Minne matkustaa maaliskuussa?

by Annika

Kylmän talvituulen tuivertaessa katselin ikkunasta säätä uhmaavia luistelijoita Rideaun kanaalin jäällä ja lähestulkoon halasin teekuppiani. Nisu lämmitti mukavasti varpaita ja minä…noh, minä haaveilin. Minne ihanaan sitä voisikaan matkustaa maaliskuun kylmästä karkuun, hakemaan ensituulia keväästä?

Amerikat

Florida – Yhdysvaltojen eteläosat ovat mukavan lämpimiä ja voivat olla mukavampiakin vierailla, kuin kesäkuumalla. Juuri tänään puhuin Adamin porukoille Skypessä (he ovat talvipakolaisia Floridassa) ja siellä on aivan t-paitakelit ja auringosta ei ole puutetta!

Kuuba – Lämmintä ja vähäsateista, biitsejä ja palmupuita. Mitäpä sitä muuta maaliskuulle tarvisi?

Patagonia – Trekkailukausi alkaa olla lopuillaan, mutta vielä ehtisi aktiivilomaa viettämään. Buenos Aires näyttää ainakin Britannika-blogin perusteella tosi kivalta tällä hetkellä.

Guatemala– Tulivuoria, järvimaisemia ja värikästä väli-amerikkalaista kulttuuria! Tämä kohde jos mikä saa kevätmielelle.

Meksiko– Chichén Itzá etenkin sietäisi olla maaliskuisen matkaajan listalla, sillä kevätpäiväntasauksen (ja syyspäiväntasauksen) aikaan auringonvalo osuu Chichén Itzá maya pyramidin kaiverruksiin luoden illuusion rakennelman portailla luikertelevasta käärmeestä. Mystistä!

SJDL

Aasia

Nepal– trekkauskausi on huipussaan, rhodorendron puskat kukkivat laaksoissa ja säät suhteellisen lämpimiä korkeammillakin korkeuksilla.

Sri Lanka– Monessa Aasian maassa maaliskuinen sää on sateinen, mutta Sri Lankassa ja osissa Intiaakin sään pitäisi olla kuivempi ja mukavan lämpöinen. Trooppisia maisemia, palmupuita ja rantoja. En tosin tiedä kuinka hyvin Sri Lankan rannat soveltuvat uimiseen, oisko kellään kokemusta asiasta?

Half way point

Eurooppa

Hollanti – Tulppaanikausi alkaa maaliskuun lopussa ja Keukenhof, maailman suurin tulppaanipuutarha, avautuu yleensä maaliskuun 20. päivän tienoilla. Uskomatonta väriloistoa, suosittelen!  Muutoin esimerkiksi Amsterdam voi olla vielä aika harmaa, mutta tulppaanit tuovat kyllä kevätmieltä.

Rooma – Kävin muutama vuosi sitten Roomassa maaliskuun alussa ja sää oli hieman ehkä sateinen, mutta maaliskuun lopussa voisin suositella Rooma pienelle kaupunkilomalle. Kevättä on taatusti ilmassa ja lämpötilat paremmat kuin lumen keskellä.

Alpit- Jos matkan tarkoitus ei ole paeta lunta, niin laskettelukausi lienee parhaillaan Alpeilla. Kannattaa tosin varautua siihen, että muutama muukin on koulujen loma-aikaan liikenteessä.

Irlanti – Säällä ei niin väliä ole, it’s St Patrick’s Day! Vihreään juhlintaan kannattaa ehdottomasti heittäytyä, jos kevätkarkelot, väkijoukot ja vihreä olut kiinnostavat.

Yellow

Lähi-Itä & Afrikka

Jordania– Ei vielä liian kuumaa, mutta ei liian kylmääkään. Oiva aika vierailla Petrassa tai aavikkoseikkailla Wadi Rumissa.

Etelä-Afrikka – Cape Town on erinomainen kaupunkikohde, ilmat ja vedet lämpimiä rantalomailuun. Maaliskuu ei kuitenkaan ole kovin otollinen eläinten bongailuun, joten sellainen reissu kannattaa suunnitella myöhemälle.

camel

Missä te olette viettäneet tai vietätte parhaillaan maaliskuuta? Suosiiko säät?  Jos ei, niin missä olisitte mieluiten juuri nyt? 

Saattaisit tykätä myös näistä

20 comments

Esa | Reissuesan matkablogi March 11, 2015 - 1:20 am

Parhaillaan Thaimaassa, jossa säät suosii. Lämpötila on 32, mutta en uskalla valittaa, että olisi liian kuuma. Viime vuonna olin maaliskuussa Dominikaanisessa tasavallassa.

Sri Lankassa on hyvä uimaranta ainakin Hikkaduwassa 98-kilometripylvään luona, tarkistin omasta matkablogistani :).

Reply
Annika March 11, 2015 - 5:53 pm

No sulla on säät kohillaan! Kyllä nuo lämpötilat kelpaisi oikein mieluusti. Ja nyt tiedetään ainakin, että Sri Lankakin passaa uimiseeen 😀

Reply
Milla - Pingviinimatkat March 11, 2015 - 1:50 am

Maaliskuu on vähän kuten marraskuu. Se kuukausi kun lähes aina olen vaan kotimaan kamaralla, mutta oikeasti tarve muualla olemiseen on poikkeuksellisen korkea. Kerran säästelimme talvilomat maalis-huhtikuun vaihteeseen ja suuntasimme Thaikkuihin. Kuuma oli, mutta kesän odotus ei tuntunut enää lähes niinkään pahalta. Parikin kertaa olemme olleet pääsiäisen aikaan Roomassa, mutta en muista oliko kyseessä juurikin maaliskuu. Hyvin toimi silti ja keväällä kaupunki onkin mielestäni parhaimmillaan. Ensi viikolla kutsuu Etelä-Saksa, jossa oli viime viikonloppuna +17 ja auringonpaistetta, whoop! Ehkä pitäisi ottaa tavaksi maaliskuinen miniloma jossakin päin eteläisempää eurooppaa 🙂

Reply
Annika March 11, 2015 - 5:55 pm

Olet aivan oikeassa maalisuun ja marraskuun yhteydestä! Thaimaalle tuli siis täällä jo toinen ääni. Tuo etelä-Saksan +17 kuulostaa aika mukavalta, tänne on luvattu ens yöksi -17…Mutta kyllä se kesä sitten joskus tännekin löytää 😉

Reply
Elina | Vaihda vapaalle March 11, 2015 - 3:14 am

Hyvä lista! Pitää oikein itse pinnistellä missä olisin ollut maaliskuussa. Vaikka todella paljon matkustankin, niin jostain syystä maaliskuussa olen tainnut olla yleensä Suomen kamaralla. Yleensä olen ajoittanut matkat marraskuu-helmikuu välimaastoon. Kymmenisen vuotta sitten Malesian Langkawilla oli mahtavat sää maaliskuussa ja muutama vuosi sitten maaliskuinen Australia oli oikein suosiollinen.

Reply
Annika March 11, 2015 - 5:57 pm

Australiaa mietin itsekin, että olisi pitänyt listata sekin tänne, mutta toisaalta se on niiden kesän loppua..mutta loppuuko se niidenkään kesä koskaan 😉 Malesiakaan ei varmasti olisi yhtään hullumpi paikka rantoineen viettää maaliskuut!

Reply
Jerry / Pako Arjesta March 11, 2015 - 3:22 am

Haluaisin vaikka minne maaliskuussa, mutta valitettavasti se ei nyt oikein onnistu. Mutta jossain vaiheessa tavoitteena on ehdottomasti se, että näihin aikoihin voi lähteä joka vuosi jonnekin lämpimään, kuten vaikkapa Karibian risteilylle tai Floridaan yms. tai sitten kivalle kaupunkilomalle esimerkiksi Tokioon tai New Yorkiin :).

Reply
Annika March 11, 2015 - 5:58 pm

Joo tuo Karibia olisi aika otollinen tähän aikaan vuodesta. New Yorkista en tänä vuonna tiedä onko siellä asiat yhtään paremmalla mallilla kuin täällä 😀

Reply
Saana / Always Abroad March 11, 2015 - 4:49 am

Italiassa Rooma on mielettömän kaunis ja keväinen maaliskuussa, kunnon aurinkoa kaipaavan kannattaa mielestäni suunnata etelään, esimerkiksi Sisiliaan! Sadekausi on kummassakin ehkä hieman edelleen menossa maaliskuussa, mutta huhtikuussa jo helpottaa – ollaankin just lähössä poikaystävän kanssa Sisilian eteläosaan pääsiäisenä, jihuu 🙂

Reply
Annika March 11, 2015 - 5:59 pm

Oi Sisilia pääsiäisenä kuulostaa mahtavalta, oikein hyvää reissua!! 🙂

Reply
Marimente March 11, 2015 - 4:59 am

Ai jai, kohtalokasta lukea näitä sun matkakohdeinspiraatiopostauksia! Tuntuu että voisin lähteä noista mielelläni mihin tahansa – etenkin hyvässä seurassa! 😉 Etenkin Kuuba kiinnostaisi nyt, ja työkaveri löysi sinne juuri lennot Milanosta 500e! Toisaalta tuo Guatemala ois ikuisena haaveena myös….

Reply
Annika March 11, 2015 - 6:00 pm

No hyvässä seurassaan sitä nyt lähtee vaikka sadekauden keskelle jonnekin viidakkoon 😀 Ohoh, eipäs ole hullummat hintaiset nuo Kuuban lennot..! Mua on kans nyt Guatemala alkanut kutkuttaan viime aikoina, pitänee siitä kehittää meidän seuraava kahdenkeskinen kohde 😉

Reply
Ida - idaloveslife March 11, 2015 - 2:09 pm

Helou ja terveiset Itävallasta! Aurinkoa piisaa ja viime aikoina lämpötilat ovat saattaneet nousta jopa +17-asteeseen. Täällä tarkeneekin jo siis oikein mukavasti, on kiehtovaa seurailla luonnon heräämistä. Sri Lankaan uimaan aikoville suosittelisin näin tälläpuolen vuotta länsi- ja lounaisrannikkoa. Itärannikko keväisin myrskyisä, mutta syksyllä kuulemma maan parhaimmat surffiaallot löytyvät sieltä.

Reply
Annika March 11, 2015 - 6:01 pm

Oo, aurinkoiset terveiset Itävallasta on vastaanotettu kiitollisesti 😀 Mukavan kuuloiset lämpötilat sielläkin. Ja kiitos Sri Lanka vinkistä 🙂

Reply
Jenna March 12, 2015 - 7:12 am

Tosi hyvä lista! 🙂 Alpit ja Itävalta kutsuu mua kuun lopussa. Muistaakseni oon maaliskuussa reissanut lähinnä Pohjoismaissa ja Thaimaassa. Yleensä maaliskuu on sellainen välikuukausi, ettei pysty matkustamaan.

Reply
Teea / Curious Feet March 12, 2015 - 2:27 pm

Hyviä vinkkejä! Joskus voisi olla paikallaan kokea Nepal, ehkä juurikin maaliskuussa :).

Tällä hetkellä ollaan kuiteskin Etelä-Saksassa ja kelepaa. Kukat pilkistelee maasta, aurinko lämmittää ihanasti, puut vihertävät. Joinakin päivinä pärjää jo ilman trenssiä, ihanaa!

Reply
Annika | travelloverblogi March 12, 2015 - 4:01 pm

Aina välillä pääsiäinen on maaliskuussa, ja aina pitkänä vapaana on johonkin päästävä. Kaikenlaisia Itä-Euroopan kaupunkeja, Algeria, Lissabonia on tullut pääsiäisinä kierreltyä. Osa ollut tietty huhtikuun puollella. Ajallisesti pidempiin reissuihin en ole tainnut maaliskuussa koskaan revetä.

Reply
Satu VW I Destination Unknown March 20, 2015 - 4:28 pm

Täällä Norjassa säät suosivat, eli mikäpä täällä ollessa, mutta Irlantiin lähtisin ihan koska vain…. 🙂

Reply
Annika March 21, 2015 - 5:04 pm

Hahah, no sua ei tarvitse paljoa houkutella! Eipä silti, itsekin lähtisin Skotlantiin takaisin saman tien -tosin en maaliskuussa!

Reply
Pirkko / Meriharakka March 23, 2015 - 8:56 am

Jordaniassa mekin olemme joskus käyneet maaliskuussa, samoin siinä lähellä Qatarissa, Bahrainissa ja Kuwaitissa mm. – kaikki hyviä maaliskuun kohteita. Kuukauden kuva -sarjassani olen ehtinyt jo valita kaksi maaliskuun kuvaa, maaliskuussa tehdyistä matkoista, ja niiksi ovat osuneet Peking ja Madeira. Kumpikin kohde oli ihan ok maaliskuulle, etenkään jos ei helteitä erityisesti arvosta.

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.