Buenos Aires: Tango Show & laittomuuksia

by Annika

Buenos Airesista ja Argentiinasta ei voi montaa artikkelia lukea ilman mainintaa tangosta. Tämä musiikki kun ei suomalaisten harmiksi suinkaan ole lähtöisin Seinäjoelta, vaan Buenos Airesin ja Uruguain Montevideon naapurustoista, joissa se sai alkunsa jo 1800-luvun lopulla. Tango show Buenos Airesissa kuulostaa erittäin kliseiseltä turistihoukuttimelta, mutta onko se sitä sitten kuitenkaan? Ja mihin laittomuuksiin ehtii sotkeutua neljässä päivässä?

En oikein tiennyt mitä mieltä olla tangovouhotuksesta tai siitä kannattaisiko jostain kaupungista etsiä käymisen arvoinen show, vai olisiko se aivan turistien vedätystä. Olin jo päättänyt, että taitaa jäädä tangot välistä, mutta eipä siinä sitten kuitenkaan käynyt. Tapasin nimittäin Buenos Airesissa australialaisen kollegani, joka oli tulossa samalle Etelämantereen matkalle, ja työpaikkamme argentiinalainen partneritoimisto oli vähän villiintynyt ja järkkäillyt meille monenlaista ohjelmaa, mukaanlukien tango shown.

Almacen wine

Malbec maistui!

Uskoisitteko, jos sanoisin, että tango show ja sitä edeltävä illallinen päätyivät olemaan koko Buenos Airesin kohokohta? Taisin jo mainitakin etukäteen, että Argentiinan matkaosasta tulee aikamoinen tutkimusmatka ruokailuun liittyen – Mitä pihvien valtakunnalla on tarjota vegaanille, vai onko mitään? Tämä illallinen etenkin mietitytti etukäteen, mutta aivan turhaan, sillä söin yhden koko reissuni parhaista aterioista illallisen ja tango shown tarjonneessa El Viejo Almacen ravintolassa San Telmon alueella.

Almacen dinner

Vegaani pääruoka

dessert

Ja matkaseuran suklaaunelmajälkkäri

Illallinen alkoi argentiinalaiseen tapaan aika myöhään, muttaa äkkiäkös sitä muutaman parin viinilasin jälkeen piristyi. Yllätyksekseni ruokalistalla oli valmiiksi vegaaniateria, joten en edes aiheuttanut suurta päänvaivaa keittiössä. Pari tuntia vierähtikin kolmen ruokalajin illallisen parissa ja viinin virratessa. Täällä opin myös vihdoin arvostamaan punaviiniä! Sopivan pehmeä Malbec saa kyllä vannoutuneen valkkarin ystävänkin nauttimaan väärän värisestä viinistä.

Illallisen jälkeen meidät hätisteltiin kadun toiselle puolen El Viejo Almacen tangoshown puolelle ja kyseessä olikin tosiaan Show isolla s:llä! Shampanjalasit täyttyivät sitä mukaa kun ne tyhjenivät (eli itse kukanenkin oli aika hiprakassa loppuillasta) ja itse paikka oli sisustettu vanhan ajan glamourin tavoin. Esiintyjiä oli parhaimmillaan kahdeksan ja naisten puvut vaihtuivat moneen kertaan shown aikana. Lavalla ei myöskään nähty suomalaisen tasaisen jäykkää tangoa, vaan intohimoista tanssia, joka muistutti enemmänkin Tanssii Tähtien Kanssa-sarjan esityksiä. Suosittelen lämpimästi! Olin niin yllättynyt tästä illallisesta ja tango showsta (vakuutan, ettei alkoholin määrällä ole asian kanssa mitään tekemistä!), että on pakko suositella muillekin.

IMG_3787

Väliaikamusiikkia -Tangoesitystä ei saanut kuvata

Mutta entäs sitten ne laittomuudet? Itse asiassa täytyy paljastaa, että minulle selvisi vasta myöhemmin, että olin mitään varsinaisesti laitonta tehnyt. Näin jälkeenpäin ajatellen tämä ehkä selittää muutamia kummastuneita katseita, joita sain kertoessani mitä olin tehnyt. Mutta ei kai se kovin paha voi olla, jos opaskin (kyllä vain, työpaikkani partneritoimisto oli oikein palkannut meille kaupunkioppaan päiväksi :D) sitä suosittelee? Puhun tietysti blue dollar rahanvaihdosta, joka on niin räikeästi esillä ettei sitä voisi edes laittomaksi uskoa.

Lyhykäisyydessään on siis kyse siitä, vaihtaako rahansa virallista kurssia käyttäen esimerkiski hotellissa vai hieman epämääräisemmin epävirallista ja reilusti parempaa vaihtokurssia käyttäen. Hotellissa olisin saanut 9 pesoa per USAn dollari, kun epävirallisessa vaihtopaikassa sain 14 pesoa. Buenos Aireisin kaduilla kuulee siellä täällä ‘cambio cambio’-huutoja, ja huutelijat vievät sitten vaihtopaikkaan, mikä ei oikeasti ole niin epämääräistä miltä se voi kuulostaa. Ushuaiassa kadulla huutelijoita ei ollut, mutta hotellista neuvottiin minne piti mennä (casinolle tietenkin) ja sitä suorastaan suositeltiin.

Nyt kuitenkin Argentiinassa on uusi valta ja tällä viikolla maa devalvoi valuuttansa ja aikoo pistää lopun laittomalle blue dollar vaihdolle. En ole ekonomisti, joten lähde spekuloimaan mitä tuleman pitää, mutta varmasti tällä on matkaajillekin vaikutusta tulevaisuudessa. Kertokaapa tulevat Argentiinan matkaajat miten käy valuutan kanssa!

Saattaisit tykätä myös näistä

3 comments

Hanna / Ranskatar reissaa December 20, 2015 - 10:11 am

Samoihin laittomuuksiin sorruttiin mekin Argentiinassa, säästö on kuitenkin useamman viikon reissulla jo satasia, kun vaihtaa rahaa epävirallisesti. Vähän kyllä jännittää, miten tuo valuuttatilanne tästä muuttuu, sillä uutisisten mukaan virallinen kurssi on jo melkein sama kuin epävirallinen. Täytyy ehkä varuuksi kuitenkin ottaa Chilen puolelta mukaan dollareita, kun palataan takaisin Argentiinaan. Meillä jäi tangokokemukset väliin Buenos Airesissa, homma vaikuttaa kyllä juurikin kunnon ylihinnoitellulle turistiansalla, mutta ilmeisesti olisi täytynyt antaa sellaiselle mahdollisuus. Toisaalta tiukka matkabudjetti ei olisi välttämättä antanut myöten…

Reply
Matkailun aakkoset 2015 | Tarinoita Maailmalta December 27, 2015 - 8:19 pm

[…] Buenos Airesissa toljotin tangoa ja manailin […]

Reply
Pikavinkit Buenos Airesiin | Tarinoita Maailmalta February 5, 2016 - 3:13 pm

[…] Buenos Airesissa sitten kannattaa tehdä ja nähdä? Kerroinkin aiemmassa postauksessa  jo perinteisestä tangoshowsta. Kliseisestä turistiansan mielikuvasta huolimatta tämä oli mun […]

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.