Sorry I’m late! New York osa 3

by Annika

Tammikuisen New Yorkin reissun jälkeen reippasti raportoin, että monia vaivaavaa kroonista I Love NYC-kuumetta ei noussut omalle kohdalle. Reissu oli toki mitä mainioin, mutta en ajatellut, että sinne tulisi tarvetta mennä takaisin ihan heti. Kaupunkihan oli jo kertaalleen nähty ja pääpaikat tsekattu. Voin siis hyvillä mielin pistää kaupungin taka-alalle ja pois matkalistalta. Mutta nyt! Puolisen vuotta ensimmäisen reissun jälkeen tuo katala kuume uhkaa asettua päälleni. 

 Se voi kyllä olla ihan yleistä reissukuumettakin, paha mennä sanomaan varmaa diagnoosia vielä. Muutama muukin Yhdysvaltojen puolella oleva kaupunki nimittäin houkuttelisi kovasti, mutta New Yorkiin on täältä yleensä aika edulliset lennot, mikä kallistaa vakaa aina Nykin suunnalle. Meninkin sitten kuumeissani kurkkimaan edellisen reissun kuvia ja mitä vielä! Siellähän oli uusia kuvia vielä vaikka kuinka! Joten ladies & gentlemen, tässä seuraa kovasti perässä laahannut ja kokonaan lähes unohdettu New York osa 3: 

DSCF2959

 Reissun majapaikkana toimi Pod 39 niminen hotelli/hostelli. Tosi siisti ja moderni kaikin puolin ja alakerrassa oli mukavan oloinen lounge area, jossa pystyi hengailemaan iltaisin ja vaikka napostelemaan meksikolaistyylistä purtavaa. Huoneet oli todella tiiviisti pakattuja, mutta toimivia. Vessa/kylppäriratkaisu oli aika mielenkiintoinen..Se oli siis huoneessa, mutta erotettu vain lähes läpinäkyvällä lasiovella, jossa oli muistaakseni vielä tilaa ylhäällä ja alhaalla. En suosittele ujoille vessakävijöille tai romanttiselle reissulle uuden tyttö/poikaystävän kanssa! Mutta sijainti oli tosi hyvä (145 East 39th St), josta käveli vikkelään 5th avenuelle ja taidettiinpa kipitellä Rockfeller Centeristäkin yksi ilta. Hinta oli tammikuussa edullinen ($580 viideltä yöltä ja tämä meni tietty matkakaverin kans puoliksi) ja siihen sisältyi wifi, josta saatetaan veloittaa aika reilustikin. Kerroksia oli 17 ja me oltiin melkein huipulla 15. kerroksessa, ja ikkunasta näkyi Empire State Building. 

DSCF2965
Nämä alla olevat herkut löytyi Ferrara nimisestä paikasta, jossain päin Little Italya. Herkkuja oli pitkät rivit, ja jahkailuksihan se tietenkin meni siinä jonossa seisoessa. Lopulta taisin herkutella suklaakuorrutetulla cannolilla…Mmm. Hyväähän se oli tietenkin! 

DSCF2999
SoHossa olisi saanut shopata vaikka oman ja kaverinkin kukkaron tyhjäksi. Alla oleva kuva on kuitenkin näpätty kävelykierroksella, joten koluamatta jäi liike jos toinenkin. Kukkaro kiittää! Laskin tuossa huvikseni reissun budjettia paikan päällä, siis lentojen ja hotellin lisäksi. Kaikki syömiset aamupaloista lähtien (hello Starbucks!), hyvin vähäiset julkisen liikenteen käyttämiset, taksit lentokentälle, ostokset ja nähtävyydet (NY Times Travel Show ja Rockfeller Center) summautuivat aikalailla vähän yli $400. En tosin ole mikään himoshoppaaja, mutta jonkinlaista härpäkettä tuli kuitenkin löydettyä. 

DSCF2970
 New York Public Library osui matkan varrelle ihan sattumalta, joten pitihän se käydä kurkistamassa millainen paikka se sisältä on. Iso voisi olla aika simppelin osuva kuvaus. Mahtipontinenkaan ei olisi liioittelua. Parissa ensimmäisessä kerroksessa ei näkynyt kirjoja juuri ollenkaan..Mutta olihan siellä vielä kerroksia ylöspäin muutama! Tässä vaiheessa oli jo niin loppuunkulutetu jalat, että olisi vain tehnyt mieli liukua noita kaiteita pitkin alas. 

IMAG0385

DSCF2988
Times Square oli kyllä varmaan inhokkipaikkani koko kaupungissa. Tosin katsotaan vain, nyt kun tämän sanoin niin muutaman kuukauden päästä hehkutan kuinka ihanan eloisa paikka se on! Mainoksia mainosten perään, yli-innokkaita lipunmyyjiä ja hulluna porukkaa olivat asiat jotka nyt ensimmäiseltä jäivät kuitenkin päällimmäisenä mieleen. 

DSCF2927
 Seuraava reissu täytynee ajoittaa talvikauden ulkopuolelle, ihan vain siitä syystä, että haluaisin nähdä Central Parkin. Mutta jätetäänpäs New York hautumaan ja katsotaan milloin se kutsuu seuraavan kerran.

 

Saattaisit tykätä myös näistä

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.