VR, Allegro & alati kasvavat matkahaaveet

by Annika
pietari allegro

*Kaupallinen Matkachat-yhteistyö VR:n kanssa

Edellisestä Suomen matkastani on kulunut jo hävyttömän paljon aikaa, koska asun sen verran kaukana, ettei täältä ihan noin vain pitkälle viikonloppureissulle, tai viikonkaan matkalle, lähdetä. Suomen matka on kuitenkin lähes jatkuvasti mielen päällä ja kyttään niin sanotusti hyvää saumaa milloin saisin työelämästä sen verran taukoa, että voisin lähteä Suomeen.

Tiedätte varmaan sen ilmiön, kun alkaa suunnittelemaan matkaa ja useinhan siinä käy niin, että nälkä kasvaa syödessä. Eli vähän tyyliin, “menen kotiin Pohjois-Suomeen” -> “pysähdyn tosin Helsingissä ainakin päiväksi, pariksi” –> “Missähän mulla on layover, jos pysähtyisin sielläkin pariksi päivää” –> Toisaalta Suomesta pääsee kätevästi myös naapurimaihin…”. Kuulostaako tutulta? Tällaista on ainakin tämän ulkosuomalaisen ajatuksenjuoksu!

helsinki

Toisaalta ihan hyvähän se on yhdistää samalle matkalle monta kohdetta, etenkin kun harvoin käy ja kaukaa tulee. Tämä tekee matkailusta myös ympäristöystävällisempää, kun tekee harvemmin pidempiä matkoja useiden ja lyhyiden matkojen sijasta. Yksi potentiaalinen lisäreissu jota olen pyöritellyt mielessäni seuraavalle Suomen matkalleni on junamatka Pietariin Allegro-junan kyydissä. Allegrohan ei ole varsinaisesti enää uusi juttu, mutta ei sitä vielä silloin ollut olemassa, kun minä Suomessa asuin.

Yllätyin aivan toden teolla, kun luin, että Allegrolla pääsee Helsingistä Pietariin 3,5 tunnissa…! Olen nimittäin kerran käynyt Pietarissa, kulkupelinä linja-auto. Luulen, että vietimme pelkästään raja-asemilla tuon saman ajan! Allegron kyydissä passintarkastus tapahtuu siis liikkuvassa junassa, joten aikaa ei tuhlaudu rajalla odotteluun. Tosin, viisumihan tarvitsee hankkia etukäteen, siihen voi kurkata ohjeet täältä. 

Euroalueen ulkopuolelle matkaamisestakaan ei tarvitse rahan suhteen huolehtia, sillä valuutan vaihto onnistuu junassa sekin. Katselin varsin Allegro-junan hintoja VR:n sivuilla ja näyttäisi, että pääsisin halvemmalla Pietariin kuin kotiin Pohjois-Pohjanmaalle! Lokakuun lopulle sijoittuva hinta yhdensuuntaisesta lipusta olisi ollut piirun verran alle 30€ – tämä on kyllä jo hurjan edullinen hinta ulkomaan matkasta. Lisäksi junamatkailu on myös lempeä ympäristölle, joten senkin vuoksi tämä vaihtoehto houkuttaa.

Pietarissa menisin ehdottomasti katsomaan balettia – Ensimmäisellä matkallani minun piti valita baletin ja Eremitaašin Talvipalatsin välillä ja museonörttinä valitsin jälkimmäisen. En kyllä tätä valintaa katunut, sillä Eremitaaši on edelleen tähän päivään asti upein museo, jossa olen käynyt. Balettiin ei kuitenkaan ole tuon jälkeen tullut mahdollisuutta mennä, joten se on jäänyt hieman kaivelemaan. Menisin tosin takaisin Eremitaašiinkin, sillä se vain oli niin vaikuttava. Enkä varmasti nähnyt kuin murto-osan siitä!

Pietarin matka Allegrolla voisi olla se ensiaskel jo teinistä asti haaveilemaani Interrail-reissuun. Toisaalta, jos jatketaan tällä matka kasvaa suunnitellessa -linjalla, niin eikös se Moskovasta lähde se Trans Siberia reitti Pekingiin, joten jos menen Pietariin niin eikös siitä voisi vain jatkaa matkaa itään … 😉 Jep, olen toivoton tapaus.

Jos sinullakin lähtee matkasuunnittelun suhteen mopo joskus käsistä, niin tule ihmeessä Twitterin #Matkachattiin maanantaisin! Nyt ensi maanantaina meillä VR on mukana juttelemassa junamatkailusta Suomessa.

Saattaisit tykätä myös näistä

1 comment

Junamatkailu Suomessa - mietteitä ja muistoja October 14, 2018 - 9:46 am

[…] suoraan Helsingistä käsin. Allegrolla matkaamisesta tarkemmin kirjoitti myös hiljattain Tarinoita maailmalta -blogin […]

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.