5 syytä tykätä New Yorkista

by Annika
Viisi syyta tykata New Yorkista

Niin monta syytä tykätä New Yorkista! Tämä on kaupunki, joka on kivunnut monen matkaajan bucket listalle ja sieltä sitten suosikkikaupungiksi. Toinen, joskin tuntuvasti pienempi tai ainakin vähä-äänisempi ryhmä ovat he, jotka eivät juuri kaupungista ja sen melusta perusta.

Ensimmäisen (tammikuisen) reissuni jälkeen olin ihan tyytyväinen, että pääsin New Yorkissa käymään, mutta en palavasti kaivannut takaisin. Parin vuoden odottelun jälkeen se alkoi taas kiinnostaa ja toisella kesäisellä reissulle hurahdinkin kaupunkiin ihan täysillä!

Koska edelleen haaveilen uudesta reissusta New Yorkiin, niin listasin syitä miksi siitä oikein tykkään. Voit ehkä samaistua näihin pohdintoihin, kerropa kommenteissa 🙂

Viisi syytä tykätä New Yorkista

NYC Times Square

#1 Tämä kaupunki on ELOSSA

New York on kuuluisa siitä, että se on kaupunki, joka ei koskaan nuku. Olkoonkin klisee, niin näyttää se olevan myös ihan täyttä totta. Toki sielläkin on hiljaisemmat hetket aamutuimaan Central Parkissa (ah sitä ihanaa tunnelmaa…!), mutta pääosin tämän kaupungin kaduilla on aina joku viilettämässä johonkin suuntaan. Keltaiset taksit puikkelehtii kaduilla, shoppailijat kaupasta toiseen, työntekijät aina matkalla jonnekin.

En tiedä montaa – no en oikeastaan yhtään – kaupunkia, jolla olisi samanlainen energia. Tunnelmallisia kaupunkeja kyllä tiedän montakin, mutta energisiä? Ja nimenomaan sellaista tarttuvaa energiaa, joka innostaa menemään ja tekemään. Voiko kukaan olla laiskan flegmaattinen tässä kaupungissa?

New York skyline

#2 Tapahtumia, tekemistä, toimintaa

Vähän tuohon ylläolevaan pointtiin liittyen, mutta konkreettisempi syy tykätä New Yorkista on se, että siellä on AINA mielenkiintoisia tapahtumia. Olipa sitten kesäisiä katufestareita tai Broadway esityksiä, jotain on jossain päin kaupunkia meneillään takuuvarmasti.

Maailmankuuluna kaupunkina siellä on myös maailmanluokan taidetta, kulttuuria ja muotia. Maailmaa kiertävät artistit löytävät aina tiensä New Yorkiin, olipa kyse sitten musiikista, näyttelemisestä tai muusta viihteestä. New Yorkin hotellien hinnasta ja tasosta napistaan usein, mutta jos hotellivalinta menikin vähän pieleen niin ei siitä ehdi kauaa murehtia, kun ei siellä huoneessa ehdi käydä kuin pyörähtämässä.

Aina kun tulee New Yorkin hotelleista puhe niin on pakko mainita mun viime kertainen hotelli; Z NYC Hotel. Se sijaitsee Long Islandin puolella, mutta Manhattanille pääsee muutamassa minuutissa hotellin ilmaisella bussilla tai pyörillä. Ja näkymä joka huoneesta on MIELETÖN. Huoneet ei ole kamalan isoja, mutta toimivat vallan loistavasti.

Manhattan street

#3 TV:stä tuttu syy- seuraussuhde

Meistä kaikki varmasti näkivät New Yorkin ensi kerran telkkarin ruudulta, onhan siellä filmattu huikea määrä leffoja ja TV-sarjoja. Minulle tämä oli ainakin aika voimakas syy siihen, miksi ylipäätään halusin New Yorkiin käymään; halusin nähdä ne telkkarista tutut maisemat omin silmin.

Kun New Yorkissa on kerran käynyt, niin sitten voikin katsoa telkkarin ruudulla näkyviä maisemia ihan uudella otteella; hei mä oon käynyt tuolla! Ja tästä tuleekin seurauksena, että New Yorkin matka pysyy muistoissa vahvasti, kun siitä tulee viikoittain visuaalisia muistikuvia. Ja niin jatkuu Nykin matka #2 haaveilu ja kierre on valmis!

vegan donuts NYC

#4 Om nom nom eli koko rahalla ruokaa

Ah, että jos joku kaupunki pitäisi valita loppuelämän ruokakohteeksi niin sehän olisi New York ihan varmasti. Pizzaa, burgeria, pikaruokaa, jälkkäriä, jäätelöä, gourmet ruokaelämyksiä ja aamupalakahveja. Ei väliä mikä ruokavalio on kyseessä, New Yorkista kyllä löytyy herkuteltavaa.

Kirjoitinkin ruoka-aiheesta jo postauksen täällä ja Veera Bianca kertoi vast’ikään foodien vinkkejä Manhattanille, suosittelen kurkkaamaan!

New York China Town

#5 Monta kohdetta yhdessä

New Yorkin “juju” on sen lukuisat naapurustot ja alueet joista itse kaupunki muodostuu. Nämä ovat niin erilaisia, että voi aivan hyvin kuvitella käyneensä useammassa kuin vain yhdessä kaupungissa. Jos Nykistä kokisi vain pari naapurustoa, niin ei mitenkään voi saada kokonaisvaltaista käsitystä kaupungista ja minä ainakin jätin pari naapurustoa myöhemmälle tutkimiselle. New York on niin monien eri naapurustojen ja kulttuurienkin summa ja se tekeekin tästä kaupungista juuri niin mielenkiintoisen.

Jotain voi viehättää Brooklynin trendikkyys, China Townin sekalaisuus tai Bronxin rosoisuus. Puhumattakaan klassisen kauniista SoHosta tai NoLiTa:sta ja muista kirjainyhdistelmistä, mutta monipuolisista naapurustoista ei ole puutetta!

Siinäpä niitä, syitä miksi New York on niin mahdottoman ihana kaupunki! Oletko alkuunkaan samaa mieltä näistä? Oletko jo käynyt New Yorkissa vai ehkä vasta haaveilet reissusta?

 

Saattaisit tykätä myös näistä

2 comments

Aron / Ja sitten matkaan... April 7, 2017 - 8:18 am

Olen tismalleen samaa mieltä. Itsellänikään ensimmäinen vierailu ei johtanut välittömään rakastumiseen kaupunkiin. Olin aluksi asunut työn kautta tutun amerikkalaisperheen kotona Virginiassa viisi päivää ja tutustunut siinä sivussa Washingtoniin. Tämän jälkeen New York tuntui ahdistavalta paikalta ja olin tyytyväinen, että pääsin kahden päivän jälkeen jo kotiin.

Kesti kymmenen vuotta ennen kuin uskaltauduin takaisin kaupunkiin. Sitten olenkin käynyt siellä vähintään joka toinen vuosi. Laaja kirjo eri puolilta tulleita ihmisiä on New Yorkin hienouden perusta. Kaupunki on täynnä kaikkea kaikkialta, oli sitten kyse ruoasta, kulttuurista tai vaikka mistä. Etenkin ruoka on todella hyvää. Ilmapiiri on ehkä hieman tyly verrattuna muihin jenkkikaupunkeihin, mutta siihen pitää vain osata suhtautua oikein. New Yorkissa kilpailu on kovaa kaikilla sektoreilla ja se kai näkyy sitten tällä tavalla ulkopuoliselle. Juuri se kilpailu takaa sen, että vain parhaat pärjäävät. Siksi se ruokakin on niin hyvää.

Tuo alueiden erilaisuus jäi ensimmäisellä pitemmällä vierailulla päällimmäisenä mieleen. Ensimmäiseltä kerralta en muistanut kuin ne pilvenpiirtäjät, vaikka se kaksi päivää kyllä kulutettiin kengänpohjia oikein kunnolla. Pilvenpiirtäjiähän New Yorkissa on kuitenkin aika pienellä alalla.

Reply
Annika April 7, 2017 - 8:41 am

Joo kyllä New Yorkissa saa kävellä pienelläkin alueella aika riittämiin 😀 Mun puhelin pitää lukua siitä, kuinka paljon kävelen päivittäin ja kesäkuisella New Yorkin matkalla kävelin 18-20km joka päivä 5 päivän ajan 😀 Siinä oli jo kengänpohjat kuluneet, ensi kerralla paremmat kengät mukaan 😉

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.