Eettisen matkailun kiemurat puhuttavat

by Annika

Maanantain #matkachatissa oli polttavana aiheena eettinen matkailu. Keskustelua mukana avittamassa oli Reilun Matkailun Yhdistys asiantuntijaroolissa ja keskustelun lomassa tulikin esille monenlaista kokemusta ja näkemystä maailman eri kolkista. Matkachatin parasta antia on minun mielestäni tarinoiden jakaminen, niin perustavanlaatuisesti kun se vain 140 merkkiin voi tehdä 😉 Eettinen matkailu etenkin on sellainen asia, josta mielellään kuulee esimerkkejä, joista voi puolestaan ottaa opikseen.

K1: Mietitkö matkan eettisyyttä sitä varatessa? Mistä saat tietoa aiheesta?

 

 

 

K2: Mitä velvollisuuksia matkailijalla on? Onko loma lomaa velvollisuuksista (esim ilmoittaa rikoksista, auttaa lähimmäistä)?

 

K3: Kerro esimerkki matkakohteesta, jossa käytetyt rahat ovat varmuudella hyödyttäneet paikallisia.

 

K4: Millaisissa eläinkohteissa olet käynyt matkoillasi? Mietitkö tällöin tilanteen eläinystävällisyyttä?

 

 

K5: Oletko matkoillasi todistanut tilannetta, jonka eettisyydestä et ole varma? Veitkö asiaa tällöin eteenpäin?

 

Tätä ja paljon muutakin oli #matkachat tällä viikolla! Tosi mukavaa keskustelua ja monenlaisia esimerkkejä tuli esille. Ensi viikolla onkin aiheena sitten taas jotain ihan muuta, nimittäin:

Ja tähän väliin paljastettakoon parin viikon päässä häämöttävä matkachat koskee lempiaihettani vaellusmatkoja!! Olen niin innoissani, että alan jo etukäteen huutelemaan 😉 Tässä 14.9 vaelluschatissa on mukana meidän ihanien emäntien lisäksi Faralong ja Mandala Travel, joten asiantunteva joukko on kasassa!

Matkachat Twitter hires

Oikein mukavaa viikon jatkoa kaikille! Tavataanhan taas ensi maanantaina #matkachatissa?

Saattaisit tykätä myös näistä

2 comments

Jenna September 2, 2015 - 1:40 am

Tosi hyvä kooste jälleen kerran 🙂 Meni tää ohi matkabloggaajien miitin vuoksi. Tärkeä aihe tuo eettinen matkailu ja tosi hyviä twiittejä aiheesta on tullutkin. Ensi viikkoa en voi kyllä jättää väliin. Vaellusmatkat, jee!

Reply
Annika September 2, 2015 - 8:07 am

Kiitos Jenna! Oli kyllä tosi mukava chatti. Ja huomasithan, että ensi viikolla 7.9 aiheena on kulkuvälineet ja 14.9 aiheena on vaellusmatkat 🙂

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.