid New Yorkin osavaltiossa tuli taas katsastettua telttailureissulla. Söpö pieni matkailukaupunki!

M: Marrakech oli Marokon seikkailun aloitus- ja päätöspaikka. Se oli kaupunki joka ihastutti ja vihastutti.

N: Nisu paljastui hieman autopahoinvoivaksi, mutta telttailua ja patikointia rakastavaksi koiruliksi. Nisun ekasta telttaretkestä kirjoittelin täällä.

O: Ortelius-laiva vei läpi myskyjen Etelämantereelle ja takaisin, suomalaisen kapteenin ohjaamana.

P: Paradise Bay oli nimeltään se paikka, jossa vietin suurimman osan ajastani Etelämantereella. Olihan se aikamoisen kaunis paikka!

Untitled design (3)

Q: Quebecin puolella kävin kesällä patikoimassa ja pyöräilemässä turkasen kuumilla kesäkeleillä.

R: Rochester M-hotellissa vietin kolme yötä Buenos Aireissa. Tästä paikasta ja itse kaupungista on vielä postaus tulossa jossain välissä!

S: Saharan hiekkaa löytyy vieläkin converseista Marokon matkan jälkeen.

T: Tagine oli vuoden matkaruoka! Marokossa ei tainnut mennä kuin ehkä yksi päivä ilman perinteistä taginea. Namm, ja loistoruokaa vegeille.

U: Uruguay, maa #29 ja ikävuosia saman verran.

V: Visit Finlandin sivuja selailin tällä viikolla, ihan aikuisten oikeasti. Joulupukki toi lentolipun Suomeen, joten kesäinen Suomen reissu on nyt suunnitteilla!

W: WOW, sanon ensi vuoden suunnitelmista 😉 Tästä lisää kotvasen kuluttua.

X: Xylitolipurkkaa löytyi tämän vuoden jokaisesta Suomen paketista, ja syystäkin! Tällä puolen Atlanttia on ihan ihme sokeripurkkia.

Untitled design (4)

Y: Y niin kuin Ystävä eli Mari, joka tuli käymään heinäkuussa <3

(YY)Z: Hieman sääntöjä taivuttaen keksin Z:llekin käyttöä, nimittäin YYZ on Toronton lentokenttäkoodi ja siellähän tuli vietettyä monen monta tuntia tänä vuonna.

Palataanpa asiaan ensi vuoden puolella, siitä onkin tulossa melkoinen vuosi! Onkos teilläkin jännittäviä suunnitelmia vuodelle 2016?

Saattaisit tykätä myös näistä

13 comments

Laura/My post-University life December 28, 2015 - 2:45 am

Sulla oli kyllä mieletön reissuvuosi Etelämantereineen ja kaikkineen! Innolla odottelen lisäjuttuja niistä! Minä odotan jo ensi vuoden reissuja kuumeisesti kun tämä vuosi meni enemmän tai vähemmän vain Euroopassa reissatessa! Ihanaa uutta vuotta ja hyviä reissuja!

Reply
Annika December 28, 2015 - 10:00 am

Kiitos Laura kommentista 🙂 Minä koitan tässä myös suunnitella matkoja ensi vuodelle, tosin muistaakseni vuosi sitten oli samankaltainen tilanne, ettei ollut kummempia suunnitelmia. Niin niitä aina vain jostain tulee 😀 Täytyykin käydä lukaisemassa sun vuosikooste myös!

Reply
Teea | Curious Feet December 28, 2015 - 6:03 am

Aivan ihana kooste ja vieläkin ihanampi reissuvuosi sulla takana! Mielenkiinnolla jään odottelemaan mitä vuosi 2016 tuo sulle tullessaan :). Mukavaa uutta vuotta!

Reply
Annika December 28, 2015 - 10:01 am

Kiitos Teea! Ihanaa uutta vuotta sullekin 🙂

Reply
Katja December 28, 2015 - 6:07 am

Sun vuosi on kyllä ollu niin uskomaton! Jotenkin mulle on jäänyt niin hyvin nää sun kaikki suunnitelmat ja reissut mieleen. 😀 Sellaisia unelmapaikkoja kaikki. Ja niin kiva tämä aakkos ideakin.
Oikein hyvää ja reissun täyteistä tulevaa vuotta!

Reply
Annika December 28, 2015 - 10:03 am

Kiitos Katja! Tähän vuoteen mahtui kyllä noita eeppisiä reissuja, saapas nähdä mitä sitä ensi vuodelle kehittää…
Oikein seikkailullista uutta vuotta sullekin 🙂

Reply
Annika - home & away December 28, 2015 - 10:50 am

Ihanat aakkoset! Huikeeta oli, että ehdittiin törmätä Buenos Airesissa ja melkein myös lentokentällä meno- ja paluumatkalla, kun lennettiin ihan samoina päivinä 🙂 Ihanaa ja seikkailullista uutta vuotta!

Reply
Annika January 2, 2016 - 9:46 am

Kiitos! Oli kyllä todellakin hienoa tavata Buenos Airesissa, sattui hyvin matkasuunnitelmat kohilleen 😀 Ihanaa uutta vuotta teillekin!

Reply
Tiina, Kinttupolulla December 29, 2015 - 5:21 am

Tosi upea reissuvuosi sullakin takana 🙂 Etelämantere nyt on ihan WOW WOW, eli mielenkiinnolla odottelen tulevaa ja tietty Nisun seikkailuja 🙂

Reply
Annika January 2, 2016 - 9:46 am

Kiitos Tiina 🙂 Nisun seikkailusta pitäisikin kirjoittaa piakkoin!

Reply
sarsa January 1, 2016 - 8:10 am

Hei,

uuden blogini ensimmäisen artikkelin idea on lainattu blogisi aakkoslistauksesta. Mielestäni idea oli hauska. Kiitos siis ideasta. Linkitin blogisi artikkelin omaan ihka uuteen blogiin. Toivottavasti tämä sopii. Oma blogini löytyy Rantapallosta nimellä Pohjoistuuli puhaltaa.

Reply
Annika January 2, 2016 - 9:47 am

Moikka Sarsa! Kiitos kommentista ja linkkauksesta, se toki sopii. Onnea uudelle blogille – mikä hieno tapa aloittaa uusi vuosi!

Reply
Marimente January 4, 2016 - 9:12 am

Hienot aakkoset vuodelle 2015 ja etenkin Y-kirjaimen kohdalla suli sydän! <3 Toivottavasti kohdataan tänäkin vuonna joko Suomessa tai sitte jollain eksoottisella, autiolla saarella! 🙂

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.