Väriä syksyyn!

by Annika

Arvatkaa kuka on jo kuukauden päästä Suomessa? Minä minä minä! Loma tulee kyllä ihan tarpeeseen, sillä töissä on viime viikkoina ollut tosi kiireistä, kun olen muutamien työpaikan muutosten takia nyt toistaiseksi jumissa myöhemmässä työvuorossa. Eihän se nyt ole mitään verrattuna hotellialan “aloita-iltapäivällä-lopeta keskiyöllä”- työvuoroihin, mutta pari tuntia suuntaan ja toiseen muuttaa kummasti päivärytmiä. Joten innolla odotan  kavereiden ja perheen näkemistä, suklaata (hello Fazerin sininen ja punainen) ja ihan vaan olemista.

Töissä on muutenkin ollut nyt vähän kuhinaa, nimittäin yksi torontolainen nainen otti yhteyttä minuun, töissä siis, ja ilmaisi kiinnostuksensa osallistua meidän firman eeppiselle trekkausmatkalle; 5 kuukauden reissuun Himalajan vuoristossa. Tämä nainen ei kyllä paljon suostuttelua tarvinnut ja kun vähän asiaa selvittelin meidän australialaisten trekkaus- ja kiipeilygurujen kanssa niin päätimme hyväksyä ensimmäisen kanadalaisen trekkaamaan Great Himalayan Trailia, siis koko 1700km:n matkan! Ymmärrettävistä syistä tuolle reissulle ei ole kovin montaa lähtijää, eikä sinne kaikkia hyväksytä, mutta ensi maaliskuussa matka taas alkaa ja sitä ja vanhempienkin reissujen blogia voi kurkata täältä: Trek the Great Himalayan Trail Blog Muistuttelen kyllä varmasti kun tuo matka taas alkaa, tuntuu ihan niinkuin olisi tuttu menossa sinne, koska ollaan tän naisen kanssa oltu päivittäin yhteydessä jo pari viikkoa. Rohkea seikkailija..!

blue

Sydney Harbor Bridge

Tällä postauksella meinaan lyödä kaksi kärpästä samalla iskulla, koska kuvina toimivat Deep Red Blues blogin Kealta saadun haasteen mukaiset kuvat. Tarkoituksena oli siis löytää punaisen, sinisen, vihreän, keltaisen ja valkoisen sävyisiä kuvia. Ja löytyihän niitä hetken etsinnän jälkeen! Melkoinen maailmanympärimatka tuli tässä kuvien kanssa.

red

Edinburgh Fringe Festival

Täällä alkaa ihanasti jo syysruska näkyä pikkuhiljaa ja päivä päivältä tulee vain enemmän väriä. Ruskan mukana tulevat myös kylmät säät ja kohta varmaan pitää vaihtaa pyörä bussikorttiin, niisks. Ilmojen kylmetessä ja matkablogeja lueskellessa nousee tietysti itselläkin se kuuluisa matkakuume. Onneksi on tuo Suomen reissu pian jo käsillä, vaikka vähän jo (no, vähän enemmänkin suoraan sanottuna) suunnittelen karkaamista jonnekin lämpimään, sitten kuin täällä on tuon allaolevan kuvan kaltaiset oltavat. Kunhan saan lyötyä lukkoon jotain konkreettista, paasaan varmasti täällä suunnitemista tiuhaan tahtiin!

white copy

Rideau Canal, Ottawa

Olen alkanut Suomen reissuun varustautua jo tekemällä listaa asioista, joita meinaan tuoda mukanani Kanadaan. Olen aikaisemmin tehnyt listaa lähinnä mielessäni, mutta eihän sitä sitten Suomessa ollessa muista yhtään mitä piti tuoda mukana. Tällä hetkellä mun Suomi-lista näyttää tältä:

  • Fazerin suklaata
  • Piparkakkumaustetta
  • Jauhelihamaustetta. Se passaa loistavasti ruokiin, vaikka vege olenkin.
  • Siirappia pipareita varten. Terveisin viime jouluna melassilta maistuvia pipareita syönyt.
  • Iittalan Kivi-tuikkuja. Aina on tilaa Suomi designille!
  • Jonkinlaista salmiakkia. Tai sisuja. Pandan lakuja saa täältäkin, mut salmiakkia ei mistään!
  • Perunajauhoja. Olen niin saamaton, etten löydä/ etsi sitä täältä, ja silti aina kaikki hyvät keksireseptit tartteis tuota. Tilanne täytyy korjata!
green

Scottish Highlands

 Tämä Kean värikuvahaaste olikin aika hauska, sai taas hyvän syyn käydä läpi vanhoja kuvia ja muistella menneitä. Kean blogista löytyy muuten upeita ja tuoreita kuvia Amerikan road tripiltä, suosittelen lämpimästi kurkkaamaan. Kun sain tämän haasteen, tuli heti mieleen, että tämäpäs täytyy laittaa bloggaajakaimalleni Annika Home & Away blogiin, jossa elellään Barcelonan värikkäässä maailmassa. Lisäksi meinasin tämän laittaa Marille, joka alkuvuodesta reissasi niin ikään värikkäässä Meksikossa. Jos värikuvahaaste kutkuttaa, niin saa toki ottaa ja napata idean kuka vaan!

yellow

Alexandra Headlands Beach, Queensland, Australia

Saattaisit tykätä myös näistä

6 comments

Annika September 23, 2013 - 7:02 am

Hei, kiitos haasteesta! Ihailinkin jo Kean makean värikkäitä kuvia. Nääkin on tosi hienoja, varsinkin toi punainen ja valkoinen. Tulee melkein heti innostus päästä lumimaisemaan.
Katsotaan mitä värimaisemia täältä löytyykään 🙂

Reply
Annika September 23, 2013 - 8:02 am

Olepa hyvä 🙂 Ja huh, mulla melkein jo hirvitti laittaa talvikuva, mutta en millään löytänyt muutakaan valkoista!

Reply
Nina September 23, 2013 - 2:35 pm

Itse käytän leipomiseen täällä Kanadassa potato starch eli se on perunatärkkelys, koska täällä perunajauho ei ole samanlaista kuin Suomen leipomiseen tarkoitettu perunajauho 🙂 Tuolla starchilla saa kyllä hyvin tehtyä, oma kääretorttuni ainakin onnistu oikein hyvin 🙂

Reply
Annika September 23, 2013 - 8:04 pm

Jes, leivontavinkkejä! Enpä ole tuota potato starchia ajatellutkaan…Pitänee ehkä siihenkin tutustua, jos nyt sitten kuitenkin unohdan sen perunajauhon tuoda mukanani 😉

Reply
Kea September 30, 2013 - 2:50 pm

Hei mä oon täysin missannu tän kipeenä ollessa! Ihana löytää se näin jälkikäteen ja kiva kun osallistuit… 🙂

Toi vihreä taitaa olla mun suosikki, Skotlantiin pitäis myös joskus päästä. Ihania kuvia muutenkin ja olis kiva törmätä bloggaajaporukalla kun oot Suomessa (jos siis mitenkään ehdit).

Reply
Annika October 1, 2013 - 7:59 am

Skotlanti on kyllä ihana! Mutta mulla vaan tulis hinku muuttaa sinne takaisin, jos ja kun sinne taas palaan..Ihana maa 🙂 Ois kyllä huippua nähdä porukalla, mulla vaan menee suurin osa ajasta pohojosessa, ja luulen että suurin osa bloggaajakaartista asustaa etelässä! Toki Helsinki-Vantaan kauttahan sitä pitää mennä sekä mennen tullen että palatessa, eli jonkin aikaa vietän kyllä Helsingissäkin. Ei koskaan passaa nuo lennot kohdilleen Oulusta, niin pitää aina edellisenä iltana lentää Helsinkiin ja sieltä sitten aamulla jatkaa matkaa.

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.