Ulkomailla opiskelu – Helpoin reitti ulkosuomalaiseksi

by Annika
Tarinoita Maailmalta ulkomailla opiskelu

Ulkomailla opiskelu kiinnosti minua lähes jo ala-asteelta lähtien. Noin 14 vuotta sitten astuin lentokoneeseen, joka lennätti minut Skotlannin Edinburghiin asumaan – ja sillä tiellä olen edelleen. Nykyään Kanadassa, mutta tuosta yhdestä päätöksestä lähteä ulkomaille opiskelemaan se kaikki silloin alkoi.

Jollain asteella tiesin  (tai ainakin toivoin) että jäisin sille tielle, tosin jotenkin näin itseni asumassa Skotlannissa tai ainakin Iso-Britanniassa – tai ainakin nyt Euroopassa! Tosin jos ihan rehellisiä ollaan, niin näen itseni edelleen asumassa Skotlannissa tai Euroopassa, tiedättehän, sitten kun asetun aloilleni 😉 Olen asunut Kanadassa jo kymmenen vuotta samaa menoa (ja lisäksi erillisen vuoden Québecissä opiskelemassa ranskaa osana tutkintoani Skotlannissa), mutta edelleen olen sitä mieltä, että käymässä täällä vain ollaan. Myönnettäköön, että Kanadassa asuminen on niin helppoa, että hyvinhän tänne voisi jäädäkin.

Olen kirjoittanut Skotlannissa asumisesta aiemmin täällä, ja nyt halusin tehdä myös videon tästä, koska ulkomailla opiskelu on sellainen asia,  joka muutti oman elämäni aivan täysin. Haluan ehdottomasti ja kovasti kannustaa kaikkia lähtemään ulkomaille, kenellä vain tilaisuus tulee eteen. Vaikka lukukaudeksi, vuodeksi, loppuelämäksi… Kunhan vain lähdet kokeilemaan ja katsomaan millaista elämä on ulkomailla!

Joten tässäpä siis videon muodossa pohdintojani siitä, miksi ulkomailla opiskelu kannattaa – ja miksi se on myös todella helppoa.

Ja vielä vähän asian laidasta juttua, nimittäin halusin vinkata, että musta on tullut Seikkailijattarien kirjeenvaihtaja! Seikkailijattaret.fi-sivusto on varmasti monille tuttu, mutta jos ei vielä ole niin sehän on sellainen naisten yhteisöllinen matkamedia, josta löytyy paitsi paljon matkajuttuja, myös muita kirjeenvaihtajia ympäri maailmaa ja vaikka mitä muuta matkailuun ja seikkailuun liittyvää. Kirjoittelen sinne suurin piirtein kerran kuussa siis kuulumisia täältä Kanadasta, ja ensimmäinen kirjeeni on jo sivustolla, käyhän kurkkaamassa.

Saattaisit tykätä myös näistä

2 comments

Maikki September 11, 2021 - 10:25 pm

Juuri vein tyttären lentokentälle. Toinen opiskelu vuosi Skotlannissa Stirlingissä edessä. Tiedän, että todennäköisesti hän jää maailmalle, ehkä johonkin Espanjan kieliseen maahan.

Reply
Annika September 12, 2021 - 8:00 am

Voi Skotlannin Stirling on ihana paikka, ja hieno yliopisto sielläkin! Tuli ihan nostalginen olo, voi kun itsekin olisin vasta aloittamassa opintoja siellä.

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.