Ottawassa elämisen ihanuus

by Annika

Olen täällä blogin puolella huokaillut kerran jos toisenkin, kuinka ihanaa olisi asua jossain missä olisi vuoria, merta tai ainakin sellaiset talvet, jotka eivät hukuta alleen kaikkea toivoa kesästä. On edelleenkin totta, että Kanadan pääkaupungin talvet ovat tuiman kylmiä ja pelottavan pitkiä, mutta nyt kun on kesä… voi mikä kaunis paikka Ottawa onkaan! 

Yksi suurimmista paheistani (makean persouden lisäksi) on varmasti haaveilu siitä mitä voisi olla sen sijaan että arvostaisin sitä kaikkea mitä minulla on. Olen tottunut muuttamaan aika paljon maasta toiseen ja jokainen muutto on aina lähtenyt siitä vaarallisen voimakkaasta ideasta ‘entä jos..’ ja olen onnistuneesti toteuttanut muuttohaaveitani monta kertaa. Edelleenkin suunnitelmissa on muuttaa jonnekin parin vuoden sisällä ja vaihtoehdot vaihelevat Kanadan länsirannikosta Uuteen Seelantiin tai Eurooppaan ja ties minne.

bike ride

Ottawassa on ollut tosi kaunis kesä ja olen onneksi nyt muutamana päivänä havahtunut kesken arkisen työmatkapyöräilyn katsomaan ympärilleni ja todennut, että hitsi vie ei ne nämäkään yhtään hullummat asuinkulmat ole! Sitä jotenkin tottuu näihin tavallisiin maisemiin eikä aina huomaakaan sitä arjen kauneutta. Eilen illalla kävin pienellä pyörälenkillä auringonlaskun aikaan alueella, jossa en olekaan käynyt aika päiviin.

corn

Alle kymmenen minuutin matka ja olin keskellä viljapeltoja -Tuli muuten Suomi mieleen aika vahvasti. Pyöräilin vilja-ja maissipeltojen läpi lehmiä katsellen ja tuntui kuin olisin ollut valovuosien päässä miljoonakaupungista, kun todellisuudessa Kanadan pääkaupungin keskusta oli vain viiden kilomterin päässä. Tulin miettineeksi että monessako paikkaa tämä on mahdollista? Olisivatko juuri nämä maisemat sitä mitä kaipaisin Ottawasta, jos muuttaisin pois? Todennäköisesti.

wheat

Olen ennenkin todennut että luonto tulee Kanadassa lähelle vaikka suurkaupungissa ollaankin  ja näin kävi aiemmin tällä viikolla iltakävelyllä, kun eksyin puolivahingossa keskelle murmeleiden asuinaluetta (tarkennettakoon, että tämä oli n. puolen kilometrin päässä kämpästäni, joten en minä kovin eksyssissä oikeasti ollut). Ruohikko ja pelto kuhisi murmeleita, osa takajaloilla seisten uusia tulokkaita tiiraillen ja osa luikkien pakoon maan alle. Muutamat yksiköt eivät kulkijoista hätkähtäneet  vaan jatkoivat chillailua meistä huolimatta.

marmot

Kun talvella taas hikoilen kuntosalin juoksumatolla hytkyen, tulen kaiholla muistelemaan näitä ihania lenkkimaisemia. Nyt kun kesää on vielä jäljellä, koetan parhaani mukaan niin sanotusti avata silmäni ja katsella vähän ympärillekin, sillä kyllä näitä maisemia kelpaa katsella ilomielin.

run

Sitten kun jonain päivänä jätän Ottawan taakseni, saatanpa olla ihan vähän surullinenkin. Tiedä vaikka jättäisin lukon Ottawan rakkauden sillalle ihan vain kaupungin itsensä takia!

love

Saattaisit tykätä myös näistä

12 comments

Tiina, Kinttupolulla July 20, 2014 - 5:35 am

Hah, ihana murmeli 😀

Reply
Annika July 20, 2014 - 8:48 am

Eikö vain! Ne on aika söpöjä, tosin tämä kuva paljastaa noi hampaat mitkä on aika järeät..! Harmittaa kun tänä kesänä ei ole tullut nähtyä pesukarhuja ollenkaan 😀 Yleensä ne kolistelee meidän roska-astioilla, mutta ne on kai niin hyvin suljettu nyt että ne on luovuttaneet.

Reply
Laura July 20, 2014 - 11:25 am

Ottawan kesä näyttää kyllä todella kauniilta, kyllä noissa maisemissa kelpaa lenkkeillä!

Reply
Annika July 20, 2014 - 11:54 am

Kyllä juu, kesä ja syksy on tosi nättejä! Jospa näistä nyt osais nauttia sen verran, että jaksaa taas talven läpi 😀 Kauhea ajatellakaan moisia talvisia ajatuksia näin keskikesällä..!

Reply
Narulelu maailmalla July 20, 2014 - 12:25 pm

Näyttää kyllä oikein kivalta kesäkaupungilta 🙂 Tykkään Kanadasta juuri sen vuoksi, että siellä näkee upeiden vuorten lisäksi paljon eläimiä. Murmeli <3

Reply
Annika July 21, 2014 - 7:54 am

Todellakin, vaikka välillä ne eläimet tulee kyllä vähän liian lähelle, kun vuoret taas pysyvät kaukana Ottawasta…Mut on täällä jotain kukkuloita sentään 🙂

Reply
Lena / london and beyond July 22, 2014 - 2:34 pm

Minua kiehtoisi todella paljon tuo Kanada, niin vierailla kuin asuakin. Ihana katsaus Ottawaan, tuohon minulle aivan tuntemattomaan kaupunkiin. Pitääkin käskeä poikaystävää tutkimaan tuotakin vaihtoehtoa kun post-dociaan alkaa kohta suunnitella 🙂

Reply
Annika July 22, 2014 - 3:06 pm

Jee, lisää Kanadasta kiinnostuneita! Tää on oikeasti aika huippu paikka asua ja täällä on hyviä yliopistojakin, jos yliopistoura kiinnostaa. Ottawa on oikein kiva paikka kans, mutta kyllä mä sitten taas talvella tulen valittamaan kun on liian kylmää;)

Reply
Marimente July 23, 2014 - 11:22 am

Huippu tuo murmeli! 😀

Mullahan oli missiona että seuraavan kerran Ottawaan sitten joskus kesäaikaan, mutta voi olla että kerkeätte muuttaa länsirannikolle tai paikkaan x ennen ku saan itteni taas sinne suuntaan! 🙂

Reply
Annika July 23, 2014 - 9:43 pm

Eikö ole söpöliini!! No ollaan me näillä näkymin ens kesäkin täällä, joten ei muuta kuin suunnittelemaan 😉

Reply
Jerry / Pako Arjesta July 26, 2014 - 5:38 pm

On niin kiva lukea mielipiteitäsi Ottawassa asumisesta :). Lisää taas omaa mielenkiintoa entisestään sitä ulkomaille muuttamista kohtaan 😉

Reply
Annika July 26, 2014 - 6:08 pm

Kiitos Jerry! Toivottavasti inspiroin sen verran riittävästi, että päädyt sinäkin bloggaamaan Suomen rajojen ulkopuolelta 😉

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.