Matkamietteitä

by Annika

Kaksi viikkoa aikaa reissuun lähtöön ja olo on kuin reissuun olisi vielä kuukausia. Oletin, että tähän aikaan olisin jo rinkka pakattuna ja toinen jalka lentokenttätaksissa, mutta yllätyksekseni huomaan suhtautuvani tilanteeseen oikein leppoisasti. Itse asiassa olen käyttänyt enemmän aikaa kesän reissujen suunnitteluun viimeisen parin viikon aikana! 

Tätä matkaa on toki vatvottu, haaveiltu ja suunniteltu jo pitkän aikaa, joten ehkä tämä vaihe on jokin henkinen valmistautuminen ja kaiken turhan unohtaminen. Luen matkakohteista paljon tietoa etukäteen, mutta lähempänä lähtöä en halua katsella tulevan kohteen kuvia ja sen myötä luoda ehkä epärealistisiakin mielikuvia. Esimerkiksi jos nyt hukuttaisin itseni aurinkoisiin kuviin tulivuorista pilvetöntä taivasta vasten ja sitten paikan päällä onkin pilvinen sää, en usko että voisin välttää pettymyksen tunteen, kun se paikka ei olekaan niinkuin kuvissa ja sääkin on ihan pielessä. Mielestäni on parempi, että tulevasta matkakohteesta on vähän hämärä kuva, enemmänkin tyyliin “siellä tulee olemaan tulivuoria ja vihreää kasvillisuutta..”

Travel quote

Haen matkoiltani etenkin sitä  wow-tunnetta, joka tulee kun näkee jotain uskomatonta ensimmäistä kertaa. Tai ei sen niin uskomatonta tarvitse olla; ensimmäinen palmupuukin voi tuoda tuon tunteen. Puhumattakaan siitä kun heittää rinkan selkään ja astuu taksista ulos paikan päällä ja katsahtaa ympärilleen. En halua pilata tätä mahtavaa tunnetta sillä, että olisin käynyt paikan lävitse google street viewn tai muiden kuvien kautta!

horse quote
Tältä matkalta haluan vähän myös seikkailua ja hyppyä tuntemattomaan. Minulla on jo ikävä sitä tunnetta, kun on jossain täysin uudessa paikassa kaukana omalta mukavuusalueelta. Tämä on ehdottomasti asia, jota minun tarvitsee kokea aina aika ajoin, sillä jumitan kyllä omalla kotoisalla, pullantuoksuisella mukavuusalueellani ihan liikaa. Toki sieltä mukavuusalueelta voisi tehdä pieniä retkiä useasti, mutta sitä kun pitää olla tällainen kaikki tai ei mitään persoona, niin sen sijaan minä lähden reissuun. Mikäpä sen parempi tapa oppia itsestä uutta ja jättää mukavuusalueet kauas taakse, kuin matkustaminen?

beach quote
Tällaisia mietteitä lauantai-illan kunniaksi. Vielä ei siis ihan tunnu siltä, että kahden viikon päästä olen Costa Ricassa, mutta odotan innolla sitä huumavaa lähestyvän matkan tunnetta, kun se iskee.

Saattaisit tykätä myös näistä

8 comments

Jenni Manninen January 26, 2014 - 12:02 am

KADE! Ei muuta.

Reply
Annika January 26, 2014 - 1:37 am

No Jenni lähden nojatuolimatkalle mun ja Marin blogien seurassa 🙂

Reply
Silja January 26, 2014 - 4:09 am

Mulla on vähän samat fiilikset tosta matkakohteesta selvää ottamisesta. Yleensä paikasta on lukenut ja kuullut paljon jo ennen lentojen varaamista, ja sen jälkeen lähinnä selvittelen kaupungin/alueen “rakennetta” karttoja tutkimalla jotta saan päätettyä mistä päin kannattaisi ottaa hotla ja kuinka pääsee lentokentältä eteenpäin. Ja täytyy sanoa että kun muutin Antigualle ja Irlantiin 3-4kk niin olin molemmissa tapauksissa harvinaisen valmistautumaton 😀 Antiguan tarkasta sijainnista maailmankartalla en ollut edes ihan varma, hups… Kun on enemmän aikaa tutustua paikkaan paikanpäällä niin on helpompi ottaa rennommin myös kotona kun tietää ettei heti ekana päivänä tarvitse syöksyä mihinkään 🙂

Reply
Annika January 26, 2014 - 8:40 am

Mä en oikeastaan ole vieläkään edes tutkinut noita kaupunkien karttoja, kunhan suurin piirtein katsoin, ettei hotellit ole ihan missä sattuu. Lentokenttäkuljetuksesta koetin ottaa selvää hotellin kautta, mutta eihän sieltä mitään kuulunut..Mutta selvinneepä tuo sitten paikan päällä, hinnan tiedän suurin piirtein, jottei taksikuskit pääse kovin vedättään.

Antigualle muuttaminen oli varmasti aika seikkailu!!

Reply
Kea | Deep Red Blues January 26, 2014 - 4:59 am

Vähän riippuu matkasta mitä tutkin ja miten paljon otan selvää… kerran otin selvää vähän liiakskin ja se tais loppupeleissä kostautua, mutta toisaalta tykkään kyllä tietää mitä kaikkea kohteessa ja matkan varrella on tarjolla, ettei sit jälkikäteen vaan tunnu siltä että onkin missannu jotain olennaista… mielenkiintoista pohdintaa sulla kuitenkin!

Reply
Annika January 26, 2014 - 8:43 am

No sepä se, pakkohan sitä jotain taustatyötä on tehdä, ettei reissun jälkeen selviä, että siellä olisi ollut joku maailmanluokan nähtävyys, joka nyt jäi välistä..! Eli senpä takia sitä tulee lueskeltua etukäteen jonkin verran. Tykkään myös tietää historiasta jonkin verran, joko sen maan tai jonkin nähtävyyden; esim Egyptin pyramideista luin ja katsoin monta dokkaria ennen sinne menoa. Olen myös ihan liian suunnitelmallinen, ettenkö tarkastaisi muutamia juttuja, kuten voiko rajan ylittää sunnuntaina, kulkeeko bussit ollenkaan tietyn kellonajan jälkeen jne. Vähentää sitten stressiä paikanpäällä 😉

Reply
Mari January 26, 2014 - 7:49 am

Tavallaan on sellanen kutkuttava ihmetäpinä jo ilmassa, vaikka vieläkin on vähän epäuskoinen olo, että ollaan oikeasti jo kahden viikon päästä Väli-Amerikassa. Niitä unettomia matkajännitysöitä oottaen.. 😉
Hienoja lainauksia, quotes, mitäs ne onkaan suomeksi! 😀

Reply
Annika January 26, 2014 - 8:46 am

Joo nimenomaan tuollainen epäuskoinen olo mullakin on! Mutta kohta kolkuttaa oven takana se lähtöpaniikki; kohta lähet, pitää hakea rahaa, ostaa kameralaukku, hommata sitä ja tätä..Joten toivottavasti tässä ei nyt aivan lopu aika kesken 😀 Yleensä olen päivää ennen reissua jo niin stressaantunut kaikista valmisteluista, joten kun pääsen lentokentälle niin siellä vasta tulee seesteinen olo…Kunhan lennot on ajoissa 😉

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.