Ottawan nähtävyydet

by Annika

Hupsista. Mitenhän voi olla edes mahdollista, että yli viiden vuoden Ottawassa asumisen aikana en ole kirjoittanut yhtään Ottawa-postausta avuksi muille matkaajille? Ottawan nähtävyydet ovat loistaneet poissaolollaan blogissa, enkä ole edes huomannut!

Nyt ajattelin korjata tilanteen ja listata ne Ottawan nähtävyydet, sillä tokihan Kanadan pääkaupungissa riittää tekemistä matkailijoillekin. Tänä vuonna etenkin tapahtumia on Ottawassa yllin kyllin Kanadan 150-vuotisjuhlien kunniaksi.

Ottawan nahtavyydet

Ottawa Downtown

Jos siellä ruudun takana joku suunnittelee matkaa tänne suunnalle nyt 2017, niin Montreal juhlii tänä vuonna 375 vuottaan, joten sekin on tapahtumarikas kaupunki ja vain parin sadan kilometrin päässä Ottawasta. Montrealin nähtävyyksistä olen sentään kirjoittanut jo aiemmin!

Ottawan nähtävyydet

Parliament Hill

Ottawa Parliament Hill

Kesäillan valoshow parlamentilla

Kanadan pääkaupunkina Ottawan olennaisin nähtävyys on luonnollisesti Parliament Hill, tai kuten paikalliset kutsuvat The Hill, kolmen uusgoottilaisen rakennuksen kopla, josta tätä maata hallitaan. Muistan jonkun kommentoineen yhtä kuvaani Instagramissa, verraten näitä Harry Pottermaisiin rakennuksiin ja onhan ne aika vaikuttavan näköiset – ja hyvin erilaiset muista Ottawan rakennuksista.

Untitled

Parlamentin sisätiloissa, poliisi just liikahti kuvaan pilarin takaa, mokomakin.

Parliamenttitaloa käy vuosittain katsastelemassa noin 3 miljoonaa turistia ja itsekin olen sen ilmaisen opaskierroksen tehnyt pari kertaa. Vaikka politiikka ei niin kiinnostaisikaan, suosittelen tätä kierrosta ihan historian kannalta sekä lisäksi Peace Towerista on komeat näkymät ympäri Ottawan. Suosikkipaikkani täällä on kirjasto, joka on yksi kauneimmista kirjastoista minkä olen nähnyt!

Untitled

Parlamentin kirjasto

Parliament Hill on yllättävän eloisa paikka; kesäkeskiviikkoisin siellä joogaa satoja ihmisiä, kesäiltaisin yksi rakennuksista muuttuu taustaksi hienosti toteutetulle valoshowlle ja tietenkin heinäkuun 1. päivä siellä pidetään koko maan suurimmat Kanada-päivän bileet.

Canada party

Kanada-päivän juhlintoja Parliament Hillillä

Byward Market

Byward Market Ottawa

Byward Market

Byward Market on muutaman kaupunkiblokin kokoinen alue, jota tituleerataan Kanadan vanhimmaksi ulkoilmamarkkinoiksi. Täältä löytyy ravintoloita ja matkamuistokauppoja, käsitöitä, kivoja kahviloita ja jos menojalkaa kutittaa niin löydät itsesi Byward Marketin alueelta.

Omasta mielestäni tämä alue on ihan sympaattinen, mutta se olisi huomattavasti miellyttävämpi, jos se olisi autoilta rauhoitettu. Byward Marketin alue on muuttunut viidessä vuodessakin aika paljon ja sitä ympäröimään on noussut useita luksushotelleja ja high end kerrostaloja. Siellä tosin ainakin toistaiseksi sijaitsee myös Pelastusarmeijan majoituspaikka, eli kannattaa varautua monenlaisiin kulkijoihin tällä alueella, etenkin iltaisin.

Byward Market on Parliament Hillin läheisyydessä, joten ne voi helposti katsastaa samalla kertaa. Ottawa on muutenkin hyvin käveltävä kaupunki, eikä tarvetta julkisille kulkuneuvoille juuri ole.

Ottawa downtown

Ottawan keskustaa

Museoita yllin kyllin

Ottawa museo

Canadian Museum of History

Ottawa pääkaupunkina on koti myös kaiken maailman museoille, aina valuutasta tiedemuseoon ja kylmänsodan bunkkerista lasten museoon.

Käymisen arvoisia ovat omasta mielestäni Canadian Museum of Nature, jossa on joku kiertävä näyttely ja pysyvästi esillä olevia luontoon liittyviä juttuja. Suosittelen tätä lähinnä, jos se kiertävä näyttely osuu yksiin omien kiinnostusten kanssa.

Canadian Museum of History vaihtui parisen vuotta sitten hieman suuntaa ja nykyään se keskittyy pelkästään kanadalaiseen historiaan. Jos haluat oppia etenkin Kanadan alkuperäiskansoista, niin täällä niistä on hyvin tietoa tarjolla.

Lisäksi tästä museosta löytyy IMAX teatteri, jossa on usein ihan mielenkiintoisia dokumentteja / leffoja tarjolla ja bonuksena tämä museo sijaitsee joen toisella puolella Parliament Hillistä, jonne täältä on loistavat näkymät.

Canadian War Museum on itseltäni vielä käymättä, mutta Adam ja monet muut ovat kehuneet sitä kovasti. Museo on suht uusi ja hyvin tehty, mutta kanadalaisesta näkökulmasta johtuen uskoisin sen olevan mielenkiintoinen enemmän heille, joilla on kiinnostusta tämän alan museoihin.

Rideau Canal bike ride

Rideaun kanaali on minulle jokapäiväinen näky, joten sitä on jo vähän hankala mieltää nähtävyydeksi, mutta sitähän se kuitenkin on. Kokonaisuudessaan reilut 200km pitkä kanaali rakennettiin Ottawan ja Kingstonin välille 1832 siltä varalta, että Yhdysvallat intoutuu sotimaan ja se on edelleen Pohjois-Amerikan vanhin jatkuvasti operoitu kanaalijärjestelmä. Kanaali on myös UNESCOn maailmanperintölistalla.

love

Nykyään se on leppoisa kulkureitti veneille ja täältä voi myös vuokrata kanootteja ja muita vesimenopelejä kanaalilla lipumiseen. Rideaun kanaali kulkee Ottawan keskustasta Dow’s Lake-järvelle ja Carletonin yliopistolle ja tämä on oikein suositeltava noin 5km pyörelenkki suuntaansa.

Talvella kanaali  muuttuu noin 8 kilometrin mittaiseksi luistinradaksi ja helmikuinen Winterlude-festivaali houkuttaakin niin paikallisia kuin turisteja jäälle, kylmälläkin säällä.

Untitled

Näillä nähtävyyksillä pääsee ainakin alkuun, vaikka nämä ehdotukset ovat kaukana kaiken kattavasta listasta! Ja toki allekirjoittaneelta saa kysyä lisävinkkejä, jos sattuu matka Ottawaan olemaan suunnitteilla 🙂 Olen kirjoittanut myös Ottawan synkemmästä kaupunkikierroksesta täällä, jos historialliset kummituskierrokset kiinnostavat.

Untitled

Matkan ajankohdaksi voin suositella toukokuun puoltaväliä värikkään Tulppaanifestivaalin takia tai syyskuun loppupuolta, jolloin ruskan värit valtaavat kaupungin. Toisaalta, jos talvi kiinnostaa niin helmikuussa on kolmen viikonlopun ajan Winterlude Festivaali, mutta monen vuoden kokemuksella voin sanoa, että Ottawa on huomattavasti kivempi paikka tutkia lämpimällä ilmalla 😉

Saattaisit tykätä myös näistä

4 comments

Marimente May 26, 2017 - 11:13 am

Ah symppis Ottawa! Vieläkin jaksan hekumoida, että sun ansiostasi on ollut onni saada nähdä Kanadan pääkaupunki sekä hyisessä talviasussaan että kesän helteillä – molempi parempi! 😀

Reply
Annika May 26, 2017 - 11:23 am

Sulla on jo suorastaan kattava kokemus Ottawasta 😀 Täällä ei ainakaan voi marmattaa, että sää on samanlainen tai tylsä vuoden ympäri 😉

Reply
Esittelyssä Squamish - Tarinoita Maailmalta November 12, 2019 - 3:04 pm

[…] Kaupunkilomat […]

Reply
Matkakohteena Calgary - Tarinoita Maailmalta December 1, 2019 - 4:46 pm

[…] Kaupunkilomat […]

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.