Sadepäivän sairasteluja

by Annika

Voi sadepäivä ja sairastaminen! Ulkona on kökkö kevätkeli, vettä sataa ja on harmaata. Lisäksi olen ollut vähän puolikuntoisena jo monta päivää, mutta tänään vihdoin annoin periksi ja jäin kotiin sohvanpohjalle pärskimään hurrikaanitasoisia aivastuksia. Mutta April showers bring May flowers, kuten täällä sanotaan ja eikös ne aivastuksetkin poista pöpöjä kehosta? 

Ajan kulukseni laskeskelin noita World Heritage Site-paikkoja, joista oli aiemmin puhetta #IG Travel Thursday-postauksessa  ja laskin, että olen matkoillani käynyt 31 World Heritage Site-paikassa, eli vielä riittää nähtävää, kun moisia paikkoja on jo lähes tuhat ympäri maailmaa! Tällä sivulla on helppo laskea monessako paikkaa on käynyt.

kevät
Nyt kun tätä aikaa on (ainakin kokonainen päivä!), niin olen jatkanut englanninkielisen blogin perustamisen miettimistä, siis tämän lisäksi tietenkin. Mutta se haave taitaa vielä hautua, kun normaalitöissäkin pitäisi ehtiä käydä sitten terveenä. Tykkään aina mietiskellä monenlaisia projekteja ja bloggaaminen on tietenkin yksi iso ja ihana “projekti”, jota olisi kiva laajentaa. Mutta sitten taustalla on tämä perussuomalainen ajatus; no ei kai sitä nyt kukaan edes lukis..:P Mutta todennäköisesti tulen sitä kuitenkin jossain välissä yrittämään, kuhan jotenkin saan enemmän aikaa käsiini. Stay tuned..

2014-04-05_1396715972
Väli-Amerikan reissuni jälkeen olen jatkanut espanjan opiskelua, kiitos Barcelonan kaimani vinkin Duolingosta! Aivan huippu ohjelma, jonka avulla voi opetella espanjaa, ranskaa, italiaa, saksaa ja portugalia. Ohjelma on täysin ilmainen ja mainosvapaa. Opintokappaleet ovat mukavan lyhyitä, joita voi tehdä vaikka ei olisikaa paljon aikaa tai keskittymiskykyä. Tällä ohjelmalla voi harjotella kuullun ymmärtämistä, kirjoittamista, kääntämistä ja puhumista myös. Itse hommasin tuon sovelluksen vielä puhelimeenkin, niin menee työmatkat bussissa istuen mukavan vikkelään. Aloitin tosi pohjalta ihan vaan kertauksen vuoksi, mutta on kiva huomata että edistyy ja oppii uusia sanoja. Suosittelen! Myös tätä on siis kuulunut sairaspäivän ohjelmaan.

Tällainen pikapäivitys tällä kertaa, jos tässä jatkaisi teen juomista ja pärskimistä. Toivottavasti kuitenkin ei aivan samaan aikaan. Morjens!

Saattaisit tykätä myös näistä

5 comments

Annika April 8, 2014 - 3:37 pm

Jee, ihanaa, että innostuit duolingosta. Se on kyllä ihan huippukeksintö, pitäisi itsekin palata sen pariin.
Mulle tuli mieleen, että mitä jos avaisit enkkublogin tämän saman sivun alle eri välilehteen? Toisaalta ehkä toi saitin nimi vois vähän hämätä niitä, jotka ei suomea ymmärrä 🙂

Kävin mäkin laskemassa nuo UNESCOn kohteet ja tulos oli 46. En odottanut, että noin monta. Yllättävän monta kohdetta näyttää täältä Espanjastakin löytyvän.. olishan tässä vielä nähtävää 🙂

Pikaisia paranemisia sinne pohjolaan!

Reply
Annika April 8, 2014 - 3:41 pm

Kiitos, jospa tässä kohtais ois taas täysikuntoinen. 46 kohdetta, eipä hullumpaa! Espanja on varmasti pullollaan noita kohteita! Ja edelleenkin kauhistelen sitä, etten ole koskaan käynyt Espanjassa 😀 Olisi ehkä tosiaan korkea aika. Mietin tuota välilehtivaihtoehtoakin, mutta tämä blogin nimi ei kyllä passaa ei-suomenkielisten suuhun 😀 Mutta olis kiva, jos olis joku englannin lippu jossain kulmassa ja siitä klikkaamalla pääsis sitten enkkublogiin. Kehitysvaiheessa siis kaikki vielä todellakin, tai siis taitaa olla mietintävaihe ennen tuota kehitysvaihetta 😉

Reply
Marimente April 9, 2014 - 10:54 am

Olipa kiva tuo sivusto missä pysty laskee monta World Heritage-paikkaa on tullu käytyä, luulin ettei mulla oo paljon yhtään mut sain kuitenkin jopa 21! Ilmeisesti en oo aina tiedostanut että esim. kokonaiset kaupungit voi olla jo itessään maailmanperintökohteita 🙂 Ja eiköhän tuolle listalle tuu ainakin pari kappaletta lisää tässä tämän vuoden aikana.

Oot kyllä ottanut saikkupäivätkin hyötykäyttöön kaikilla noilla kielenopiskeluaktiviteeteilla 🙂 Pikaisia paranemisia sulle!

Reply
Maria April 11, 2014 - 10:41 pm

Minulle tuli luvuksi vain 8… mutta en ole loppujen lopuksi matkustellut kovin paljoa eli oikeastaan yllätyin. En tiennyt minäkään että jotku kaupungit lasketaan myös eli silleen sain pojoja lähinnä.

Reply
Annika April 11, 2014 - 11:15 pm

No lukuhan se on kahdeksankin, ja paljon enemmän kuin nolla 😉 Ja todellakin, listalta löytynee aika montakin kokonaista kaupunkia, eli helposti saa lisää kohteita 🙂

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.