Seuraava matkakohde ja sananen blogiyhteistyöstä

by Annika

Heippa sinne ruudun toiselle puolen! Ajattelin tänään kertoa vähän persoonallisempaa juttua kuin matkatarinoita, tuntuu että on aikaa siitä, kun on viimeksi juteltu. Haha, kuulostaakohan tämä nyt sellaiselta  pahaenteiseltä “We need to talk” – puheelta? Älä huoli, ei ole kyse mistään vakavasta 😀

Tässä kevään aikana on ollut niin paljon niitä kuuluisia muita kiireitä ja vähän matkoja, että ei oikein ollut blogiin asti edes mitään juttua. Tämä onneksi muuttui pari viikkoa sitten, kun kävin Montrealissa viikonlopun vietossa!

Seuraavaan matkaan onkin muuten enää muuten vain kymmenen päivää ja kohteenkin olen pitänyt vakan alla tähän asti. Tosin itse reissu varattiinkin vain noin kuukausi sitten, joten matkoja on suunniteltu aika viime tipassa. Kun kerrankin löytyi suht edullinen hotellidiili ja lennotkin hoitui pisteillä niin …**Rummun pärinää**

snowflake

 

Eli New York kutsuu jo alle parin viikon päästä! Ensimmäisestä New Yorkin reissusta onkin aikaa jo yli kolme vuotta ja se reissu tapahtui tammikuussa… Melkein siitä asti olenkin haaveillut visiitistä tähän kaupunkiin hieman lämpimämpänä ajankohtana ja nyt se on ihan käsillä! Loma loma loma loma! Ok, no ei se ihan vielä, mutta kohta.

Viikko sitten tulikin kokeiltua jotain aivan uutta. Joskus kylmänä helmikuun päivänä mietin, että juu sitten keväällä alan kuntoilemaan ja tein sen minkä olin jo kahtena edellisenä vuotena missannut mattimyöhäisenä: ilmottauduin juoksukisaan! Ottawassa järjestetään joka toukokuussa yksi Kanadan isoimmista maratooneista ja sen yhteydessä on toki lyhempiäkin matkoja tarjolla, joten vihdoin ilmottauduin 10 kilsan matkaan.

Kamalan helteen ja vartin rankkasateen saattelemana tuli sitten juostua yhdessä 13 000 muunkin innokkaan kanssa ja oli kuulkaas aika mukava juosta porukan saattelemana ja melkein koko matkalla oli kadun varsilla katsojia ja hurraajia. Kyllähän sitä jaksaa ihan erilailla kun porukka kannustaa jatkamaan 😀 Tämän vuoden maratoonille sattui kuumin päivä koko kisan 40 vuotisessa historiassa ja reitin varrella asuvia pyydettiin tulemaan ulos vesiletkujen ja sadettimien kanssa, mikä olikin aivan loistava juttu. Oli niin ihana kun hikipäissään yli 30 asteen helteellä (illalla!) sai päällensä jäätävän kylmän vesisuihkun! Kisa meni vallan loistavasti, sijoitus oli joku viidestuhanneskahdeksassadas jotain, mutta ei se tässä nyt pääasia ollutkaan 😀

Marathon collage

 

Ja sitten aiheesta aivan toiseen, nimittäin blogiyhteistöihin. Millaisia tunteita teissä herättää blogiyhteistyöt vai herättääkö minkäänlaisia? Bloggajien kesken ollaan puhuttu paljon tästä aiheesta ja minusta näyttää, että monenlaiset yhteistyöt lisääntyvät tasaiseen tahtiin blogimaailmassa. Jos mietit, että mikä ihmeen blogiyhteistyö, niin tällä tarkoitan esimerkiksi sitä, että bloggaajat saavat maksuttoman yöpymisen hotellissa, tai jonkin tuotteen firmalta X, järjestävät sponsoroituja arvontoja tai saavat kutsun matkalle ja bloggaaja kirjoittaa näistä kokemuksista blogissaan.

Bloggaajista itsessäänkin löytyy monenlaista suhtautumista; on niitä jotka sanovat jyrkän EI:n kaikelle mainonnalle ja brändiyhteistyölle ja on heitä jotka tekevät tiivistä yhteistyötä eri brändien kanssa . Haluaisin kuulla teidän rehellisiä mielipiteitä tästä aiheesta, aiheuttaako yhteistyöpostaukset närää ja katoaako kaikki autenttisuus, vai onko sillä mitään väliä maksoiko bloggaaja reissusta vai ei? Tietenkin tapoja on monia toteuttaa näitä yhteistöitä ja “hyvin tehty blogiyhteistyö” on aika kirjava termi riippuen siitä keneltä kysyy. Olisi kuitenkin kiinnostava kuulla mitä näistä jutuista tuumitte, joten sana on vapaa, kerro mitä on mielenpäällä aiheeseen tai sen viereen liittyen!

Saattaisit tykätä myös näistä

16 comments

Lotta | Watia.fi June 4, 2016 - 5:50 am

On siinä saanut aika kuumassa juosta. Hyvä idea noi letkut ja kiva että jengi lähti siihen mukaan. 🙂

Jos blogiyhteistyö on toteutettu hyvin, ei sitä edes huomaa. Tylsintä on ehkä se, jos blogiin ängetään väkisin jotain tuotteita, jotka eivät blogin aihepiiriin lainkaan sovi. Minusta on ainakin kiva lukea erilaisia hotelli-/matkakohdearvoita eikä se haittaa onko tuo matka/hotelliyö saatu ilmaiseksi vai onko siitä joutunut maksamaan. Kunhan kertoo rehellisesti kokemuksesta.

Ihanaa NYCin matkaa!

Reply
Annika June 4, 2016 - 9:47 am

Kiitos Lotta kommentista! Tuo on ihan totta, minustakin sellainen yhteistyö, jota ei huomaa on parasta. Tokihan se pitää tuoda esille, mutta sellainen mikä blogin aiheeseen sopii toimii minusta hyvin. Väen vängällä tungetuista jutuista paistaa kyllä yleensä läpi juuri se, että on tekemällä tehty.
Kiitos Nykin matkan toivotuksista, oon niin innnoissani!! 🙂

Reply
Helena Arvio June 4, 2016 - 4:31 pm

Oishan se ihanaa, jos mulle maksettas vaik hotelliy;pyminen tai lennot ihan minne vaan..

Ihanaa Nykin matkaa!

Reply
Annika June 4, 2016 - 9:04 pm

Mä tykkään ajatella, että ilmaista hotelliyötä ei ole olemassakaan 😉 Tällä tarkoitan sitä, että vaikka raha ei vaihtaisi kättä niin kuin normaalisti, bloggaajalta silti odotetaan jotain (blogipostausta, instagram kuvaa jne) vastapainoksi.

Reply
Jasmin June 4, 2016 - 7:34 pm

Mä allekirjotan myös ton että paras blogiyhteistyö on sellasta jota ei edes huomaa. Hommasta menee mun mielestä maku siinä vaiheessa kun bloggaaja alkaa ottaa vastaan kaikkia mahdollisia yhteistyötarjouksia ihan vaan siksiettä niitä sattuu olemaan tarjolla. Tai ainakin mä oon lopettanut muutaman blogin lukemisen ihan vaan siksi että blogiyhteistöitä alkoi tulla joka suunnasta mutta tuntui siltä ettei bloggari kokeilisi tuotteita ymv. jos siitä ei maksettaisi. Mut ns. hyvin toteutetuissa blogiyhteistöissä ei ainakaan mun mielestä oo mitään pielessä! 🙂

Reply
Annika June 4, 2016 - 9:10 pm

Kiva kuulla Jasmin! Ja todellakin, liika on liikaa minunkin mielestä. Jos joka toinen postaus alkaa jatkuvasti oleen arvostelua siitä ja tästä – etenkin jos tuotteet liittyy löyhästi itse blogin teemaan – niin makuhan siitä menee. Toki se on minusta ymmärrettävää, jos bloggaaja on ollut esim matkalla yhteistyönä, niin siitä matkasta tulee ehkä useamman kerran postattua lyhyen ajan aikana ja kaikki on merkitty yhteistyöpostauksena. Se jos maanantaina arvioidaan käsirasvaa ja perjantaina rannekelloa niin menee vähän överiksi 😀

Reply
Marimente June 5, 2016 - 6:35 am

Nostan hattua sinun kymppijuoksulle, aika mahtava suoritus ja etenkin noilla keleillä! 🙂
Oon blogiyhteistöiden suhteen hyvin pitkälle melko samoilla linjoilla aiemmin kommentoijien kanssa, eli rehellisesti ja omalla persoonalla tehty postaus blogin aiheeseen sopien kiinnostaa ja mielellään niitä luenkin silmällä pitäen hyväksi havaittuja (reissu)vinkkejä.
Ja oih, NEW YORK! Jään odottelemaan kesäisiä tunnelmia Isosta Omenasta!

Reply
Annika June 5, 2016 - 11:28 am

Kiitos Mari! Tuo rehellisesti ja omalla persoonalla tehty yhteistyöpostaus lienee se juju tässä. Jos yhtäkkiä blogin “äänensävy” muuttuu tai on syytä mietiskellä, että no oiskohan tuotetta X arvioitu, jos ei olis tarjottu, niin sitten ei välttämättä olla enää niissä onnistuneen yhteistyöpostauksen rajoissa.
Ja jes, todallakin New York! Olen niin innoissani! Ja disclaimer tähän väliin, Nykin matka ei ole yhteistyöpostaus 😀

Reply
Pirkko / Meriharakka June 5, 2016 - 10:10 am

Onnittelut hyvin menneestä juoksusta! Itse kipuilin pitkään (tai kipuilen edelleen) blogiyhteistöiden tiimoilta, sillä tiedän ikäluokkani (50+) suhtautuvan hyvin kriittisesti kaikkeen mikä haiskahtaa maksetulta mainokselta ja olen saanut kommentteja tyyliin, että “olen suositellut blogiasi ystävillenikin kun siinä ei mainosteta mitään”.
Muutaman, harvan, yhteistyöjutun olen sittemmin kuitenkin tehnyt, lähinnä kotimaan matkoja siten, että olemme muutenkin olleet johonkin halunneet mennä, vaikka teatteriin toiseen kaupunkiin ja olemme sitten pummineet teatteriliput ja hotellin vastineeksi blogijutuista. Pelkän “ilmaisen” hotelliyön takia, jos juttu ei muuten meitä kiinnosta, etenkään kun itse tapaan hotellijutut skipata lukematta, emme mihinkään yöpymään lähtisi juttupalkalla.

Ulkomaan matkoja ei ole tarjottu, mutta toisaalta hyvä niin, sillä olisimme varmasti 90 prosentin varmuudella kieltäytyneet. Haluamme käyttää kaikki lomapäiväni omiin reissuihin ja niistä meillä on sen verran suunnitelmaa, ettei siihen toista kertaa käyntiä Kuubassa tai Dubain kiertämistä sen markkinoimiseksi mahtuisi. Hetkellisesti kun kuulee jonkun lähtevän blogimatkalle ulkomaille voi ajatella, että miksei tätä minulle tarjottu, mutta kun jo seuraavassa hetkessä tiedän, etten olisi halunnut lähteä, niin hyvä ettei tarjottu 🙂
Useimmista yhteistyöpostauksista kyllä kuultaa ainakin vähän läpi se, että tässä luksushotellissa en muuten olisi asunut, joten tuskin siitä nyt mitään negatiivista sanottavaakaan löydän …

Reply
Annika June 5, 2016 - 11:40 am

Kiitos Pirkko kommentista!
Tuo on muuten varmasti ihan totta, että vanhempi ikäluokka suhtautuu kriittisemmin näihin juttuihin. Minäkään en mainoksista varsinaisesti pidä ja käytänkin AdBlockia koneellani, koska kissanruokamainokset sun muut pop -up tyyliset jutut luovat negatiivisen kokemuksen.

Tuo mainostaminen on kyllä jännä juttu. Minusta blogiyhteistyötä matkablogeissa voisi ajatella myös niin, että se mahdollistaa bloggaajan reissuja, joka puolestaan näkyy lisääntyneinä postauksina ja vinkkeinä blogissa (eli hyötyä on myös lukijalle).

Mä olen muuten ollut ihan samoilla linjoilla, yleensä jos tiedän olevani menossa kaupunkiin X joka tapauksessa, saatan ottaa yhteyttä hotelleihin tai muihin. Näin tein esimerkiksi Buenos Airesissa, en suinkaan olisi sinne asti lentänyt vain ilmaisten öiden vuoksi 😀

Pressimatkoista ei minullakaan ole kokemusta, siis sellaisista missä matkustetaan usemman bloggjaan tai toimittajan porukassa ennalta määrätyn ohjelman mukaisesti. Voisin kyllä lähteä sellaisellekin matkalle, jos kohde olisi kiinnostava. Ne postaukset, jotka blogiin päätyvät ovat kuitenkin (toivottavasti!) hyödyllisiä lukijoille, sama miten se reissu oli järkätty tai kuka muukin oli matkassa.
Olen tykännyt olla suoraan yhteydessä matkanjärjestäjiin ja räätälöidä jotain, kuten tein esimerkiksi Marokon matkani kanssa viime syksynä – suunnittelin itse paikat joissa halusin käydä ja paikallinen taho kertoi vinkkejä ja hoiti järjestelyt.

Reply
Veera June 7, 2016 - 7:12 am

Tosi hieno ja informatiivinen blogi, olen tykännyt tätä selailla! 🙂

Päätettiin amerikkalaisen miehen kanssa 6 Suomessa asutun vuoden jälkeen että nyt voisi muuttaa muualle, ja Kanada kiehtoo kovasti. (Amerikkahan olisi meille helpompi vaihtoehto mutta jotenkin Amerikan poliittinen ilmapiiri ei oikein ole kutsuakseen…) Olen lähiaikoina tutkinut kuumeisesti Kanadaa, kaikkea infoa oleskeluluvista asuinalueisiin, vaikka muutto ei tapahtuisikaan ennen kuin vasta kesällä 2018 kun koulut on käyty loppuun. Kuumetta ei voi estää!

Vancouverin alue kiinnosti eniten leudon ilmastonsa vuoksi kunnes luin tämän:
http://www.moneysense.ca/spend/real-estate/8-factors-that-really-mess-up-vancouvers-real-estate-prices/

Tuo Ottawa voisi olla meille kyllä juuri sopivan rauhallinen suurkaupunki ja totta puhuen olen nyt aika lailla kaukoihastunut siihen. Joka kahvitunnilla tulee googlailtua Ottawaan liittyvää asiaa. Täytyypä ensi kesälle suunnitella reissua jos tarkaistaisi kaupungin ihan paikan päältä. 🙂 Millainen julkinen liikenne siellä on, voiko kehua vai haukkua?
Minkälaisen oleskeluluvan sait Kanadaan? Tutkin Express Entryä ja näköjään pääsisin sillä jonoon helposti (ohjelmistokehittäjiä tarvitaan kaikkialla), loput olisikin sitten odottelua ja työpaikan etämetsästystä. Kuinka moni työnantaja on valmis palkkaamaan maahan vasta hakevia?

Reply
Annika June 7, 2016 - 7:53 am

Kiitos Veera! Ihanaa, että blogista on ollut hyötyä 🙂
Ja hei miten huippua, että Kanada kiinnostaa – Niin kuin varmaan arvaatkin, niin suosittelen lämpimästi 😀 Ja todellakin, haaveilla saa ja pitää, vaikkei muutto oliskaan vielä ajankohtainen!

Vancouver ja Ottawa ovat kyllä kuin yö ja päivä, moneltakin kantilta. Ensimmäisenä erona on varmasti sää; Vancouverissa voi kyllä sadella, mutta lumesta ei juuri ole tietoa ellei matkusta vuorille. Ottawassa taas on “pahemmat” (tai paremmat, riippuu keneltä kysyy!) talvet kuin Suomessa. Talvet ovat kyllä valoisia Suomeen verrattuna, mutta lunta ja pakkasta on perhanan paljon enemmän 😀 Yleinen vibe on myös erilainen, Vancouver on länsirannikon hippimesta (noin kärjistäen), kun Ottawa on enemmän funktionaalinen maan pääpaikka poliittisesti ja korkeasti koulutettuja asukkaita taitaa olla eniten koko maassa. Myönnän kyllä, että Ottawa on aliarvostettu matkailun suhteen, on tämä ihan mukava kaupunki 🙂 Ja just hyvän kokoinen!

Julkinen liikenne Ottawassa kehittyy ja kallistuu koko ajan. Parhaillaan rakenteilla on light rail systeemi lentokentältä keskustaan ja vähän ympäriinsä. Bussit toimivat, mutta ovat aika hintavia, alkaa oleen lähempänä 4 dollaria per kyyti (jolla saa reissata 1,5 tuntia).

Mä sain sellaisen ‘spouse sponsored’ oleskeluluvan, kun mies on kanadalainen, ja nyt mulla on pysyvä oleskelulupa. Hankala sanoa moniko on valmis palkkaamaan ulkomailta, riippuu varmasti niin alasta!

Onnea haaveiluun ja suunnitteluun 🙂

Reply
Veera June 7, 2016 - 8:49 am

Joo, leudon sään puolesta Vancouver saisi kyllä pisteitä, kalifornialainen mies tykkäisi kovasti tutusta säästä. Me joogaavat kasvissyöjät viihtyisimme varmasti Vancouverissa ja toisaalta taas käytännöllisinä teknologianörtteinä voisimme tykätä Ottawastakin. Mutta kotihiirinä se oma asunto on tärkeä, ja jos Vancouverista ei sellaista saa muuta kuin miljoonilla, ei taida olla sinne asiaa… No, tätähän ehtii tutkia. 🙂
4 dollaria (näytti olevan 2,76 euroa) per 1,5h kyyti on itse asiassa ihme kyllä halvempi kuin Jyväskylän 3 euroa per kyyti 1h. Toisaalta täällä on kuukausikortteja ja halvempia 10 kerran kortteja, niitä ei ilmeisesti siellä sitten ole? Kuulostaa kyllä kieltämättä kalliilta kun populaatiota on siellä kuitenkin moninkertaisesti.
Hyvä jos se light rail sitten valmistuu sopivasti vuodelle 2018! 😉
Täytyy katsoa jos vaikka yliopiston puolesta pääsisi vaihtoon, niinhän sitä helposti saisi Kanada-kokemusta. Vaihtoehtoina taisi toistaiseksi olla vain Edmonton, Regina ja Prince Edward Island, täytyypä syksyllä tentata jos vaihtoehtoja löytyisi enemmänkin.
Kiitos tsempistä, eiköhän tässä ole kohta suunnitelmaa jo kehitteillä! 🙂

Reply
Anna | Muuttolintu.com June 12, 2016 - 3:53 am

Hyvin vedetty! Itsekin joka vuosi mietin pitäisikö osallistua johonkin juoksutapahtumaan, mutta aina se on jäänyt. Täällä Melbournessakin on niitä ihan joka lähtöön, ja osa kuulostaa tosi hauskoilta. Mitä tulee blogiyhteistyöhön, niin kuin tuossa on muutkin jo kommentoineet, ei siinä ole mitään vikaa, jos se on asiallisesti ja hyvin hoidettu. Eli yhteistyöstä kerrotaan selvästi ja ollaan rehellisiä, eikä vaan hehkuteta vaikka olisi ollut paska reissu. Ja mielellään tietysti niin, ettei koko blogi ole pelkkää yhteistyöjuttua toisen perään…

Reply
Annika June 12, 2016 - 8:49 am

Kiitos! Minusta tää juoksutapahtuma oli tosi kiva kokemus ja hyvä siinäkin mielessä, että se oli keväällä niin oli pakko alkaa treenaamaan heti kun talvi antoi periksi 😀
Kiva kuulla sunkin mietteet tuosta yhteistyöstä ja hyvä pointti tuokin, että jos koko ajan pukkaa yhteistyöpostausta niin se on vähän tympeää sekin.

Reply
Virpi/Täynnä tie on tarinoita July 5, 2016 - 12:13 pm

Wau, hieno suoritus tuo juoksutapahtuma! Ja NYCin matka, mahtavaa reissua sulle sinne! Blogiyhteistyö-keskusteluunkin päätin kantaa korteni kekoon. Monet tuntuvat olevan sillä linjalla, että jos se sopii blogin tyyliin ja sitä ei ole jokaisessa postauksessa, niin ok. Samoilla linjoilla itse. Jos esim. matkabloggaaja joka on aina vannonut omatoimimatkailun nimeen, onkin yhtäkkiä valmismatkalla all inclusive-hotellissa ja postauksessa on merkintä yhteistyössä niin onhan se aika läpinäkyvää. Hyvänä nyrkkisääntönä itse koen sen, että jos muutenkin käyttäisin yhteistyön tarjoajan palveluja/tuotteita tai olisin ehkä jopa jo käyttänyt aiemminkin, niin uskottavuus on aivan toista luokkaa kuin silloin jos yhtäkkiä innostun jostain itselleni täysin vieraasta jutusta. Toki poikkeuksia voi olla, mutta tapauskohtaisesti tarkkaan punniten. 🙂

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.