Kanadassa asuminen on kivaa koska..

by Annika

Lauran maaliskuisen Britannia-aiheisen postauksen innoittama inspiroiduin minäkin pohdiskelemaan positiivisia asioita Kanadasta ja syitä miksi täällä onkaan niin kiva asua. Jos siis Kanadassa asuminen tai muutto Kanadaan kiinnostaa, niin luepas eteenpäin! Kanadassa on kiva asua koska..

Monipuolinen luonto

Jättimäisen kokoinen Kanada (4634 km etelä-pohjoissuunnassa ja 5514km itä-länsisuunaassa) tarjoaa uskomattoman valikoiman eri ilmastoja ja tietysti sitä kuuluisaa luontoa enemmän kuin sitä ehtisi tutkia. On vuoria, rannikkoa, aavaa, kukkuloita, kallioita, preerioita, jäätikköä…Eli vähän niin kuin jokaiselle jotain!

montreal

Viihtyisät suurkaupungit

Kivoja kaupunkejakin löytyy, jos urbaanielämä miellytttää enemmän kuin luonnon keskellä eläminen. Tosin melkeinpä kaupungista kuin kaupungista pääsee vikkelään luonnon helmaan, jos siltä alkaa tuntumaan. Ottawasta pääsee vartin automatkan jälkeen kirjaimellisesti keskelle metsää, vaelluspolkuja ja isoa kansallispuistoa. Eikä tämä Ottawakaan ihan mikään pikkukylä ole reilulla miljoonalla asukkaallaan! Vancouver on aina niiden “Most liveable cities”- listojen kärjessä, lisäksi on Pariisin jälkeen suurin ranskankielinen metropolialue Montréal, business city Toronto (jonka pormestari on nyt varmasti jo maailmankuulu toilailuistaan) ja monta muutakin pienempää kaupunkia.

2013-07-12 21.12.16

Kanadalaiset ovat avoimia ja ystävällisiä

Ihmiset ovat mukavan ystävällisiä ja puheliaita. Maahanmuuttajat ovat tervetulleita ja monikulttuurisuus on voimissaan, eikä tarvitse pelätä olevansa vähemmistönä tai huonompiarvoinen työmarkkinoilla, vaikka ei olisikaan syntyperäinen kanadalainen. Viime kesänä, vai olikohan peräti toissa kesänä, odottelin kyytiä keskustan tuntumassa ja siinä odotellessa istahdin ravintolan terassille viilentävän juoman kera. En siinä kauaa saanut yksinään istua, kun viereisessä pöydässä oleva pariskunta kyseli, että onko kaveri myöhässä vai mitä istuskelen siinä yksinäni. Selitin että ihan vaan kyytiä odottelen saapuvaksi ja tämän kuultuaan he vaativat, että liityn heidän seuraansa. Ja kohta oli olut nenän alla, vaikka koetin vienosti vihjata, etten oikeastaan juo olutta.

sign

Ei tule tilan puute

Täällä on tilaa tallata! Vähän samaa asiaa kuin tuossa ylempänä, mutta kaupungitkin tuntuvat tilavilta ja vihreiltä, toisin kuin esimerkiksi Briteissä. Täällä on tuikitavallista asua lähellä keskustaa omakotitalossa, kun esimerkiksi Edinburghissa sai mennä aika kauas keskustasta ennen kuin alkoi edes näkymään omakotitaloja, joissa olisi postimerkkiä isompi piha.

lake

Vuodenaikoja joka makuun

Asuinpaikasta vähän riippuen saa kokea kaikki vuodenajat parhaimmillaan – ja pahimmillaan. Talvella on kylmääkin kylmempää kun elohopea huitelee siellä -30 tai -40 asteen lukemissa, mutta kesällä ollaankin sitten saman verran plussan puolella! No ei nyt ihan +40 astetta, mutta +30 useastikin täällä Ottawan alueella. Jos kesä ahdistaa, niin aina voi muutta vaikka Nunavuutin pohjoisosiin, jossa ei taatusti tulee kuuma. Toisaalta voi asua länsirannikolla, jossa ei talvea ole nimeksikään. Luin juuri että Brittiläisen Kolumbian provinssin pääkaupunki Victorian pakkasennätys on 50-luvulta, kokonaiset -15 astetta! Normaalisti talvi on siellä samanlainen kuin Iso-Britanniassa, eli sataa vettä, mutta pakkaset eivät vaivaa.

2014-01-09_1389235124

Tämä maa toimii

Kaikki perusasiat pelaa hyvin; terveydenhuolto toimii ja uskaltaa sairastaa ja käydä jopa sairaalassa jos tarvii. En ole ihan perillä USAn tilanteesta nyt ObamaCaren aikana, mutta ainakin ennen minulla oli kuva, ettei siellä juuri auttanut olla sairaana / sairaalassa, jos ei ollut kunnon vakuutusta. Terveydenhuolto on siis ilmaista täällä, mutta veroprosentti on silti pienempi kuin Suomessa. Vaikka täälläkin valitetaan kyllä korkeista veroista, mutta kun alan puhumaan Suomen verotuksesta, veronurinat loppuvat lyhyeen 😉 Palkkataso on hyvä, vaikka ei täälläkään Mäkkärissä töissä olemalla rikastu.

eggplant
Tämän vuoksi Kanada houkuttelee ulkosuomalaisia! Click To Tweet

Niin paljon nähtävää!

Jos ei voisi harrastaa kuin kotimaan matkailua, niin Kanadassa ei tulisi ongelmaa upeista matkakohteista. Mulla on vielä varmasti suurin osa Kanadan ihanuuksista näkemättä, mutta bucketlistalla ovat Jasper ja Banff National Parks, Brittiläinen Kolumbia lähes kokonaan kaupunkeineen, vuorineen ja valaineen, jääkarhut Manitobassa, Newfounlandin kalliot, maailman korkein vuorivesivaihtelu (15m) Bay of Fundyssa New Brusnwickissa..Ja tietysti aivan toisenlaiseen, Eurroopalaisempaan ympäristöön voi hypähtää ranskalaisen Québecin puolella.

Upeisiin luontoelämyksiin liittyy tietysti olennaisena ulkoilmaelämä, koska Kanadassa everybody loves the outdoors! Olipa menopelinä sitten hiihtosukset, lumilauta, kanootti, kajakki, moottorikelkka tai huskyvaljakko,niin siihen löytyy kyllä tilaisuus. Luistimet ja teltta kuulunevat lähes jokaisen kanadalaisen omaisuuteen.

sign

Osa kuningattaren valtakuntaa

Vaikka asuukin Kanadassa, niin voi silti innostua Britannian kuninkaallisista menoista, sillä valtion päänähän täälläkin on Englannin kuningatar. Toki täällä on Governor General, kunigattaren nimittämä Kanadan päämies ihan paikan päälläkin, tosin tämä rooli on lähinnä vain nimirooli. Saa sillä kuitenkin kivan kartanon Ottawasta. Hallitusta pyörittää pääministeri, tosin toivottavasti nykyinen menee vaihtoon heti kuin vain mahdollista, ennen kuin koko maa on täynnä pitkin poikin meneviä öljyputkia…

1-IMG_4114

Ryan Renolds ja muutama muu

Ja viimeisimpänä, tosin ei suinkaan vähäisimpänä pointtina; Kanadasta on lähtöisin yllättävän moni Hollywoodin komistus, artisti ja näyttelijä (suurin osa taitaa olla British Columbian provinssista). Tiesitkö esimerkiksi, että seuraavat henkilöt ovat kaikki täysiverisiä kanadalaisia: Ryan Gosling, Ryan Renolds, Jim Carrey, Nathan Filion, Keifer Sutherland, Keanu Reeves, Avril Lavigne, Celine Dion, Carly Rae Jepsen, James Cameron, Michael J. Fox, Justin Bieber, Mike Myers, Rachel McAdams, Seth Rogen, Kim Cattrall ja Ottawan oma Sandra Oh, eli Greyn Antomian Christina Yang!

No niin, ketä kaikkia saan odotella tänne tuleviksi piakkoin?

Saattaisit tykätä myös näistä

34 comments

Zella April 6, 2014 - 11:11 am

Kiitos mukavasta ja informatiivisesta blogistasi, olen jo jonkin aikaa seuraillut mutten ole tainnut aikaisemmin kommentoida.

Hih, ihan viivana voisin Kanadaan(kin) muuttaa, mutta tässä on tullut todetuksi viime vuosien aikana se, että jos on “yli-ikäinen” taikka ei omaa jotain special skills-tyyppistä ammattia, niin eipä ole paljon mahdollisuuksia, harmillisesti. Itselleni suunnattoman turhauttavaa se, että kun ainakin oman käsitykseni mukaan kaikki ns. ohjelmat tai Working Holiday-tyyppiset viisumit on tarkoitettu alle kolmekymppisille, niin vaikka hyvä ammattitaito omalla alalla olisikin, on Kanadaan, USA:an ja Ausseihin milteipä mahdoton päästä.

Mutta…..yritys jatkuu 🙂 Hyvää kevättä sinne !

Reply
Annika April 6, 2014 - 12:01 pm

Hei Zella, kiitos kommentista ja seurailusta 🙂 Joo totta tosiaan näyttää nuo Working Holiday-ohjelmat olevan max. 30 vuotiaille, vaikka esim. kanadalaiset saa Uuden Seelannin WH-viisumin aina 35-vuotiaaksi asti!

Mutta eihän sitä koskaan tiedä mitä tulee vastaan, jos sattuu olemaan sellainen tietotaito, jota täällä tarvitaan 🙂 Mukavaa kevättä sinnekin!

Reply
Teea April 7, 2014 - 6:05 am

Oho, en muistanutkaan että sinnekin saa noita WH-viisumeita! Joskus leikittelin ajatuksella, että lähtisin sen turvin joko Uuteen-Seelantiin tai Kanadaan. Nyt alkaisi jo olla kiire sinne kun aikaa jäljellä reilut kaksi vuotta :).

No asumaan tuskin sinne tulen, mutta matkustusmielessä Kanada kiehtoo koko ajan vain enemmän. Eivätkä nämä sinun ihanat postauksesi helpota asiaa yhtään!

Reply
Laura April 6, 2014 - 11:17 am

Tätä oli tosi kiva lukea! Täytyy kyllä sanoa että jos jonnekkin pitäisi muuttaa niin kyllä se Kanada olisi (siis Suomen lisäksi)! Mä ihastuin maahan silloin vaihdossa ollessa ja poikaystävä olisi taas ihan valmis vaikka huomenna pakkaamaan kamansa ja kuskaamaan ne Kanadaan. Se on kyllä ihana maa!

Reply
Annika April 6, 2014 - 11:59 am

Kiitos Laura! Jee, ihana kuulla että muitakin Kanada kiinnostaa 🙂 Tämä on kyllä tosiaan ihana maa, enkä varmasti ole vielä edes niitä parhaita puolia nähnyt!

Reply
Soile April 6, 2014 - 11:43 am

Mä kävin Suomessa ollessani välitystoimistossa, ja sanoin että jos Kanadaan haetaan hoitajia, ni ilmoittakoon mulle 🙂

Reply
Annika April 6, 2014 - 11:58 am

Hahaa, huippua Soile! Olisi varmasti vähän erilaista, ainakin ilmastollisesti nykyiseen verrattuna 😉 Minun käsittääkseni täällä on pula hoitajista, ainakin olen sen joskus nähnyt sellaisella “skills needed”-listalla. Lisäksi Torontossa ja Thuder Bayssakin no vissiin suomenkielinen vanhainkoti, jossa on suomenkielistä henkilökuntaa.

Reply
Maarit Johanna April 6, 2014 - 4:05 pm

Mun oli ensin pakko katsoa kaikki ihanat kuvat ennenkuin edes aloitin lukemaan! Kanadassa on pakko kyllä käydä, eniten haaveilen superpitkästä roadtripistä. Reilu tuhat kilsaa Suomen halki olis vaan pikkupätkä kanadassa :p

Reply
Annika April 6, 2014 - 10:06 pm

Kanada ja superpitkä roadtrip ovat väistämätön yhdistelmä 😀 Jos ajaisin Ottawasta 1000km länteen, niin en olisi edes poissa Ontarion provinssista..! Tosin, voisin olla hyvän matkaa Yhdysvaltojen puolella tai Québecin provinssissa, jos suuntaisin itään. Mutta välimatkat ovat täällä kyllä aika omaa luokkaansa. Mä haavailen Kanadan ja Yhdysvaltojen länsirannikon road tripistä, esim Vancouverista San Franciscoon..Vois tovi vierähtää siinäkin 🙂

Reply
Maria April 11, 2014 - 10:21 pm

Hihhii, et olisi edes täällä meillä 😉

Reply
Annika April 11, 2014 - 11:15 pm

No en edes teillä, vaikkette tunnu niin kaukana olevankaan..Samassa provinssissa ja kaikkea 😀

Reply
Jenni Manninen April 6, 2014 - 10:30 pm

Hei huippu kirjotoitus! JA muuttakaa jo Victoriaan ja taroeeksi isoon kämppään niin voidaan tulla haitoksi 😉 ja kato kuhan noi muksut vähä kasvaa voidaan sit aktivilomailla yhdessä haha 😀

Reply
Annika April 8, 2014 - 8:38 am

Kiitos! Joo me hommataan joku kartano, niin mahtuu vierailijoita 😀

Reply
Marimente April 7, 2014 - 1:03 am

Tiesin ekan kolmen rivin jälkeen, että mulle on sangen vaarallista lukea tämmösiä houkutuslintuja! 😉

Vaikka talven pakkaset onkin kuulostaneet aika tuimilta, niin tuo ihmisten ystävällisyys ja sosiaalisuus kyllä kompensoi sitä. Ei ehkä voi verrata, mutta hyvänä kontrastina huomasin silloin kun tultiin New Yorkista Ottawaan, että Kanadassa jo lentokentällä tunsi olonsa huomattavasti tervetulleemmaksi kuin Jenkkilään ja muutenkin julkisilla paikoilla kuten busseissa, kaupoissa jne ihmiset vaan vaikutti jotenkin maanläheisemmiltä Ottawassa.

Ehkäpä se länsirannikko voisi olla kiva kohde vaikka joku kesä… 🙂

Reply
Annika April 7, 2014 - 9:34 am

Kanada on niin ihana, että jos se ei olisi niin kaukana olisin varmasti jo siellä asumassa! Muistan sillon vaihtoaikoina päivitelleeni esimerkiksi sitä auringon määrää, siis vaikka ulkona olisi lähes 20 astetta pakkasta, niin aurinko lämmittää 🙂

Mun yks italialainen (tai italialaiskanadalainen) kaveri täältä on kasvanut ja asunut teinivuodet Montrealissa (sukujuuret Italiassa) ja kertoi juuri pari viikkoa sitten Quebecin provinssin uudesta yhä enenevissä määrin maahanmuuttaja-vastaisesta politiikasta. En tiedä ootko perillä näistä asioista, mutta sen verran mitä kaveri kommentoi, niin kuulosti tosi erikoiselta. Siis esim. että just englannin kielen näkyvyys kauppojen kylteissä yms. menee koko ajan yhä hullumpaan suuntaan ja joku yrittäjä oli saanut sakot kun oli yrityksensä facebook-sivuille kirjoitellut englanniksi.. whaaaat?

Reply
Annika April 8, 2014 - 8:34 am

“jos se ei olisi niin kaukana”..etkös sä asunut Argentiinassa hetken aikaa? 😀 Kanada on sentään samalla pallonpuoliskolla 😉 Mut hei oikeassa olet tuosta auringonvalon määrästä, sitä riittää talvellakin, mikä tekee Kanadan talvesta siedettävän.

Québecissä on kyllä sellainen meininki, että huh heijakkaa..! Mietin tästä vähän aikaa sitten erillistä postausta, mutta en tiedä kuinka ne Québecin politikoinnit kiinnostaa..:D Vaikka on siellä kyllä sellaisia juttuja menossa nyt, että heikompia hirvittää. Englanninkieltä on tosiaan poistettu katunäkymästä ihan reilulla kädellä, tietyn kokoisten yritysten (tyyliin isompi kuin 5 henkilöä) täytyy olla ranskankielisiä, yritysten nimet ei saa olla “liian” englanninkielisiä tai ainakin pitää olla kaksikielisiä. Eli esimerkiksi Starbucks Coffee on Québecin puolella Café Starbucks Coffee. Periaatteessa yrityksen nimi voi olla englanniksi, jos sen alla on ranskankielinen “selostus” / tag line minkä alan busineksestä on kyse. Ja näitä nimimuutoksia vaaditaan tosiaan sakkojen uhalla! Esim KFC:sta tuli “Poulet Frit Kentucky”, Walmartista ainakin piti tulla “Le Magasin Walmart” ja niin edelleen 😀 Myös ravintoloita grillattiin menujen osalta ihan tyhmistä asioista, kuten sanasta “pasta”, joka on italiankielinen sana, ja sen pitäisi olla menuissa “pâte” Ohesssa linkki muihin vastaaviin esimerkkeihin (http://www.cbc.ca/news/canada/montreal/quebec-language-police-aim-at-more-montreal-restaurants-1.1332751) Eli juu, hieman on yliampuvaa!

Reply
Annika April 8, 2014 - 11:42 am

Joo, just mm. tuosta pasta-sanasta kaveri huomautti. Kuulostaa ihan järjettömältä. Olisi tosi mielenkiintoista lukea tästä ihan oma postaus, jos sua itseäsi kiinnostaa aiheesta kirjoittaa. Ihan varmaan lukijoita kiinnostaisi myös 🙂 Poulet Frit Kentucky.. whaaat? 😀

Hihii, juu. Kyllä mä Kanadaan myös väliaikaisesti takaisin lähtisin, mutta jotenkin tuntuu, että “pidemmän päälle” olisi kiva asustella lähempänä Suomea 🙂

Reply
Ja maailma on sun April 12, 2014 - 7:14 am

Oooh, Kanada vei kyllä sydämeni, vaikka satuimme vierailemaan Brittiläisessä Kolumbiassa vuoden kurjimpaan aikaa eli joulun ja uuden vuoden tienoilla, jolloin vettä satoi kaatamalla päivittäin. Ja silti, kurjasta kelistä huolimatta, Kanada tuntui juuri niin mahtavalta kuin kuvailit edellä! Paluu Kanadaan ainakin reissaamaan on tiedossa tulevaisuudessa (huippua on mies, jolla on mukavia sukulaisia siellä päin), silloin tällöin haaveissa on myös ihan pysyvä muutto tuohon ihmeelliseen ekstreme-ekien ja luontoharrastajien maahan. Katsellaan, katsellaan!

Sinulla on upea blogi, täytyy ryhtyä ihan oikeaksi lukijaksi ja paneutua juttuihisi vielä tarkemmin!

Kauniita keväpäiviä Kanadaan!

-Maiju

Reply
Annika April 12, 2014 - 9:41 am

Kiitos Maiju ihanan piristävästä kommentista 🙂 Vieläkin hihittelen tuolle ekstreme-ekille 😀 Mutta jos vuoret, meri ja upeat maisemat ovat vähänkään sydäntä lähellä, BC on aika huippu paikka! Itse menen ensi kuussa sinne ensimmäistä kertaa, ja pelkään että tulen olemaan ihan myyty! Huippua että teillä on sukulaisia, joiden luona voitte käydä. Mukavasti saa sitä kautta lisäpotkua matkamotivaatioon. Tervetuloa vaan seurailemaan mun tarinoita tänne 🙂

Reply
tytti March 6, 2019 - 5:23 am

auttaisikohan ympäristönvaihdos? voimani uupuvat SUOMESSA Ja suomalaiseen mentaliteettiin. Olis kivaa nähdä livenä sydämen kutsumus – sarjan puitteet.

Reply
Annika March 6, 2019 - 8:32 am

Kyllä se ympäristönvaihdos monesti auttaa ja piristää mieltä kovasti 🙂

Reply
Mellu October 20, 2014 - 1:59 pm

Hei, googlen kautta löysin blogisi. Oli tietenkin pakko heti lukea useampikin sivu.
Itse olen perheeni kanssa muuttamassa Kanadaan, pääpaikkamme on edmonton. Mieheni jo siellä on ollut kolmisen viikkoa aloittelemassa töitään.
On kiva kun törmää suomalaiseen blogiin sieltä suunnalta

Reply
Annika October 21, 2014 - 11:59 am

Hei Mellu, kiva kun löysit blogiin 🙂 Ja huippua, että olette muuttamassa Kanadaan! Edmontonissa en olekaan vielä käynyt, mutta uskon että varmasti tykkäätte 🙂

Reply
Tanja June 22, 2016 - 3:54 pm

Hej Mellu
On pakko kysyä, miten viihdytte ? Miten lapset on sopeutuneet ? Meillä muutto sinne päin tänä syksynä ja mua jännittää ihan hirveesti vaikka itse asunut ympäri maailmaa mutta nyt vanhempana muutot on alkanut pelottaa kun on lapsia 🙂

Reply
Auvo Ryynänen December 18, 2015 - 1:42 am

Hei, ja kiitos blokistasi.

Olen miettinyt muuttoa pois Suomesta kun eläkeikä joskus tulevaisuudessa koittaa. Mielessä on lähinnä Kanada tai Norja, koska olen hulluna erämaihin, vuoriin, melontaan ja sellaisiin asioihin.

Kysyisinkin asuntojen hinnoista. Minulla on rivitalokaksio Joensuussa, josta voisi saada sen 100.000 euroa (sekä jonkinverran säästöjä). Saiskohan sillä rahalla jonkin pikkukaupungin liepeiltä vastaavanlaisen asunnon. Asun nyt Pohjois-Karjalassa, joten ymmärtänet että en halua asua minkää suuren kaupungin lähellä vaan parempi olisi pikkukaupunki joka on kooltaan kuin suomessa vaikkapa Kuopio tai Joensuun. Kohtuullisen automatkan (n100km) säteellä pitäisi olla erämaa- ja järvialueita, sekä vuoristoja vaellus ja melontareissuja varten.

Eli siis millaisen asunnon jostain länsi Kanadan pikkukaupungista voisi kuvitella saavansa vajaan 100.000 euron budjetilla?

Reply
Wallu February 4, 2016 - 4:52 pm

Heippa. Olen viimeaikoina miettinyt paljon Suomesta pois muuttamista. Mielessä eniten Kanada. Kanada ehkä siksi, koska olen kova lätkäfani. 🙂
Kysyin yksi ilta vaimolta olisiko mahdoton ajatus, jos muuttaisimme ulkomaille ja hän ei tyrmännyt ajatusta. Siispä olen nyt tutkiskellut Kanadaan liittyviä asioita.

Tämän blogin löysin googlettamalla ja tekstisi oli mukavaa luettavaa. Mistä neuvoisit aloittamaan Kanadaan muuttamista. Meillä on kaksi ja alle vuoden ikäiset lapset ja varmaan lasten kannalta muutto kannattaisi tehdä kun he ovat vielä pieniä. 🙂 Minulla on kaupallinen koulutus ja haluaisin tietää voiko alaltani saada työtä Kanadasta? Alueena kiinnostaisi Ontarion seutu (Toronto).

Kiitos jo etukäteen vastauksestasi.

Reply
Annika February 4, 2016 - 10:04 pm

Moikka Wallu ja kiitos kommentista! Huippua kuulla, että Kanada kiinnostaa 🙂 Kannattaa kurkata tuo Citizenship & Immigration Canada nettisivu, sieltä löytyy paljon infoa. Työnsaanti ei varmasti alallasi olisi ongelma, mutta työnhakeminen Suomesta käsin on varmasti haastavampaa. On olemassa ns “skills needed” lista, jossa listataan ammatteja, joita Kanadaan halutaan. Näihin lukeutuu melkein kaikenlaiset johtavat asemat ja muita ammatteja, joista täällä on tällä hetkellä pula.
Jos halu Suomesta pois on kova, mutta Kanada vaikuttaa liian haastavalta saada työlupaa, suosittelen Brittejä ensiksi. Sieltä käsinhän voi myös suunnitella Kanadaan muuttoa ja samalla saa englanninkielistä työkokemusta!

Reply
Tanja June 22, 2016 - 3:50 pm

Hej Annika
Sun blogi plus kuvat saa kenet tahansa rakastumaan kanadaan 🙂
Olen käynyt muutaman kerran siellä, mutta en ole koskaan asunut siellä, mutta nyt olis muutto sinne … Tavallaan olen innoissaan mutta toisaalta pelottaa, se on niiin isoa ja suurta, lapset sinne kouluun… mutta kun luin sun blogia minkä löysin googlaamalla muutto kanadaan , helpotti vähän 🙂 🙂
Mutta mitä suosittelisit meidän ottavan mukaan täältä ? Siis muutakin kun salmiakkia 🙂 riisipiirakat ja ruisleivät osaan leipoa 😀 😀

Reply
Annika June 22, 2016 - 8:28 pm

Kiitos Tanja! 🙂 Huikeeta, että sullakin on muutto edessä tänne! Onhan se iso juttu ehdottomasti, mutta varmasti mieletön ja arvokas kokemus koko perhelle.

Haha no jos osaat ruisleipää tehdä niin kaikki on hyvin 😀 Jos olette suklaan ystäviä, niin suosittelen ehdottomasti Fazerin suklaiden tuomista, minusta paikalliset suklaat ei vain yllä Fazerin tasolle. Yksi erikoinen juttu, mitä roudaan Suomesta tänne on jauhelihamauste 😀 Niin ja piparkakkumauste myös (suosittelen myös siirapin tuontia, jos haluat leipoa pipareita jouluksi…). Niin ja tietenkin sitä salmiakkia 😉 Pandan lakuja saa täältäkin!

Aloitin just viikonloppuna Facebook ryhmän kaikille ulkomaille muutosta kiinnostuneille, tuu mukaan jakamaan kokemuksia ja kyselemään ja haaveilemaan 🙂 https://www.facebook.com/groups/ulkomaille/

Reply
Tanja June 23, 2016 - 3:38 am

Kiitos Annika 🙂
Olet ihanan pirtsakka ja positiivinen asenne, HYVÄ ??
Mä pakkailen ja hermoilen, toivon että kaikki menee hyvin, nuorempana muutot uuteen maahan olivat jänniä ja helppoja, ei enää….

Mutta mutta nyt on vain joustettava ja muutettava !
Ihanaa kesää sulle 🙂

Reply
IT-nörtti June 26, 2016 - 4:43 am

Moi Annika, kiitos tosi mahtavasta blogi kirjoituksesta ja siitä että olet iloinen ihminen :). Mulla on ollut aina haaveena muuttaa Kanadaan pitkään ja ajattelin lähteä toteuttamaan unelmani. Kuitenkin aina on ollut jokin pieni este. Päätin että matkustan joko tänä Elokuussa tai viimeistään ensi vuoden puolella turistiksi kuukauden verran jotta asiat tarkenisivat tarkemmin.

Osaatko yhtään sanoa että miten helppoa Kanadaan on muuttaa? Olen kuitenkin lukenut Kanadan muuttoasioita heidän sivuiltaan ja välillä on tuntunut erittäin vaikealta päästä muuttamaan sinne esim. Express Entry ohjelman kautta. Osaatko sanoa että minkälaiset rahkeet ois IT-alan osaajalle mahdollisuudet muuttaa Kanadaan jolla on kanditaatin tutkinto, noin 2-3 vuoden työkokemus alalta ja hyvät englannin kielen taidot? Mikä olisi paras tapa aloittaa muutto prosessi? Työn kautta? Jatko-opiskelun kautta? Vai jonkin muun asian kautta.

Mahtavaa kesää sulle 🙂

Reply
Annika June 26, 2016 - 11:29 am

Moikka ja kiitos kommentista! 🙂 Kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa miltä Kanada vaikuttaa ja etenkin jos tiedät mihin kaupunkiin haluaisit muuttaa, voi olla kiva tsekata se etukäteen.

Kanadaan muutto ei ole helppoa. Ei se kuitenkaan mahdotonta ole, etenkään koulutetuille henkilöille, joiden ammatit löytyy siitä skills needed listasta, joka takaa express entryn! Kannattaa tsekata se lista ja löytyiskö sun ammatti sieltä, siellä on yli 300 ammattinimikettä. Toki helpoin keino ehdottomasti on tulla opiskelemaan tänne, sitten ei tarvitse miettiä kuin opiskelupaikan saanti ja viisumit hoituu lähes itsestään, kun opiskelupaikka on selvillä! 🙂

Kivaa kesän jatkoa sullekin!

Reply
IT-nörtti June 27, 2016 - 1:40 pm

Moikka Annikka, kiitos paljon vastauksestasi :). Tuo opiskelupaikka on käynyt kyllä mielessä että lähtisin sinne opiskelemaan maisterin tutkintoa sinne, mutta eniten pelkään että arvosanani eivät edes välttämättä riitä yliopistoon opiskelemaan, jos olisi jokin keino millä voisi opiskella siellä niin olisin enemmän kuin iloinen :). Näin saisin hoidettua maisterin tutkinnon, tutustua maahan kunnolla ja sen jälkeen päättää jääkö sinne asumaan vai palaisko Suomeen 🙂

Reply
Kia August 26, 2020 - 4:36 am

Moi! Poikaystävä asuu Kanadassa, joten haluaisin myös muuttaa sinne. Miten muutit/millä viisumilla?

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.