Talvi on täällä!

by Annika

Ottawaan tupsahti illan ja yön aikana alkuviikosta ihan reilusti lunta ja koska se on edelleen maassa, uskaltanen julistaa talven tulleeksi! Ehkä se oli hieman aikaisessa tänä vuonna, mutta jos sama meno pitää paikkansa, jouluun mennessä täällä on oikein komeat nietokset. Lumen lisäksi pakkanenkin on pysynyt siinä -7 asteen tienoilla päiväsaikaan ja yöaikaan onkin sitten lähempänä -20 astetta. Aina joka vuosi näin ensimmäisten pakkasten ja liukastumisten aikaan tulee väkisinkin pohdittua miksi sitä tuleekaan asuttua täällä talven ihmemaassa. Mutta kunhan tähän taas tottuu, niin kyllä sitä kestää!

market

Näppäsin työpaikan ulkopuolelta Ottawan Byward Marketilta muistaakseni maanantaina kuvan, kun sinne oli laitettu jo jouluvaloja. Pari päivää myöhemmin samaiset kuuset olivat ihan lumen peitossa! Aikaisessa lumessa on tosin se hyvä puoli, että ensiviikolla olevat työpaikan pikkujoulut sisältävät koiravaljakkoajelua, jos siis lumi pysyy maassa sillä alueella minne olemme menossa. Siitä seuraa raporttia myöhemmin!

winter

Tänä viikonloppuna olisi tarkoitus etukäteis-juhlistaa Adamin maanantaisia synttäreitä ja ehkä nyt koko viikon sitä suunniteltuani, saan vihdoin joulukortit postiin. Toivottavasti ne vielä ehtivät Suomeen ajoissa! Ostin joulukortit jo lokakuussa, mutta se on jännä miten ne jäävät aina vain odottamaan sitä kirjoittamista. Mutta tänä viikonloppuna saavat mennä, lupaan! Koska joulukuu on siis melkein ovella, pitäisi alkaa täyttämään jo joulukalenteriakin. Tai itse asiassa sille pitäisi ensin löytää paikka.
talvi
Muuten täällä on tämä viiko vierähtänyt töissä ja ulkona liukastellessa. Tänään on kuuluisa shoppailupäivä Black Friday, mutta en tiedä pitäisikö sen takia välttää ostokeskukseen menoa vai ei. Ei se täällä kuitenkaan niin iso “tapahtuma” ole kuin Yhdysvalloissa, jotka tallovat toisiaan alennusten edessä tasan päivä sen jälkeen, kun ovat olleet kiitollisia kaikesta siitä, mitä heillä jo on. Voi noita naapureita! Mutta pitänee tästä lähteä töihin, ihanaa viikonloppua kaikille!

Saattaisit tykätä myös näistä

6 comments

Soile November 29, 2013 - 10:31 am

No onpas talvista ja jouluista. Täällä aavikolla tulee kyllä olemaan täysin mahdotonta päästä joulutunnelmaan… Hyvää viikonloppua sullekin!

Reply
Annika November 29, 2013 - 7:50 pm

Siellä on varmasti aivan toisenlaiset tunnelmat! Muistan, kun olin Australiassa joulun lähellä, mutta ei siellä vain päässyt joulun tunnelmaan.

Reply
Milla - Pingviinimatkat December 1, 2013 - 2:43 am

Itse liputan kauniin lumimaiseman puolesta tämän jatkuvan pimeyden ja sateiden keskellä. Nämä kuvat antavat liputukselle jatkossakin hyvän syyn!

Reply
Annika December 1, 2013 - 9:13 am

Oikeassa olet, onhan se paljon valoisampaa ja raikkaampaa, kun maa on valkeana! Kanadassa on usein vielä kovin aurinkoistakin talvella, kun ei tarvitse kaamoksesta huolehtia 🙂

Reply
Lena December 1, 2013 - 2:51 pm

Ihanaa lunta! Lennän parin viikon päästä Suomeen ja lunta odotellessa. : )
Ottawa on uusi tuttavuus, mukava lukea sun tarinoita sieltä.

Reply
Annika December 1, 2013 - 3:29 pm

Moi Lena ja kiva kun kommentoit 🙂 Lumi on kyllä ihanaa juu, mutta huomasin tällä viikolla, että mun “talvisaappaat” ei kestä yhtään kosteutta, eli sitä ihanaa sohjoa mikä tulee lumen mukana…Juuri ostin nettikaupasta kumpparit 😀

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.