Kanadan kaunein kaupunki

by Annika

Edelleen riittää superlatiiveja Victorian kuvaamiseen ja olen sen jo julistanut Kanadan kauneimmaksi kaupungiksi. Tosin pitää myöntää, että kesäinen Ottawa on aika kiva myös, mutta Victoria on niin tunnelmallinen paikka, että sitä on hankala peitota. Luvassa siis lisää kuvia uusimmasta kaupunki-ihastuksestani! 

turisti
Paras piirre Victoriassa on se, että sen keskusta-alue on tosi viehättävä ja etenkin ilta-aikaan tunnelmallinen. Ottawan keskusta..Noh, se on täynnä tylsiä harmaita, funktionaalisia valtionvirastoja ja koko keskusta-alue tyhjenee iltakuuden jälkeen, Byward Marketia lukuunottamatta. Victoria puolestaan on juuri sellainen kaupunki jonne voi mennä hengaamaan keskustaan ihan vain muuten vaan, päivällä tai illalla. Tässä kuvassa sitä ei näy, mutta jos seisoo vähän korkeammalla, parlamentin takana näkyvät ihanat lumihuippuiset, teräväkärkiset vuoret!

Night
Ja kun keskusta-alueella kerran on, niin siinähän voi samalla istahtaa terassille tai illalliselle. Niin kuin jo taisin mainita, vegaanieväistä ei ollut tällä reissulla puutetta! Victoria on aika pieni kaupunki, joten mikään ei ole kauhean kaukana ns keskusta-alueelta.

Street

Vegan

taxi

Sitten kun downtown ja Inner Harbour on tutkittu voi mennä vaikka vesitaksilla kauemmas, Fishermans Wharfille tai kauemmaskin. Melko lyhyltä tuntuvan matkan jälkeen voikin löytää itsensä jo aivan luonnon helmasta, joko rannikolta ihailemasta Yhdysvaltojen puolella olevia vuoria tai vaikka Beacon Hill puistosta. Tämä puisto oli tosi kaunis, täynnä kukkia ja eläimiä ja olipa siellä häätkin meneillään kun me oltiin siellä.

Park

stairs
Luonnosta puheenollen, me nähtiin ensimmäinen peura jo 5min päästä lentokentältä ja yllätykseksemme eteemme tupsahti kolme peuraa University of Victorian kampuksella!! Olimme siellä siis tsekkaamassa yliopistoa kun näimme peuroja syömäpuuhissa vihreällä kampuksella.

deer

Meidän hotelli oli onneksi aivan keskustassa, joten siellä tuli käveleskeltyä ihan riittävästi vähän joka kellon aikaan. Ja mikäs siellä kävellessä, näissä maisemissa ja tunnelmissa!

Empress

No niin, nyt sain hehkutettua Victoriaa taas vähän lisää, phew! Nyt voin jatkaa sunnuntain viettoa ja lähteä nauttimaan ihanasta kesäilmasta. Mukavaa viikon alkua kaikille!

Saattaisit tykätä myös näistä

5 comments

Laura June 1, 2014 - 2:11 pm

Victoria vaikuttaa kyllä aivan hurmaavalta näiden sun kuvien perusteella. Varsinkin tuo eka iltakuva on ihan mieletön!

Reply
Annika June 1, 2014 - 6:10 pm

Laura, se oli aivan ihana paikka! Ja siellä on joka paikassa tollasia “jouluvaloja”, niin kuin tuossa parlamentin ympärillä ja puiden runkojen ympärillä ympäri kaupunkia, ne on tosi tunnelmallisia!

Reply
Marimente June 2, 2014 - 4:59 pm

Aivan nätin näköstä siellä, ja huippuja nuo peurat kampusalueella! Ja yllättäin jäin vähän kuolaamaan myös tuota paikallista ruokapuolta 😉

Reply
Annika June 2, 2014 - 6:08 pm

Joo ilmeisesti tuolla kampuksella on ennen ollut iso pupuongelma..! Niitä kuulemma oli ihan sadoittain ja ne kesyyntyi jne. Sitten ne, ilmeisesti ihan aikuisten oikeasti, kerättiin talteen ja viettiin jollekin saarelle elämään 😀

Reply
10 Pohjois-Amerikan parasta lomakaupunkia | Globe Called Home -matkablogi January 15, 2016 - 1:51 pm

[…] Victoria – Kanadan kaunein kaupunki […]

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.