10 joululahjaideaa matkaajalle

by Annika
lahjaideoita matkailijalle

Joulu on taas ihan ovella ja me jouluihmiset ollaan enemmän kuin innoissamme, kun saamme luvan kanssa soittaa joululauluja, syödä pipareita ja hörppiä lämmintä glögiä! Minähän aloitin pipareiden ja glögin nauttimisen jo marraskuun alussa hyvissä ajoin 😉 Täällä pitää hieman kompensoida, kun ei lunta ole niin täytyy tehostaa muita joulutunnelman luojia. Kuulostaa ihan hyvältä tekosyyltä, eikö?

Jokainen meistä varmasti tuntee jonkun matkailusta tykkäävän ja näin joulun alla halusin jakaa muutaman lahjavinkin meille matkahöperöille! Tietysti se paras lahja matkailusta tykkäävälle olisi lentoliput jonnekin ihanaan paikkaan, mutta tätä listaa varten ajattelin pitäytyä pienemmän budjetin lahjaideoissa.

Lahjaideoita matkailijalle

Matka-aiheinen termosmuki

matkailuaiheinen lahja

Hyötyesine kahvin tai teen ystäville, joka taitaa kulkea ihan matkamuki-nimelläkin. Kuinka osuvaa! Jos vielä löydät sellaisen, joka on matkateemainen tai jonka voi itse kustomoida matkailuaiheiseksi niin tässä hyöty ja hyvä ajatus kohtaavat toisensa. Tietysti myös matkateemainen sanontakin olisi loistava päivittäinen muistutus reissauksesta! Kuvan muki löytyy täältä.

Kännykän-/ passin-/ läppärin-/ tai iPadin kuoret

passinkuoret matkailuaiheinen lahja

Mikäpä sen kivempaa, kuin tuoda matkailun iloja arkivälineisiin! Nykyään voi kaikenmoisia kuoria teettää vaikka omalla kuvalla ja varmasti niitä löytyy kartan tai jonkin ihanan trooppisen rannan kuvilla jo valmiina. Etsy on loistava paikka, josta löytää vaikka minkälaisia aarteita, muun muassa nämä kuvan passinkuoret!

Opaskirja

How every weekend should start ? Where next? ✈️

A post shared by Annika Rautiola (@annikarautiola) on

Ihan kaikki ei vielä ole elektronista ja täytyypä myöntää, että minulla on vain kahdenlaisia oikeita kirjoja; matkaoppaita ja keittokirjoja. Ensimmäisiä huomattavasti enemmän! Suunnitteleeko ystäväsi reissua jonnekin tiettyyn paikkaan? Lonely Planetilta todennäköisesti löytyy sopiva opaskirja. Vaihtoehtoisesti yleinen matkainspiraatiota antava kirja voi ruokkia jo ennestään korkeaa matkakuumetta!

Matkailuaiheiset korut

matkailuaiheinen koru, joululahja idea naiselle

Jotain kaunista, hyödyllistä ja matkailuun liittyvää… Matkailuaiheiset korut! Venetsiassa asustava bloggaajakollegani ja ystäväni Marimente on loistava esimerkki tästä, kurkkaapa hänen korupajaan täältä: LaMiu Designs. Minulta löytyy Marin suunnittelemat ja tekemät lentokonekorvikset, jotka ovat aivan ihanat ja sopivat kuin nenä päähän tällaiselle matkailuintoilijalle!

Matkateemaiset kalvosinnapit

lahjaidea miehille

Miehillekin löytyy matkateemaisia lahjoja, kuten matkailuaiheiset kalvosinnapit. On lentokonetta, karttaa, purjevenettä, maiden lippuja ja niin edelleen. En Suomesta löytänyt vastaavaa (kertokaa ihmeessä jos tiedätte tällaisen paikan olevan!), mutta ainakin Briteistä löytyy online kauppa, josta voi tilata Suomeenkin.

Ensiapupakkaus matkaajalle

lahjaideoita matkailijoille

Matkakokoinen ensiapupakkaus on aina tarpeen! Vaikka sellainen olisi jo joskus reissajalla ollutkin, pakkauksen sisältö on voinut vanhentua ja ainakin tämän reissaajan tapauksessa koko pakkaus on hieman (enemmänkin) kärsinyt maailmalla.

Käsivaaka ja adapterit

Jos pysytään hyötylinjalla, niin loistava lahja jonka olen itse joskus muinoin saanut oli käsivaaka! Se on siis pieni käteen mahtuva vempain, josta roikkuu kestävä koukku. Tällä sitten nostat matkalaukun ja käsivaaka kertoo sen painon pienellä näytöllään. Niin kätevää! Näitä löytyy mm. Prismasta, joten kovin kaukaa näitä ei tarvitse hakea (vink vink, viimehetken lahja 😉 )

Ennen matkaa pakkaaminen aina ole ongelma, mutta esim viikon Lontoon shoppailureissun jälkeen on hotellilla hankala arvioida laukun painoa ennen kentälle menoa. Loistava pari käsivaa’alle on luonnolliseti maailmanlaajuinen adapteri, jota jokainen matkaaja tarvitsee jossain välissä.

Matka-aiheinen juliste

lahjaidea matkailijalle

Toisen kotiin on aina hieman haasteellista ostaa pitää esille pantavaa, mutta jos tunnet lahjansaajan niin matkailuaiheinen kehystetty juliste voisi olla oikein pidetty! Jos et osaa päättää tai uskalla valita toisen puolesta, lahjakortti julisteita ja printtejä myyvään nettikauppaan olisi varmasti tykätty idea. Kuvan printin ja paljon muuta löytää Modern Map Art-nimisestä kaupasta.

Kamerakalustoa

Harva meistä matkaa ilman kameraa, joten valokuvaamiseen liittyvät apuvälineet voisivat olla kiva ja hyödyllinen idea. Itse olen saanut mm. tripodin vuosia sitten ja se on edelleen käytössä. Kameralaukku voi olla loistava lahja, tai sitten täysin hyödytön, jos se on vääränlainen. Ehkäpä lahjakortti valokuvaustarvikkeita myyvään liikkeeseen olisi hyvä?

Maapallopalapeli

globe
Tästä olen tainnut ennenkin mainita, mutta vuosia sitten sain lahjaksi pallonmuotoisen maapallopalapelin. Se on vähän antiikkisen näköinen ja ihan sellaisen koulun karttapallon kokoinen, 1000 palan palapeli. Parasta tässä on se, että sitä ei liimata yhteen vaan se pysyy koossa itsestään, mikä mahdollistaa sen purkamisen ja taas uudelleen rakentamisen. Niin loistava idea sellaiselle, joka muuttaa paljon, sillä sillä tämä ei vie paljon tilaa. Bonuksena maantietotaitojen paraneminen palapeliä kootessa!

Jäikö listalta pois joku loistava ehdotus? Kerro ihmeessä kommenteissa! Mikä on ollut sinun paras matkailuaiheinen lahjasi?

Saattaisit tykätä myös näistä

7 comments

Marimente December 2, 2017 - 1:46 pm

Hienoja ja hyödyllisiä lahjavinkkejä reissaajalle! Tässä juurikin Espanjan matkaa varten pakkaillessa tuollainen laukkupuntari olisi tosi kätevä. Pitää ehkäpä kirjottaa pukille 🙂 Ja iso kiitos laMiu Designs-maininnasta! <3

Reply
Annika December 2, 2017 - 1:49 pm

Kiitos Mari! Ja todellakin tuo laukkupuntari on tosi kätevä, suosittelen ehdottomasti pukille vinkkaamisesta 🙂

Reply
Mikaela December 3, 2017 - 8:29 pm

Tosi luksuskarttapalloja saa Lontoosta, niitä käsin valmistaa Bellerby & co Globemakers. Niiden IG -tilillä näkyy, miten niitä askartelevat.

Reply
Annika December 3, 2017 - 8:46 pm

Hei kiitos vinkistä! Olenkin joskus nähnyt Instassa karttapallojen tekoa, onkohan mahtanut olla sama paikka. Tosi mielenkiintoinen prosessi kyllä!

Reply
katja/jumalainenseikkailu December 4, 2017 - 8:50 am

Näin kainosti mainostan, että toki mun runokirja kuuluisi myös listalle, jossa on runoja Kreikalle ja Suomelle 😉

Reply
Annika December 4, 2017 - 1:20 pm

No hei ilman muuta saa mainostaa, vinkkejähän minä kyselin 🙂

Reply
Joululahjaideoita matkailijoille - Rahalla voi sittenkin ostaa onnea - Tarinoita Maailmalta December 14, 2019 - 9:06 pm

[…] Jos haluat myös harkita matkailuaiheisia lahjoja, niin niitäkin olen listannut tässä joulupostauksessa.  […]

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.